Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Datuk Vida Bikin Gempak, Datang Pavilion Pakai Macam Ayam

5-10-2017 10:42 AM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 10007| Komen: 136

Populariti lagu 'I Am Me' nyanyian Datuk Seri Vida memang meletup habis dengan 100 juta tontonan di Youtube dalam masa tiga bulan.

“Apa saya katakan saya akan lakukan! Insya-Allah dengan populariti lagu ini dan promosi berterusan pasti dapat mencapai angka berkenaan. 

“Strategi saya bukan hanya untuk peminat dan pendengar tempatan sahaja sebaliknya kita mahu melangkau ke luar negara,” katanya kepada mStar Online.

Foto: IG DSV
Baru-baru ini telah diadakan majlis pelancaran muzik videonya yang diarahkan oleh Ghaz Abu Bakar di Red Box Pavilion.

Paling gempak bila Datuk Vida datang memandu sendiri Lamborghini miliknya ke Pavilion dengan berpakaian seperti baju tidur tapi dipenuhi bulu-bulu ayam. Semuanya pink!

Katanya idea tersebut tercetus selepas lagu 'I Am Me' itu diejek dan diparodikan sebagai 'ayam'.

Foto: mStar Online
“Perkara yang orang parodi dan ejek itu sebenarnya beri saya idea dan saya sanggup ke Thailand dan Hong Kong untuk membeli perhiasan bulu ayam yang digunakan oleh penari sebagai pelengkap gaya. 

“Ditambah dengan kepakaran Ghaz sebagai pengarah dia berjaya merialisasikan apa yang saya gambarkan menerusi muzik video ini," tambahnya.

Foto: mStar Online
Muzik video yang mengangkat konsep mewah, cekal, glamor serta ranggi tersebut menelan belanja sebanyak RM1 juta dan menjalani penggambaran di kediamannya di Ipoh. 

Fuh, meletup Datuk Vida. Semoga semakin berjaya dalam karier nyanyian. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 136
Komen

Previous : Video Terlajak Seksi, Nadia Brian Tarik Perhatian Lelaki Nakal

Next       : Diejek Payudara Kecil, Alicia Amin Tak Kisah Langsung

Komen Terbaru

Quote Kak-Leen 5-11-2017 07:17 AM
Sorry.. Pd akak dia ni syok sendiri aje. Brg2 jualan pun akak x faham mcmana org blh beli. Menyanyi oun syok sendiri. Entah mcmana org blh terjerit2 nyanyi dgn dia kat setiap event yg dia ada.. Tp self confidence tu mmg akak salute

Lain-lain Komen

Quote zameyla 5-10-2017 10:44 AM
Adoila mekk.........

apa2 je la, asalkan bahagia...
Quote tomaz 5-10-2017 10:45 AM
teringat dulu2 ada anak ayam warna warni.. biru pink hijau semua ada.. sebijik mcm ni.. hahaha
Quote fifie_olin 5-10-2017 10:48 AM
pe motip beliau
Quote Konahhh 5-10-2017 10:50 AM
Amboi DSV still mendoniaaaaa
Quote kimchipedas 5-10-2017 11:03 AM
Ikut hang lh walaupun semak mata memandang ni..
Quote kaseh80 5-10-2017 11:08 AM
WHatEVER...........
its ur money
Bukan mendatangkan kebaikan pun
Quote Star_el 5-10-2017 11:12 AM
Are you okay?
Quote wana89 5-10-2017 11:15 AM
Asal tok bahagia dah la tok..
Quote Orix 5-10-2017 11:18 AM
100 juta tontonan ? Kau biar betul.... {:smile
Quote dubuk 5-10-2017 11:20 AM
dubuk bagi lima bintang
Quote mizkajura 5-10-2017 11:22 AM
Sila la mendonia selagi sempat....sblm ko ditelan donia{:run{:run{:run{:run
Quote mizkajura 5-10-2017 11:22 AM
Sila la mendonia selagi sempat....sblm ko ditelan donia{:run{:run{:run{:run
Quote sssf83 5-10-2017 11:27 AM
one two buckle my shoe
three four knock at the door
five six pickup the sticks
seven eight lay them straight
nine ten a big fat HENNNNN!


Quote ciwi1166 5-10-2017 11:27 AM
orang kutuk2 dia..rezeki die bertambah... Hahaha

tak suka tak perlu layan.
Quote cupu 5-10-2017 11:28 AM
Dia invest 1juta utk klip video ni..nant youtube byr dia jgk kan klu viever byk?agak2 byk tak..

Btw,bg aku betul la dia ni bijak bab marketing.aku tgk skrg post dia safie rajin like...aku pnh baca safi kata dia stress tgk kekayaan dato vida.cm dia cool sbb dia muda lg.tgk jgk si alif ngan sajat tu.gigih nk menyanyi jgk..

Slack,dia ada kantoi kat ig pasal kurus.sbb gmbr tu pintu jd senget.bab kurus mmg tak la...sape beli krim kurus dia mmg bongok bganda.
Quote makton 5-10-2017 11:29 AM
baju dia macam Appa dalam Avatar the last airbender tu.. Bulu-bulu


appa-airbender-movie_480x360.jpg
Quote balakkampung 5-10-2017 11:31 AM
berapa datuk upah orang suruh tekan button tonton video tu kat youtube?
Quote mrsfahrenheit 5-10-2017 11:40 AM
Money cant buy tatse lah
Quote cicicumel 5-10-2017 11:51 AM
kot ye pon hire la penari2 yg lawa skit nak kover yg x lawa...

Lihat semua komen(136)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077845s Gzip On
To Top