Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

'Mata Cinta' Nak Tiru Drama Korea, Boleh Hadam Ke?

4-10-2017 05:01 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 6351| Komen: 40

Suka tonton drama mini bersiri Korea? Ha, kita pun dah mula terbitkan drama macam tu tau! Dramanya berjudul Mata Cinta.

Drama mini bersiri romantik komedi itu menampilkan aktres jelita Che Puan Juliana Evans dan Julien Buteau masing-masing memegang watak Matahari dan Ariq Anaqi.



Mata Cinta dibawakan portal hiburan Gempak menerusi penerbitan Gempak Original Series yang akan disiarkan di bawah platform digital bermula 9 Oktober ini.

Turut membintangi drama berkenaan ialah Dynas Mokhtar, Sasha Saidin, Che Puan Syamim Farid, Aush Abdul Wahid, Adery Chin, Peter Shahir dan Tati Ambia.

Ketua Pemasaran Bahagian Melayu dan Gempak, Raja Jastina Arshad berkata, kini terdapat pelbagai lambakan khidmat penstriman dan muat turun ditawarkan secara berleluasa.

"Berada di landasan digital secara tak langsung memberi kelebihan kepada Gempak untuk melakukan pelbagai eksperimen kreatif dalam menghasilkan karya-karya unik yang up to date dan mengujakan bagi mendekati golongan 'Malaynials'," katanya pada sidang media baru-baru ini.

Drama itu diterbitkan dalam durasi pendek (tak melebihi 7 minit bagi setiap episod), kompak serta padat bagi memudahkan pengguna menonton drama menerusi peranti mereka.

“Kami jadikan kejayaan fenomena drama Korea yang menjadi kegilaan masyarakat dunia sebagai sumber rujukan utama dalam menggarap jalan penceritaan unik dan menghiburkan untuk memukau khalayak penonton segenap lapisan," jelasnya.


Foto: IG Juliana Evans

Apa yang menarik mengenai drama ini adalah sebahagian besar penggambarannya dijalankan di kedai Watsons. Malah, detik perkenalan dan bunga-bunga cinta mula berputik selepas hero dan heroinnya bertemu ketika membeli barang di Watsons.

Mata Cinta terbitan produksi Red Communications Sdn Bhd ini bakal menemui penonton secara ekslusif di platform digital www.matacinta.com.my dan aplikasi Gempak bermula 9 Oktober.

Jangan lupa muat turun aplikasi Gempak, ya. Baru best nak tonton Mata Cinta ini nanti! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
4
Bosan
3
Komen: 40
Komen

Previous : J J Abrams Berjaya Dapat Hak Cipta Filem Animasi Blokbuster Jepun, Your Name

Next       : Kemboja Haramkan Tayangan Kingsman, 'Terasa' Ke?

Komen Terbaru

Quote nadie90 23-10-2017 12:53 PM
Ceq rsa drama nie bknnya tiru mna2 drama Korea....drama nie byk hype/tnjuk kpop culture dlm ni....aritu nganga episod 1...byk pelkon bru...yg knl JE, Sasha Saidin dgn Dynas Mokhtar ja....

Lain-lain Komen

Quote tomaz 4-10-2017 05:13 PM
iolss lebih tertarik dgn hero ittew.. julien buteau whoaayusss.. nmpk helok.. hahah
Quote Aduradura 4-10-2017 05:15 PM
Comelnya lelaki rambut panjang tu....mcm muka tania hudson pun ade
Quote taji2906 4-10-2017 05:16 PM
ada eh perkataan penstriman..
Quote Cekgushilla 4-10-2017 05:18 PM
Golongan malaynials tu apa
Yg cekgu tau millennial
Golongan yg young adulthood di abad ke 21 ni
Adakah malaynials tu golongn melayu muda??
Quote tomaz 4-10-2017 05:19 PM
taji2906 replied at 4-10-2017 05:16 PM
ada eh perkataan penstriman..

Bila streaming dimeleiskan.. Jd gitu lah
Quote BoongaKertas 4-10-2017 05:21 PM
heloknya kejadian yg HERO tu...
Quote iloveyou 4-10-2017 05:22 PM
siapakah julien tuuuu? helokkkk sgt
Quote ramaramu 4-10-2017 05:23 PM
helokkk sgt hero nya!
Quote tomaz 4-10-2017 05:24 PM
ramaramu replied at 4-10-2017 05:23 PM
helokkk sgt hero nya!

Pantas chuolss yach.. Hahak
Quote matchstick 4-10-2017 05:36 PM
setahu aku kualiti lakonan jue tahap patung cendana jer..so pada aku x boleh hadam lah citer ni
Quote ramaramu 4-10-2017 05:45 PM
tomaz replied at 4-10-2017 05:24 PM
Pantas chuolss yach.. Hahak

hahahahha alamak uols jumpa je kannn!
Quote sukacactus 4-10-2017 06:02 PM
Dari mana datangnya hero ni
Baru harini dgr nama
Quote sinalegna 4-10-2017 06:14 PM
Nama hero julien bu.to ke?
Quote doubleA 4-10-2017 06:14 PM
Iols je ke yg tak tertarik langsung? Baik pelakon, tajuk cerita mahupun tiru ala kdrama ni?

Dah nama pun meniru confirm takkan best
Quote borrow 4-10-2017 06:27 PM
2 binik kerabat b'lakon . Bayaq mahal kew? Ai x minat drama mini . bYE bye
Quote PandaSaka 4-10-2017 07:08 PM

Amacam, mampu mengexplode ovari ke idok?
2017-10-04_190652.jpg
Quote wordlife 4-10-2017 07:16 PM
so adaptasi drama korea mana ni?
Quote cikperiukkera 4-10-2017 07:25 PM
Amboiiii...bila che puan che puan berlakon! Drama berprofil tinggi ke ni?
Quote rukia2 4-10-2017 07:27 PM
wordlife replied at 4-10-2017 07:16 PM
so adaptasi drama korea mana ni?

Konsep drama mini series je yg d tiru.. Bukn tiru cerita mcm putera kopi tuh... Yg ai paham cmtulah

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043820s Gzip On
To Top