Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Betul-Betul Clever Girl Ni!-Pilihan Jawapan Belum Selesai Dibaca, Dia Dah Jawab Dulu

9-10-2017 02:59 PM |Dilihat:5480| Komen: 31
Belum sempat pilihan jawapan habis dibacakan, dah boleh meneka yang mana satu jawapannya. Memang betul-betul clever girl ni.

Video pendek yang tular di media sosial baru-baru ini menyaksikan salah seorang peserta sebuah rancangan televisyen yang 'kantoi' seolah-olah sudah mendapat solan bocor.


Dalam rakaman tersebut, seorang wanita dilihat membacakan soalan, "Yang manakah antara berikut  adalah hasil tulisan Usman Awang?"

Tapi belum sempat habis dibacakan, tiba-tiba sahaja si peserta dah menekan butang dan dengan yakin menjawab "B"!

Situasi paling 'awkward' berlaku bila si pengacara bertanyakan apakah B yang dimaksudkan, tapi si peserta hanya tersipu-sipu senyum sambil menundukkan wajah.

Apa lagi, bila netizen dah tengok begini, macam ada udang di sebalik batu pula. Rata-ratanya mengesyaki ada sesuatu yang tidak kena dengan rancangan terbabit.

"Nampak sangat kau dah dapat soalan bocor."
"Dia bukan saja mampu menjawab malah mampu meramal soalan dan jawapan,patut dia masuk kuiz antara planet dgn wakili bumi."
"Mungkin dia study soalan2 tahun lepas dan soalan percubaan tahun-tahun lepas, bersangka baik."

Kalau ingat sebelum ini juga kecoh tentang salah seorang bekas pesertanya iaitu Kiera. Dia pernah mendedahkan yang pihak produksi rancangan terbabit bersikap berat sebelah.

Macam-macam, apa pendapat anda pula? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
5
Bosan
2
Komen: 31
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote moonbug 11-10-2017 04:14 PM
Everything's for show only. Nama pun showbiz

Lain-lain Komen

Quote mizkajura 9-10-2017 03:34 PM
Hanat sungguh perilaku deme2 yg jd dalang{:nose{:nose
Quote matchstick 9-10-2017 03:41 PM
Ni rancangan clever girl nk cari gadis bijak ke nk cari yg ada supernatural ability meramal soalan
Quote CrowneGlory 9-10-2017 03:42 PM
ada gak yg layan sampah mcm ni
Quote diss69 9-10-2017 03:48 PM
xprnh nengok...
Quote lolita737 9-10-2017 03:52 PM
xpernah layan cerita ni..sbb aku rasa diaorg ni lebih nak cari glamor girl dari clever girl..
Quote lululun 9-10-2017 03:52 PM
Hahahaha lepas pengacara tanya B tu apa, reaksi dia mcm reaksi anak buah aku bila aku tanya ko kencing malam ke? Kalau dia kencing, macam tu la reaksi dia. Sebiji.
Quote AvaAdore 9-10-2017 03:58 PM
Bimbonyaaaa. Kalo nak tipu pon tgu la lps abis baca jawapan tu
Quote miemiecha 9-10-2017 05:15 PM
lululun replied at 9-10-2017 03:52 PM
Hahahaha lepas pengacara tanya B tu apa, reaksi dia mcm reaksi anak buah aku bila aku tanya ko kenci ...

mengekek2 mek baca komen kau kak.. hahahaha
Quote Artemesiaa 9-10-2017 05:15 PM
Kowser tak minat nak tonton rancangan ni
Quote irwansuhadi 9-10-2017 05:42 PM
biasalah dunia showbiz...

ada apa2 imbuhan ke?

hehehehe....
Quote mu@h@h@ 9-10-2017 05:46 PM
Hahaha..ahli nujum ke ni
Quote lululun 9-10-2017 06:41 PM
miemiecha replied at 9-10-2017 05:15 PM
mengekek2 mek baca komen kau kak.. hahahaha

Hahahaha cool!
Quote paz 9-10-2017 06:48 PM
Peserta dari negeri mana ni?
Quote Bonda_Aniey 9-10-2017 07:57 PM
x pernah tgk pun cita ni.. apa2 pun memang memalukan... budak amik exam pun menipu x kantoi.. hahah
Quote kivio 9-10-2017 08:21 PM
Tapi masih ada makcik makcik dok melangut tengok
Tahpape
Quote maryamamina 9-10-2017 11:42 PM
Hahahha alif sattar tu pun terkujat
Quote trakea 10-10-2017 08:03 AM
Ini dah stupid girl
Quote trakea 10-10-2017 08:06 AM
paz replied at 9-10-2017 06:48 PM
Peserta dari negeri mana ni?

Selangor .
Quote trakea 10-10-2017 08:07 AM
"Mungkin dia study soalan2 tahun lepas dan soalan percubaan tahun-tahun lepas, bersangka baik."
Komen ini  lucu

Lihat semua komen(31)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058483s Gzip On
To Top