Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Baru Lima Hari Bersalin, Acha Septriasa Dah Keluar Jalan-Jalan

2-10-2017 11:15 AM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 7278| Komen: 94

Tahniah diucapkan kepada pelakon Indonesia, Acha Septriasa kerana sudah selamat melahirkan bayi sulungnya pada 20 September lepas.

Namun aktres filem My Heart ini dikecam teruk kerana sudah keluar bersiar-siar keluar bersama dengan suami dan anak walaupun ketika itu baru masuk lima hari berpantang.

Dalam foto yang dimuat naik di Instagram, Acha menulis kapsyen:

"Keluar di kawasan kejiranan untuk mencari barang-barang keperluan rumah dengan Bridgia."

Perkongsian tersebut mendapat perhatian netizen, yang kebanyakannya risau dan mendakwa Acha tidak peka dalam menjaga kesihatan diri dan anaknya.

Foto: IG Acha Septriasa
Mereka memberikan pelbagai reaksi negatif dan berasa yang Acha sepatutunya berehat di rumah sahaja selain menasihatinya agar tidak terlalu banyak berjalan, lagi-lagi cuaca di Australia sejuk.

Walau bagaimanapun pelakon ini sudah memberikan penjelasan dengan menyatakan yang dia tidak mempunyai pembantu di sana dan terpaksa keluar juga untuk menguruskan pelbagai hal.

Foto: IG Acha Septriasa
"Ya, soalnya kami tiada pembantu di sini. Jadi harus membantu membeli-belah bersama suami," tulisnya.-CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
4
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 94
Komen

Previous : Penduduk Resah, Punca Papan Iklan Kondom Sunny Leone Dirobohkan

Next       : Foto Seksi Suami Penyanyi Indonesia, Raisa Ketika Honeymoon Buat Netizen Resah

Komen Terbaru

Quote jointhecurse 21-11-2017 08:06 AM
selamat berpantang

Lain-lain Komen

Quote idakamaruddin 2-10-2017 11:46 AM
lantak ko la acha

kang ko bentan nnt laki ko cari pmpn lain

ko mampu menangis dibucu katil je la

mak aku sllu pesan time pantang, pantang btl2..diri kena jaga jugak..kalau jd pape ujung2 laki gak tinggalkan kita, last2 mak ayah plak kene jaga kita balik

Quote Nenasketum 2-10-2017 11:50 AM
Yang pernah bersalin bersendirian fahamlah kan. Tak semua suami tau nak beli apa.
Quote aleesyasofia 2-10-2017 12:00 PM
ptutnya mse pntang jg la elok2..
Quote armin 2-10-2017 12:04 PM
idakamaruddin: lantak ko la achakang ko bentan nnt laki ko cari pmpn lain ko mampu menangis dibucu katil je lamak aku sllu pesan time pantang, pantang btl2..diri ken ...
bentan tu mcm mana?
Quote haliamerah 2-10-2017 12:13 PM

demam menggigil22...dlm pantang ni jgnlah dibuat main oi...tahap nak meroyan ibu yg lepas bersalin ni lama tau...smpai anak dh setahun pun meroyan tu msh blh dtg...klau mcm acha ni baru 5 hari,,rahim dh btul2 baik ke..branak cesar ke normal ni?...
Quote haliamerah 2-10-2017 12:14 PM
ari ni mgkin kate sihat n xpe2..kesannye blh dpt mse umur dh mningkat jgk nnt...
Quote moonbug 2-10-2017 12:15 PM
Biarlah die, badan die. Sibuk je netizen ni {:run
Quote mdhelmi 2-10-2017 12:22 PM
sbb retis mmgla semua org prihatin

Quote lancome 2-10-2017 12:23 PM
Sebenarnya masyarakat kita jah terlalu berpantang, pergerakan awal tu penting sebenarnya, pegambilan makanan seimbang tu sgt penting untuk tubuh.. iols 3 hari pntng dah kluar beli brmg alhamdulilah sihat... aslkan x angkat benda berat... tambahn its reduce stress dari duduk rumah dan alone menguruslan anak.  
Quote sabar_sabariah 2-10-2017 12:32 PM
kalau mak dah cukup kuat, takde masalah
tp kesian kat baby sbb even doktor pun advice
at least 4 bulan br bawak keluar especially tmpt yg ramai org
sbb time tu imunisasi badan baby dah proper developed
ni aku baca kat sorang mum yg tulis
how bad she felt after her baby virus affected
time tu memang dia betul2 menyesal tak ikut ckp orang tua
Quote sabar_sabariah 2-10-2017 12:33 PM
tapi kalau dah terpaksa,
apakan daya..
tawakkal saje lah
Quote prettyuglybabe 2-10-2017 12:34 PM
dia duduk oz ke sekarang?
ke pergi semata-mata nak beranak?
Quote Artemesiaa 2-10-2017 12:35 PM
Dah dia kata mereka hidup sendiri tampa pebantu jadi mungkin tu dia terpaksa ambik keputusan untuk keluar sama untuk beli barang.  Sesetengah orang laki ni pandai je beli apa2 yang isteri perlukan.  Sesetengah jenis yang tak biasa beli barang rumah tangga memang akan masaalah juga kalau si isteri tak ada bersama.  Rasanya kalau dia ada yang bantu mesti dia tak akan keluar cam tu.  
Quote abangadek 2-10-2017 12:38 PM
anak senang kena jangkitan la bodo, lakinya tak boleh pergi sorang2 dh ka?

pantang jgn buat main, iols pernah bentan, sbb gigih sapu sampah balik dr hospital, gigil2 haaaaa demam
Quote freezyout 2-10-2017 12:42 PM
selamat berpantang
Quote chinta89 2-10-2017 12:44 PM
sendiri buat alasan x logik xde pembantu nk cri brg2 dapur.. habis tu yang lakinya x leh berusaha sendiri cari brg2???????????????? ade plk yg komen hnya yg berpantang bersendirian je yg paham? weyh, pegi beli brg keperluan je pun, brpe jam sgt la?? bukan nk gg shopping mall sampai kua pagi balik malam?????

ko sakit, sendiri tanggung wey.. ujung2 laki bosan, cari lain.

Quote chinta89 2-10-2017 12:46 PM
lancome replied at 2-10-2017 12:23 PM
Sebenarnya masyarakat kita jah terlalu berpantang, pergerakan awal tu penting sebenarnya, pegambilan ...

pergerakan awal tu mmg ptg kak, tapi kalau dh tua2 nt baru tau efek badan tu mcmne. org tua lebih dulu makan garam, ape diorg larang ade sebabnya

dh berusia nt sakit2 badan, bisa2, org lain elok je sihat walafiat lagi.
Quote -electrifying- 2-10-2017 01:14 PM
klau bini xberteman mati ke laki nya tu pi beli groceries?
Quote kautaumanner 2-10-2017 01:14 PM
bab tak jaga pantang ni kena rujuk @sebu1 sebab tindak tanduk dia kat forum kuat mencarot selama ni adalah akibat tak jaga pantang dolu2 tu jer nak kate

Lihat semua komen(94)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056435s Gzip On
To Top