Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Puluhan Belon Meletup, 15 Pengunjung Cedera

10-10-2017 11:16 AM |Dilihat:1137| Komen: 7


sumber : Mail Online

Sebelum ini, terdapat satu pesta hiburan di Taiwan yang saling mencampak serbuk berwarna-warni antara satu sama lain. Akibatnya, berlaku satu kebakaran besar berpunca daripada bahan kimia yang terkandung dalam serbuk tersebut yang bertindak balas dengan barangan elektrik sehingga membabitkan kematian puluhan orang. 

Terbaru, dalam sebuah majlis umum yang penuh kemeriahan bertukar menjadi huru hara apabila berpuluh-puluh belon tiba-tiba meletup dan terbakar sehingga mencederakan lima belas orang pengunjung. 



Daily Mail melaporkan, menerusi video yang dirakam oleh salah seorang pengunjung majlis itu, jelas kelihatan lima guru dan sepuluh pelajar memegang sejumlah besar belon berwarna hijau dan putih di pesta tahunan di Allen Career Institute di Chandigarh, utara India. 

Di atas pentas, di tengah-tengah muzik yang kuat dan di hadapan orang ramai, sebanyak 150 biji belon yang berisi gas acetylene itu tiba-tiba meletup dan menjadi bebola api yang besar menyebabkan orang ramai bertempiaran lari ketakutan. 

Kesemua mangsa yang cedera dibawa ke Hospital dan Kolej Perubatan Kerajaan, namun kesemuanya dilaporkan hanya mengalami kecederaan ringan sahaja.- CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 7
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote batmana 10-10-2017 01:49 PM
belah sana punye institute mmg suke dgn belon2 ni

boy iman punya sijil palsu pun katanya dari india, tu yg ada belon2..

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 10-10-2017 12:02 PM
Menakutkan cam bom jangka pulak hasilnya
Quote samasam90 10-10-2017 12:10 PM
scarynyaaaaa jah...

kat mesia pula ada satu belon tu tak meletop.. tapi mencederakan ratusan org jua.. luar dan dalam cederanya.. nasib baik dah kena cekup..
Quote Buritan 10-10-2017 12:13 PM
samasam90 replied at 10-10-2017 12:10 PM
scarynyaaaaa jah...

kat mesia pula ada satu belon tu tak meletop.. tapi mencederakan ratusan org  ...

Ituu datuk belon.. belon lebih berguna dr datuk belon
Quote -electrifying- 10-10-2017 01:14 PM
igt belon igt DBI
Quote lolita737 10-10-2017 01:21 PM
kesiannya..
Quote nisako 10-10-2017 01:25 PM
erk........... siannye.............
Quote batmana 10-10-2017 01:49 PM
belah sana punye institute mmg suke dgn belon2 ni

boy iman punya sijil palsu pun katanya dari india, tu yg ada belon2..

Lihat semua komen(7)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086544s Gzip On
To Top