Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Fattah, Fazura...Mengaku Ajelah!

3-10-2017 12:10 PM |Dilihat: 15184| Komen: 133

Mengaku aje la…

`Love story’ selebriti terkenal  Nur Fazura Sharifuddin dan Fattah Amin, bukan rahsia lagi!  Ramai yang ternanti-nanti apakah kesudahannya, sama ada `happy ending’ atau potong kek? Percintaan mereka ibarat menonton drama bersiri, tunggu episod seterusnya. Issh…terasa drama sangat dan penuh teka teki. Ini membuatkan aku panas hati!  Hendak tengok hingga ke episod terakhir! Anda hendak tahu? Teruskan membaca coretan dalam X-POSE ini.  

Pelakon cantik Nur Fazura ini sentiasa dalam senarai my favorite star. Bercinta pula dengan Fattah Amin, lelaki paling hangat di Malaysia, # Anugerah Bintang Paling Popular  ABP 2016. Sama padan dan sama hebat! Disebabkan pasangan ini selebriti popular, maka percintaan mereka jadi bahan sensasi!


Selepas digosipkan dengan Neelofa, Fattah intim dengan Fazura, tapi kemesraan  itu demi mencipta keserasian gandingan bersama dalam drama bersiri, Hero Seorang Cinderella. Hakikatnya dicemburui dan dimusuhi banyak pihak yang tidak senang melihat kemesraan serta keserasian ditunjukkan mereka dalam drama mahupun di luar lokasi. Cinta lokasi?

"Pernah berlaku ketika saya menghadiri satu sesi promosi, tiba-tiba 'client' saya tidak dapat memuat naik gambar kerana akaun Instagram kami digodam,” cerita Fattah Amin mengenai isu dikhianati pihak tertentu. Peminat tidak merestui hubungan mereka.

Sebelum ini, Fattah pernah dikaitkan bercinta dengan Neelofa apabila sama-sama terlibat dalam drama Suri Hati Mr. Pilot yang ditayangkan pada tahun lepas. Hubungan itu dikatakan tidak berpanjangan atas sebab-sebab tertentu meskipun rata-rata peminat mahu pasangan tersebut bercinta secara realiti.

Sementara itu Fazura juga dikaitkan dengan beberapa lelaki kaya dan ternama, tapi mungkin tidak ada jodoh, Fazura masih lagi solo dan lelaki yang pernah hadir dalam hidupnya sudahpun berkahwin. Kasihan nasib perempuan cantik dan popular!

Kini Fattah dan Fazura dikatakan sedang hangat bercinta.  Ada yang mengatakan Fattah bakal berkahwin dengan  pelakon filem Pisau Cukur itu, betul ke? Kalau ditakdirkan menjadi aku paling gembira! Jodoh itu ibarat bayang bayang, di kejar ia lari…


Dipetik melalui satu temubual dalam rancangan hiburan Fazura tanpa berselindung memuji Fattah sebagai seorang lelaki yang sangat ` gentleman’.

“Buat masa ini, hanya Fattah sahaja yang berani mendekati saya, malah sejujurnya saya selesa berkawan dengannya. Mungkin sebab kami pernah berlakon bersama, selalu berjumpa jadi keserasian dan keselesaan itu masih  terasa,” ujarnya.

Fazura tidak menyangka aktor, penyanyi, penulis novel dan usahawan cafe itu membuat satu kejutan istimewa pada hari jadinya. Momen itu mencatat satu kenangan paling manis  dalam hidupnya.

Pelakon cantik itu sangat teruja menerima 500 kuntuman bunga mawar pada hari kelahirannya yang ke-34.  Kejutan jambangan mawar berwarna merah jambu dan putih itu dihadiahkan oleh Fattah Amin melalui wakilnya kerana dia terlibat dalam satu penggambaran. Hadiah itu tiba disaat Fazura muncul dalam satu pelancaran produknya.

 “Saya terkejut sangat, saya ingat hadiah bunga itu daripada ibu saya tapi selepas membaca kad yang tersisip di jambangan itu, rupa-rupanya pemberian Fattah Amin. Dia memang suka buat kejutan begini, sebelum majlis itu  berlangsung dia ada kirim teks ucapan, tak sangka pula ada bunga menyusul. 

“Ini bukan kejutan yang pertama, sebelum ini dia pernah memberi jambangan bunga  selepas pertunjukan fesyen `House of Doll by Fazura’  di Pavilion , semasa acara Minggu Fesyen Kuala Lumpur (KLFW) ,” jelas Fazura dengan senyuman manisnya.

Hubungan mereka bukan setakat cinta lokasi. Paling menarik, kedua-duanya sudah berjumpa dengan keluarga masing-masing dan hanya takdir bakal  menentukan perjalanan jodoh mereka. Mereka tidak menolak jika ditakdirkan hidup bersama.

Foto: Carian internet
Pada ulang tahun kelahiran Fattah yang ke-27 tahun pada 14 September yang lalu, Fazura telah menghadiahkan 50 kuntuman bunga mawar.  Walaupun tidak dapat bersama doa dan ucapan itu dikirimkan kerana semasa itu Fazura berada di New York, menghadiri ` Minggu Fesyen New York’ di Amerika Syarikat.

Rata rata netizen tidak dapat menafikan Fattah sebagai jejaka yang budiman lagi romantik serta menyifatkan Fazura sebagai wanita yang bertuah memilikinya.

Masih hendak berdolak dalik ke? Ketika ini banyak klip Fattah dan Fazura yang boleh dilihat melalui you tube. Pasangan ini so sweet… sangat intim bagaikan suami isteri. Manja dan bercanda ria! Jika betul, apa salahnya mengaku sahaja. Kami sebagai peminat akan terus mendoakan yang baik-baik untuk anda berdua! Selamaat!

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
1
Reply: 133
Komen

Komen Terbaru

Quote diss69 16-11-2017 08:07 PM
semoga berjodohan hingga ke pelamin..

Lain-lain Komen

Quote IsobelMelody 3-10-2017 12:23 PM
iols 1st....sentap kew mummy RR ngan news so called friendzone  kat socmed dari pg td? chill sajork...n flip hair ala ala Fazzy..  Iols tau, Fazzy kesayangan mummy... Fazzy kita tu benih yg baik, campak ke laut pun tumbuh lebih indah dari Maldives. Nothing can hurt her unless someone kills animals infront of her.
Quote mrsLucky 3-10-2017 12:49 PM
Sesuai....moga berjodohan..
Quote boylondonn 3-10-2017 12:52 PM
Tak kisah lah ngan sapeee fazzy nak kahwin. Asal yg baik dan dpt membimbing fazzy hingga jannah dah cukup. But yg hensem2 je laaaa lol. Klu yg buruk tu, iols hencap
Quote kekekek 3-10-2017 12:52 PM
Ngaku apa?..Fattah kata hanya kawan. Tak lebih dari itu.
Quote Aduradura 3-10-2017 12:54 PM
Edited by Aduradura at 3-10-2017 01:26 PM

iolls setuju je theyolls  #bffgoals !  Dari duk pompang pompang , last last ke laut....baik laaa cakap kawan je.....takde bg harapan dkt fans yg duk mengeship.....ade jodoh ade, kalau takde jodoh , fans jgn jadi benak & mohon move on....

Eh btw, mummy richie ni shipper kah
Quote aikee04 3-10-2017 01:00 PM
.....
Quote merrissa 3-10-2017 01:01 PM
adeh masih ada lagi fanatik deme dua ni yg masih xdpt menerima hakikat yg deme ni haya kawan...tah2...macam kakak dgn adik je.
Quote Minami2013 3-10-2017 01:05 PM
Kalau dah confirm masuk meminang ke baru lah up cite depa ni balik...
Quote ninyahnoks 3-10-2017 01:06 PM
merrissa replied at 3-10-2017 01:01 PM
adeh masih ada lagi fanatik deme dua ni yg masih xdpt menerima hakikat yg deme ni haya kawan...tah2. ...

Yes. I still can remember interview with them dalam HLive HSC. Fazura sendiri cakap tak mungkin mereka bersama. Kerana dia kakak FA adik.
Quote kiah_mai_pulak 3-10-2017 01:09 PM
Eeeee wartawan pencen kertu ni, suka hati lah dorang nk ngaku ke tak, x luak duit ko pun ponen.. x mcm ko, x yah ngaku pun geng kunyit sah2 org dah tahu mmg ko kunyittt tua nan ado
Quote damian_lee 3-10-2017 01:11 PM
Richie dah downgrade jadi BBNU ke?
Quote Jajabeans 3-10-2017 01:19 PM
ninyahnoks replied at 3-10-2017 01:06 PM
Yes. I still can remember interview with them dalam HLive HSC. Fazura sendiri cakap tak mungkin me ...

Itu faz just being sarcastic with haters
Quote chazey 3-10-2017 01:20 PM
If betol, memang pretty kapel sangat yah!
Quote mixed 3-10-2017 01:21 PM
ala loya nya bape byk dahhh benang

geli la no class dh fakezura
Quote Lavender_Violet 3-10-2017 01:28 PM
I loike them both!!
Quote miraclehopes 3-10-2017 01:29 PM
chazey replied at 3-10-2017 01:20 PM
If betol, memang pretty kapel sangat yah!

diorg LAYLOW je ni uols...kan fattah dah bagi hint nak potong kek sama2 tahun depan....
Quote miraclehopes 3-10-2017 01:33 PM
ninyahnoks replied at 3-10-2017 01:06 PM
Yes. I still can remember interview with them dalam HLive HSC. Fazura sendiri cakap tak mungkin me ...

itu dulu uols sekarang dah lain...hati munge2 gittew
Quote LadyZuely 3-10-2017 01:34 PM
Semoga ada jodoh antara mereka. Amin
Quote Badigol 3-10-2017 01:37 PM
Edited by Badigol at 3-10-2017 06:11 AM

i suke both fattzura sbb positif vibes depa..so xkisah pn kalau depa nk berkwn berbff yg pnting xde sape game sape.xde sape cunning sape

Lihat semua komen(133)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049976s Gzip On
To Top