Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Ubah Kekurangan Jadi Kelebihan, Gadis Ini Popular Sebab Muka Penuh Jerawat

9-10-2017 04:53 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 4169| Komen: 50

Biasanya kalau muka penuh berjerawat mesti rasa rendah diri serta malu untuk keluar rumah berjumpa dengan orang ramai kan?

Namun bukan bagi seorang gadis 18 tahun yang berasal dari Sabah ini kerana dia mengubah kekurangan yang ada pada diri menjadi satu keistimewaan buatnya.

Siap digelar sebagai instafamous lagi tau! Setakat ini pengikutnya di Instagram ada 16.4 ribu semuanya.

Foto: IG Charisafranc
Apa yang menjadi perhatian adalah keyakinan yang ada pada diri Charisa Debully Francis apabila tanpa segan silu menunjukkan keadaan mukanya yang berjerawat di media sosial.

Walaupun selalu diejek kerana cela di wajahnya, langsung dia tidak peduli dan terus memberikan inspirasi kepada gadis-gadis di luar sana yang mempunyai masalah yang sama.

Foto: IG Charisafranc
"Kadang-kadang bila saya keluar rumah, ada orang yang tak dikenali datang tegur dan beri komen tentang wajah saya.

"Mereka tanya kenapa tak jumpa doktor? Sedangkan saya sudah lakukan pelbagai rawatan yang menelan ribuan ringgit untuk memiliki kulit wajah yang sihat.

"Memang pedih apabila ada yang mengejek, tapi saya balas baik-baik sahaja. Mungkin mereka tidak faham jerawat ini tumbuh kerana faktor keturunan dan hormon," katanya pada mStar Online.

Foto: IG Charisafranc
Lebih senang disapa sebagai Chacha, dia mengalami masalah jerawat sejak tahun lepas ketika menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Apa pun, kagum dengan keyakinan dan sikap positif yang ada pada dirinya. Gadis-gadis di luar sana boleh tiru sepertinya okay? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 50
Komen

Previous : Seluar Macam Peha Ayam Goreng Pula Jadi Ikutan...

Next       : Gadis Ini Jadi Buruan Netizen, Selepas Viral Bermesra Dengan Abang Polis?

Komen Terbaru

Quote kotakbaju 18-11-2017 11:10 PM
Aku dulu masa zaman sekolah form 1 camtu memang kulit muka cenggini la. Penuh jerawat besar kecik kat muka sampai takda ruang langsung dah. Dengan berminyaknya. Memang sakit muka aku time tu tambah2 jerawat batu tu.  Pastu lama2 hilang camtu ja bila meningkat dewasa ni. Cumanya yang tinggal bekas berlubang2 tu la kat muka ni. Memang takkan hilang dah kot no bekas lubang2 ni

Lain-lain Komen

Quote diss69 9-10-2017 04:55 PM
muka berjerawat pon tp comeyy...lelagi bila dh make up,cntik bah!
Quote mrizumi 9-10-2017 04:59 PM
Lawa lpas dh make up tu..
Quote Artemesiaa 9-10-2017 05:14 PM
Confident level tinggi
Quote raradhia 9-10-2017 05:28 PM
acaner plak iols yg kurang ada jerawat ni, mesti lg cun selepas d makeup! kah kah kah {:laugh
Quote Chesire_Epilog 9-10-2017 05:29 PM
Wah transformasi sangat
Quote puccafan 9-10-2017 05:30 PM
Salute with her high level of confidence
Muka berjerawat gitu pon, air muka dia sweet + with her positive aura
Quote noraidil_06 9-10-2017 05:30 PM
Pedih tak muke kalaj jerawag penuh mcm tu?  She is sweet wpun muke penuh jerawat
Quote noraidil_06 9-10-2017 05:31 PM
raradhia: acaner plak iols yg kurang ada jerawat ni, mesti lg cun selepas d makeup! kah kah kah {:laugh

Jom make up. The thing is iols ade lipstik n bedak compact  silkygirl je{:thief{:thief
Quote matchstick 9-10-2017 06:12 PM
lawa jugak budak nya...moga dpt fix skin problem tu. sakit jugak kan jerawat byk gitu mcm mana dia boleh tenyeh mekap tebal. kita jerawat sebijik pun rasa sakit bila ditekan/ tenyeh
Quote salmon-suki 9-10-2017 07:08 PM
noraidil_06: Jom make up. The thing is iols ade lipstik n bedak compact  silkygirl je{:thief{:thief


sy ada lip ice je..mekap xreti guna sbb my mom x mekap..
Pernah sekali try kunun2 nk pakai eyeliner pstu tercucuk mata,pedihnya x terhingga..lps tu mmg x try lgsg daa..hehe

Kalau ada function pape,time uni dlu pun x mekap kecuali 2x,tu pun pakai eyeliner tp mtk kwn tlg pakaikan..haha
Quote gigahertz 9-10-2017 08:14 PM
mrizumi: Lawa lpas dh make up tu..

Aku suka jenis type gini{:hooray
Quote fishcracker 9-10-2017 08:19 PM
Orang kata,ubat jerawat ni kawen...hahaha,betul agaknya
Sekian dari iol,jerawat teruk survivor
Quote RatuDunia94 9-10-2017 08:50 PM
Mana tauke2 kosmetik? Ni ha amik budak ni tolong raeat jeraeat sheols.. Kalo berjaya baru la boleh dipanggil testimoni..
Quote saladin780 9-10-2017 08:59 PM
noraidil_06 replied at 9-10-2017 05:30 PM
Pedih tak muke kalaj jerawag penuh mcm tu?  She is sweet wpun muke penuh jerawat

rasanya jerawat adik n takla teruk sgt..sederhana je..lebih banyak bekas2 merah..
kalu acik try bukak youtube..ramai je yg buat tutorial mekap..muka lagi teruk dari adik nih..
cer search cassandra bankson..muka berjerawat berkali ganda lagi teruk dari adik ni tp siap jadik model lagi
Quote noraidil_06 9-10-2017 09:10 PM
saladin780 replied at 9-10-2017 08:59 PM
rasanya jerawat adik n takla teruk sgt..sederhana je..lebih banyak bekas2 merah..
kalu acik try b ...

Nanti acik cr. So far acik x pernah make up x gheti. Tp muke acik x de jerawat. Thanks
Quote noraidil_06 9-10-2017 09:33 PM
salmon-suki replied at 9-10-2017 07:08 PM
sy ada lip ice je..mekap xreti guna sbb my mom x mekap..
Pernah sekali try kunun2 nk pakai eyel ...

I can  imagine  part tercucuk tu rotfl
Quote rayray28 9-10-2017 09:43 PM
fishcracker replied at 9-10-2017 08:19 PM
Orang kata,ubat jerawat ni kawen...hahaha,betul agaknya
Sekian dari iol,jerawat teruk survivor

Ntahlaa mcm nk setujuk jugak hahahah.. Iols pn penuh gk dlu tp dia tala tang pipi jek.. Kwn2 dok komen xpe pemanis muke tp kita yg hadap ni mak aiii tp walau pipi penuh jerawat sentiasa ada je pakwe hahahaa.. Khwin je zupp hilang semua kihkihkih
Quote lostfaith 9-10-2017 09:50 PM
I pun jenis berjerawat....oh my tension jerawat sentiasa datang. Memang hilang keyakinan diri. Ni dah makin berkurang tapi ada lagi. Parut still ada..
Quote lostfaith 9-10-2017 09:54 PM
Jerawat nih memang sakit. Tu yg buat stress

Lihat semua komen(50)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.046933s Gzip On
    To Top