Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

J J Abrams Berjaya Dapat Hak Cipta Filem Animasi Blokbuster Jepun, Your Name

30-9-2017 12:02 PM | Dilihat: 1975| Komen: 29


sumber : internet

Paramount Pictures dan Bad Robot pengarah serta penerbit terkenal Hollywood, J J Abrams, berjaya memperoleh hak cipta untuk mengadaptasi filem animasi blokbuster Jepun, Your Name.

Memetik laporan Variety, kedua-dua syarikat berkenaan turut mengumumkan akan menjalankan kolaborasi dengan penerbit asal animasi terbabit, Toho Co Ltd bagi menghasilkan versi baru lakonan hidup Your Name.

Toho juga akan menguruskan aspek pengedaran filem itu di Jepun.


sumber : internet

Filem animasi digemari ramai itu ditulis, diilham dan diarahkan Makoto Shinkai. Ia mengisahkan kehidupan seorang budak lelaki dan perempuan yang berasal dari dua dunia berbeza.

Selepas menyedari mereka mempunyai kebolehan menyerap ke dalam tubuh satu sama lain kedua-dua remaja terbabit mencari jalan untuk merentas ruang dan waktu untuk bertemu.

Pegawai Eksekutif Toho Yoshishige Shimatani berkata mereka teruja untuk bekerjasama dengan pasukan Hollywood dan menghasilkan versi lakonan hidup filem ikonik Jepun berkenaan.

Abrams seorang penerbit yang terkenal dengan pembabitannya dalam menghasilkan filem seperti Star Wars, Star Trek, Mission Impossible dan Cloverfield.

Your Name berjaya meraih kutipan AS$303 juta di Jepun dan kekal selama 12 minggu di kedudukan paling tinggi box office.

Ia juga filem Jepun yang ditayang di China memperoleh pendapatan tertinggi AS$85.6 juta.- CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 29
Komen

Previous : Filem Flop, Ahmad Idham Tawar Netizen Reka Poster Akan Datang

Next       : 'Mata Cinta' Nak Tiru Drama Korea, Boleh Hadam Ke?

Komen Terbaru

Quote HangPC2 3-10-2017 01:34 PM
Nolan sesuai bikin filem macam ini

Lain-lain Komen

Quote mrizumi 30-9-2017 12:20 PM
Tgok aritu kat tv..cam best..@tifa_leo
Quote Andyscenes 30-9-2017 12:58 PM
Aku tgk citer ni best woo.. kenapa anime lg best dr live action
Quote miszclassique 30-9-2017 01:06 PM
Dah tgk haritu part meteor ngan nenek dia tu tah kenapa jadi sedih lak iols
Quote mrizumi 30-9-2017 01:27 PM
miszclassique replied at 30-9-2017 01:06 PM
Dah tgk haritu part meteor ngan nenek dia tu tah kenapa jadi sedih lak iols

Tgok di cinema ke?
Quote zeed 30-9-2017 01:41 PM
Cite ni mmg best.
Quote miszclassique 30-9-2017 02:42 PM
mrizumi replied at 30-9-2017 01:27 PM
Tgok di cinema ke?

Tengok online jee taktau pulak ni cerita tahun bila tapi iols baru tengok bulan lepas
Quote AkuMark 30-9-2017 03:01 PM
Hayokk adik iols dah bnyak kali suh tgk movie ni tp iols xtgk2 lg..siap nk wat movie real plak..
Quote Jeanspurple 30-9-2017 05:42 PM
Boleh tak nak bantah live action nih. Mana nak sign petition? Aku mmg tak harap betul adaptation live action dari anime ni. Nanti jadi tak best semuanya.
Quote Jeanspurple 30-9-2017 05:43 PM
miszclassique replied at 30-9-2017 02:42 PM
Tengok online jee taktau pulak ni cerita tahun bila tapi iols baru tengok bulan lepas

2016. Last year ke early this year ada keluar kat wayang Malaysia.
Quote Jeanspurple 30-9-2017 05:43 PM
mrizumi replied at 30-9-2017 12:20 PM
Tgok aritu kat tv..cam best..@tifa_leo

Eh ada keluar tv? TV mana? Bila?
Quote mrizumi 30-9-2017 07:12 PM
Jeanspurple replied at 30-9-2017 05:43 PM
Eh ada keluar tv? TV mana? Bila?

Sorry..xtaip hbis..tgok iklan je..tp dh jmpe link nk tgok..jap aku pm kau..
Quote mrizumi 30-9-2017 07:12 PM
miszclassique replied at 30-9-2017 02:42 PM
Tengok online jee taktau pulak ni cerita tahun bila tapi iols baru tengok bulan lepas

Aku dh jmpe link tu..haha
Quote miszclassique 30-9-2017 08:27 PM
mrizumi replied at 30-9-2017 07:12 PM
Aku dh jmpe link tu..haha

So cane? Dah tengok belum? Review sikit hahaha
Quote mrizumi 30-9-2017 11:12 PM
miszclassique replied at 30-9-2017 08:27 PM
So cane? Dah tengok belum? Review sikit hahaha

Baru download xsempat tgok..nnti aku review..
Quote Konahhh 1-10-2017 12:05 AM
Nak carik la anime ni
Quote shaun_bb 1-10-2017 12:07 AM
Cerita ni best giler. Bapa kali ulang dah ai tengok. Tapi kalau buat live action selalunya hancus. Antara live action yang ai suka ialah relife. Not bad..ada penambahan plot dari. Mudahan lah tak carca marba cita ni di tangan JJ.
Quote aleesyasofia 1-10-2017 06:49 AM
poster mcm dh biase nmpk.. tp blom.prnh tgk.. tringin nk.tgk..
Quote Jeanspurple 1-10-2017 12:15 PM
shaun_bb replied at 1-10-2017 12:07 AM
Cerita ni best giler. Bapa kali ulang dah ai tengok. Tapi kalau buat live action selalunya hancus. A ...

Kan. Setuju. Sebab tu nak bantah. Tapi JJ Abraham pny citer mcm ok jugak kan.. tp kalau adaptasi mcm ghost in the shell, death note tu semua hampeh. Pastu attack on titan yg japan buta sendiri pun ramai x puas hati.
Quote shaun_bb 1-10-2017 12:21 PM
Jeanspurple replied at 1-10-2017 12:15 PM
Kan. Setuju. Sebab tu nak bantah. Tapi JJ Abraham pny citer mcm ok jugak kan.. tp kalau adaptasi m ...

Ai tak tengok pun ghost in the shell, death note apa smua tu. Tak sanggup ai tengok. Chuols dh tengok gintama? Ai terlepas tengok gintama kat tgv. Tunggu online je lah. JJ kalau buat cita can be hit or missed. Tu yang debar-debar tunggu nasib adaptation your name.

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047360s Gzip On
To Top