Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Lelaki Hampir Maut Dihempap Besi Angkat Berat 120kg Di Bahagian Leher

1-10-2017 04:09 PM |Dilihat:2011| Komen: 23

sumber : sedutan video

Berikutan tidak terdaya, seorang lelaki hampir maut dihempap besi angkat berat 120 kilogram di bahagian leher ketika mengangkat berat seorang diri tanpa dipantau jurulatih bina badan di bilik gim di Brisbane, Australia baru-baru ini. 

Memetik laporan Daily Mail, mangsa berusia 28 tahun dikenali sebagai Jason Layt ketika itu sedang baring di atas kerusi angkat berat itu, namun disebabkan tidak berpegang kuat besi angkat berat itu, akibatnya ia terjatuh dari bahagian dada dan tergelincir ke bahagian leher. 

Mujur pada masa itu, orang ramai yang berada di lokasi menyedari situasi yang dialaminya, maka segera menghulurkan bantuan, barulah Jason terselamat daripada kecederaan yang serious. 



Paparan video jelas menunjukkan ketika besi angkat berat itu terhempap bahagian leher, Jason kelihatan berusaha untuk mengalihkan pemberat itu namun gagal.

Selepas kira-kira 17 saat, barulah terdapat orang awam yang prihatin datang memberi bantuan. 

Kemudian Jason dibawa ke hospital untuk rawatan selanjutnya. 

Walaupun lehernya perlu dikekalkan kedudukannya dengan alat pengekal selama lima jam, namun mujur tiada mendatangkan masalah besar buat dirinya.- CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 23
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote manjalara_01 3-10-2017 10:06 AM
nenekglamer replied at 2-10-2017 10:15 PM
U don't use it you lose it hihi

kan?..ahahha...

Lain-lain Komen

Quote Despacito 1-10-2017 04:28 PM
Safety first
Quote AJ88 1-10-2017 04:29 PM
Bahayanyaaa.
Quote uori 1-10-2017 04:30 PM
seriau nak tengok
Quote mrizumi 1-10-2017 04:43 PM
Nasib baik xteruk..
Quote greantea 1-10-2017 04:47 PM
nasib baik hampir mati, x mati. huhuhu....
Quote AbukRokok 1-10-2017 05:02 PM
nak badan aesthetic  xyah nak angkat berat2 sgt....lainla klu nak bdan mcm  malek noor ka The Rock ka
Quote moonbug 1-10-2017 05:06 PM
Ngerinya tak boleh bayang panic yg dia rasa masa tu
Quote abangadek 1-10-2017 05:18 PM
panjang umurnya
Quote jerukkedondong 1-10-2017 08:19 PM
Mesti dia traumatised....{:laugh
Quote EvieWanKenobi 1-10-2017 09:16 PM
sib baik selamat..
Quote nenekglamer 1-10-2017 09:27 PM
Beraninya bench press sorg2 120kg xde spotter. Kau standard Bradley Martyn ke apa?

Aku klu sorg2 15kg je la sampai qiamat. Hihihi
Quote MissNigga 1-10-2017 09:39 PM
nak angkat pun .. agak agak ler ....
kalo max leh angkat 80kilo .. angkat ler 80 kilo ..
Quote manjalara_01 1-10-2017 09:52 PM
nenekglamer replied at 1-10-2017 09:27 PM
Beraninya bench press sorg2 120kg xde spotter. Kau standard Bradley Martyn ke apa?

Aku klu sorg2  ...

dulu2 masa skolah pikul beg berkg2 hari2....piece of cake
skrg setakat angkat dumbell..1 kg each hand...pun dah penat
Quote zorrro_03 1-10-2017 09:56 PM
terkejut aku. ingat paul harding tadi...  
Quote Teemah88 1-10-2017 11:42 PM
Melampau sampai 120kg..
Quote MissVixen 1-10-2017 11:47 PM
Ramai menyeksa diri untuk badan cantik. Dah tua nanti sakit sendi2.
Quote emelia1509 2-10-2017 02:45 AM
Fuhhh seram tengok bideo tu..Membayangkan leher terkulai gitu  
Quote Rainsack 2-10-2017 06:48 AM
HmHmmmmmmmmmmm
Quote maitang 2-10-2017 09:47 AM
safety first! kalo xde geng lite2 weight dah cukup.

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091295s Gzip On
To Top