Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Terima Kasih Dua Insan Mulia Ini Sudi Terima Saya Dan Anak-anak - Datuk Nurulhidayah

29-9-2017 11:44 AM |Dilihat:4376| Komen: 70
Kisah personaliti, Datuk Nurulhidayah Ahmad Zahid yang menjadi isteri kedua kepada seorang ahli perniagaan terus menjadi perhatian ramai.

Netizen terutamanya berasa kagum melihat Nurulhidayah mempunyai hubungan rapat dengan madunya yang dipanggil sebagai 'kakak'. 

Meskipun ada segelintir pihak yang memberi tanggapan negatif, namun anak kepada Timbalan Perdana Menteri ini tak mahu mengambil pusing tentang kata-kata orang. 

Menerusi satu entry di laman Instagram miliknya, Nurulhidayah berkongsi tentang isu poligami. 


"Keharusan berpoligami mempunyai hikmah bagi kepentingan serta kesejahteraan umat Islam. Poligami bertujuan menghalang terjadinya perceraian antara pasangan."

Katanya lagi, dalam situasi yang beliau alami sekarang, beliau berasa sangat bersyukur kerana dipertemukan dengan dua insan mula yang sanggup menerima bukan sahaja dirinya sebaliknya anak-anaknya juga. Sudah pasti dua insan tersebut ialah suami dan juga madunya. 

"Dalam kes saya, saya kematian suami dan mengambil keputusan untuk berkahwin setelah setahun kerana bagi saya, saya telah dipertemukan dengan DUA insan mulia yang berbesar hati menerima saya dan anak2 saya (anak yatim) dalam hidup mereka. 


"Semoga Allah membalas jasa mereka berdua dengan rahmat dan kemudahan dunia akhirat. Kembali kepada agama, bukan nafsu semata."

Nurulhidayah turut mengingatkan semua, bagi mereka yang berpoligami jangan sesekali lari dari tujuan sebenar poligami seperti yang diajarkan oleh Nabi S.a.w.

"Secara kesimpulan, janganlah lari dari tujuan berpoligami menurut Rasulullah adalah untuk memberi perlindungan dan martabat kepada wanita terutamanya bagi yang kehilangan suami dan mempunyai anak (anak yatim).."


Netizen di ruangan komen berasa kagum dengan semangat dan juga nilai yang ditunjukkan oleh Nurulhidayah.

Mereka turut mendoakan kebahagiaan rumah tangga Nurul, suami dan juga madunya. 

"Saya terharu dengan kata-kata sis..semoga kalian semua bersama hingga syurga Allah..."


Apa pula kata anda tentang poligami?- CARI 

Foto: IG Nurul

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 70
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote MAMAJAH 20-11-2017 01:45 PM
tembikai replied at 30-9-2017 09:55 AM
pelik sgt kak long ni...she try too hard utk tunjukkan KESUCIAN bermadu sheols...padahal dia juga yg ...

baru nak baca balik since topic hangat balik.... no 2 tu sapa yang uolss maksudkan ek?

Lain-lain Komen

Quote haryatie 29-9-2017 12:14 PM
alahaaiiiiii...nyampah ler pulak
x yah puji melambung lambung..
da ko ank TPM sape2 pun sembah ratu kut...
kalau ank ntah sape2...
lama da bini pertama serang secara berjemaah
org kutuk2 lagik siap umpamakan bagai babi yg menyondol

Quote prettyuglybabe 29-9-2017 12:16 PM
tunggu no 3 dengan no 4 pulak masuk nanti ye..
pastu yang masuk tu pompuan anak nelayan petani..
tengok cam mana indah ko terima..
Quote becir 29-9-2017 12:17 PM
Bukan bapak anak2 dia hidup lagi ka??
Quote vanillaninja 29-9-2017 12:23 PM
Anak yatim? Sheols bukan ada anak pun dengan yang meninggal tu kan. Bapa kandung anak2 sheols pun dah meninggal ke macam mana?
Quote fushimi 29-9-2017 01:04 PM
hari tu macam pernah terbaca sheols  nak bukukan kisah sheols ngan madu.Hello makcik kau bermadu baru sehari dua nak motip nak keluar buku

Baru baru nampak la wangi lama lama nanti ntah ntah ada bau bauan kureng enak
Quote Amina_Mirza 29-9-2017 01:04 PM
Tak payah gebang lah kak long. Uols bukan ke dalam proses cerai dengan arwah? Tak sempat settle cerai si arwah dah meninggal. So tak payah buat cerita best2. Poyo.
Quote EvieWanKenobi 29-9-2017 01:23 PM
bila diterima memang lah mulia..
cer kalau sebaliknya..

tapi betul ke budak2 tu bukan
anaknya bersama arwah?
Quote manjalara_01 29-9-2017 01:46 PM
just my personal opinion...
it's best kalau share sesuatu kat media social tu secara sederhana je..
x kira good or bad news..tu for me la..

tp kalau u r an activist...like kak Dina...
so mmg nak bg spotlight on certain issues tu...bagus la...
kongsi info...pd public...
Quote devilito2 29-9-2017 02:39 PM
snyum... xperlu kata apa2
Quote cikmanggabatu 29-9-2017 02:44 PM


eh over la dia ni up gambar suwit kat ig. lebih gebang pulak dia dari si madu. nurul ko tu isteri kedua so  xpyah nak over suwit kat socmed. ni x lain x bukan nak netizen jadikan  dia sbgai inspirasi la ni.

tolong jaga perasaan isteri pertama ya wahai nurul hidayah ahmad zahid hamidi.
Quote Meiizu 29-9-2017 02:51 PM
laki dia ada bisnes ke? ke bole dpt gomen tender?
Quote abangadek 29-9-2017 03:39 PM
madu dia ada masaalah kesihatan kan sbb tu izinkan kawen
Quote -electrifying- 29-9-2017 03:40 PM
pndai lyn x?
dh kawen byk ni pgalaman lbih la kan
Quote abangadek 29-9-2017 03:41 PM
Amina_Mirza replied at 29-9-2017 01:04 PM
Tak payah gebang lah kak long. Uols bukan ke dalam proses cerai dengan arwah? Tak sempat settle cera ...

biar betik? kemain meratip laki mati dh serupa mcm mahu2 masuk kuburan bersama jahhh.. bijak betui hang ni hidayah kan.. meratip2 laki mati tup2 rembat laki org puikkk
Quote jazaa100 29-9-2017 03:48 PM
prettyuglybabe replied at 29-9-2017 12:16 PM
tunggu no 3 dengan no 4 pulak masuk nanti ye..
pastu yang masuk tu pompuan anak nelayan petani..
...

Nak ke laki dia jdkn anak nelayan sbg isteri ke 3 & 4?....

Hilang tongkat emas nanti....

Quote jazaa100 29-9-2017 03:49 PM
becir replied at 29-9-2017 12:17 PM
Bukan bapak anak2 dia hidup lagi ka??

Berapa lama kau bertapa di gua kahpi dikkk.....
Quote jazaa100 29-9-2017 03:51 PM
fushimi replied at 29-9-2017 01:04 PM
hari tu macam pernah terbaca sheols  nak bukukan kisah sheols ngan madu.Hello makcik kau bermadu bar ...

Rasa pelik je kan.....

Kawin tak sampai sethn pun dah mcm menang trofi piala donia....

Siap buat buku lg....
Quote miemiecha 29-9-2017 04:27 PM
mek tggu kemunculan madu ke 3 dan ke 4 nurul ni pulakkk
Quote missyL 29-9-2017 04:29 PM
haryatie replied at 29-9-2017 12:14 PM
alahaaiiiiii...nyampah ler pulak
x yah puji melambung lambung..
da ko ank TPM sape2 pun sembah rat ...

khenssss
asal la x abes2 lgi isu die nie kawen direstui first wife,
muak dah dgr,

Lihat semua komen(70)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.065217s Gzip On
To Top