Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Warga Emas Maut Cuba Lintas Jalan

8-10-2017 02:21 PM |Dilihat:1449| Komen: 9
Sudah ajal. Seorang wanita warga emas maut, manakala seorang lagi wanita parah dirempuh sebuah kereta ketika melintas jalan di Jalan Buli Sim-Sim, Sandakan, kira-kira jam 5.30 petang semalam, lapor BH Online.

Mangsa, Ommai Jurail, 72, disahkan meninggal dunia akibat parah di kepala ketika menerima rawatan di Hospital Duchess of Kent, manakala Fadilah Saibil, 54, cedera parah.

Dalam kejadian, kereta Perodua Viva dipandu seorang wanita berusia 73 tahun ketika itu dalam perjalanan ke arah Batu 4, merempuh mangsa yang secara tiba-tiba cuba melintas jalan.


Foto: BH Online

Menurut laporan, pemandu berkenaan gagal mengelak, lalu terlanggar mangsa menyebabkan kedua-duanya melambung di cermin hadapan kereta sebelum terjatuh di atas jalan raya.

"Mangsa yang cedera parah masih dirawat di zon merah Hospital Duchess of Kent dan dilaporkan stabil.

"Siasatan awal mendapati kemalangan berpunca daripada kecuaian pejalan kaki kerana melintas jalan secara tiba-tiba sehingga menyebabkan kemalangan berlaku," kata Ketua Polis Daerah Sandakan, Asisten Komisioner Mohd Azhar Hamin.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 9
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote -electrifying- 9-10-2017 02:40 PM
seram tgk cermin tu, kuat terhentak tu

Lain-lain Komen

Quote chinta89 8-10-2017 02:25 PM
takziah.....
Quote Deidra 8-10-2017 02:52 PM
Takziah..x memasal jer
Quote kuzaime 8-10-2017 04:14 PM
Takziah..
Quote moonbug 8-10-2017 04:33 PM
"Mangsa yang cedera parah masih dirawat di zon merah Hospital Duchess of Kent dan dilaporkan stabil."

So yg maut seorang jelah kan? Confused dgn tajuk thread.

Takziah kepada keluarga acik itu. Kesian, mata pun dah tak nampak agaknya. Tak boleh nak agak kereta laju ke slow, jauh ke dekat
Quote Vokuro 8-10-2017 04:34 PM
Bimbo sangat, selayaknya lah dek
Quote matchstick 8-10-2017 09:38 PM
yg melanggar dan dilanggar semua warga emas...mmg kampung tu dihuni warga emas aje ke
Quote mdhelmi 9-10-2017 09:15 AM
lepas ni baru la bole buat jejantas
nk buat usul kene ada kes dulu
Quote devilito2 9-10-2017 10:30 AM
takziah....
Quote -electrifying- 9-10-2017 02:40 PM
seram tgk cermin tu, kuat terhentak tu

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.094851s Gzip On
To Top