Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Kak Azizah Dan Maggi Cupnya...Apa Khabar Agaknya..

27-9-2017 02:04 PM |Dilihat: 3683| Komen: 27


Ni korang masih ingat dengan Kak Azizah? Cerita beliau bersama Maggi Cup yang pernah viral beberapa bulan lepas.

Kisah yang menyayat hati masyarakat umum.

Semasa kisah beliau viral, ramai pihak tampil ingin menghulurkan bantuan dan pekerjaan. Tak kurang juga ada yang mengambil kesempatan dari kisah Kak Azizah..Itu urusan individu terbabit dengan Tuhanlah.


Kuasa viral dari kisah Kak Azizah dan Maggi Cupnya..Juga...

Atas kepercayaan kepada rakan NGI/NGO Kak Azizah telah ditawarkan bekerja di salah sebuah pasaraya di Damansara.

Jika dulu beliau bekerja di bawah panas TERIK dan BERHUJAN bagai, bekerja dengan gaji yang sangat tak masuk akal. Bayaran gaji mengikut kehadiran, jika tak datang kerja, tiadalah duit untuk hari itu (PATI pun gaji besar tau!)

Tadi abanG ada ke pasaraya di mana tempat Kak Azizah bekerja tapi dia dah balik. Info yang abanG dapat dari rakan sekerjanya, sejak dari hari pertama beliau bekerja sehingga kini, masih kekal bekerja.😊

Rakan-rakan beliau di pasaraya tu cakap Kak Azizah sering cerita tentang abanG yang belanja dia Maggi Cup dan dapatkan dia kerja di sini, Alhamdulillah.

Kita hanya menjalankan apa yang telah ditentukan oleh Tuhan, sebaik-baik perancangan datangnya dari Allah.

Jika dulu Tuhan tidak temukan abanG berjumpa Kak Azizah, mungkin kini beliau masih lagi dengan kerja lamanya, masih lagi tak mampu beli Maggi cup, masih lagi runsing memikirkan gaji setiap bulan.

Namun, sekarang jangan kata secawan Maggi cup, Sekarton pun Kak Azizah boleh beli (kongsikan bersama mereka yang susah).


Gaji yang diperoleh cukup memuaskan dengan tahap umur beliau sekarang. Ada potongan EPF ada SOCSO, ada panel klinik, ada cuti bulanan. 

Jangan cemburu dengan perubahan kehidupan beliau (Kak Azizah) sekarang, lakukan lebih baik dari ini.

Kepada orang awam yang banyak membantu/memberi idea/menyokong/menghukum/menghina/memuji apa yang abanG lakukan kepada Kak Azizah..Terima kasih hanya tuhan dapat membalasnya segala perbuatan baik/buruk kalian.

AbanG tetap macam ini teruskan perjuangan di dalam dunia kebajikan..

Salam hormat.

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Reply: 27
Komen

Komen Terbaru

Quote emelia1509 17-11-2017 04:32 PM
Alhamdulillah..kerja memolek ye..

Lain-lain Komen

Quote umbut 27-9-2017 02:24 PM
Syukur alhamdulillah..
Quote prettyuglybabe 27-9-2017 02:37 PM
syukur la.. harap dapat bekerja dengan baik..
Quote Dilalah3385 27-9-2017 02:49 PM
Alhamdulillah...keje elok2 ye kak. Smga akk happy slalu..
Quote -electrifying- 27-9-2017 03:13 PM
bgus la dia pon kerja xsambil lewa, hargai org bg bntuan...
Quote sis_yus 27-9-2017 04:48 PM
bagus tolong cari kije yang sesuai... semoga yang membantu di murahkan lagi rezeki
Quote Artemesiaa 27-9-2017 04:50 PM
Syukurlah dah ada pekerjaan tetap akhirnya.  Zaman sekarang ramai majikan yang nak guna pekerja tempatan tak macam dulu.
Quote Shirley23 27-9-2017 06:08 PM
Orang yang macam ni lah yang patut ditolong. Kalau yang doktor engineer yang kaya rata terberanak kat UK tu mau 1000x fikir dulu nak derma ke tidak.
Quote abangadek 27-9-2017 06:24 PM
mohon kak zizah sign up acc fb
Quote milanhawkin 27-9-2017 06:46 PM
Alhamdulillah....
Quote DeeHanania 27-9-2017 07:45 PM
Alhamdulillah Syukur...
Quote felinecat 27-9-2017 08:59 PM
Alhamdulillah. syukur...mula2 igtkn azizah yg komplen makanan banjir, hehe
Quote kivio 27-9-2017 09:37 PM
Alhamdulillah. Tuah ayam nampak di kaki, tuah orang tak sapa tau. {:hooray
Quote romeor 27-9-2017 11:37 PM
Baiknya la org yg membantu tu... alhamdulillah
Quote faraway1 28-9-2017 05:00 AM
nice story, camnilah best nak ditolong,
bukan cam kawan my husband, sampai sekarang me
masih marah pasal tu, my husband bawa dia balik,
kasi tempat tinggal suruh dia berubah jadi baik..
carikan kerja, tapi 3 hari aje kerja... lepas tu melangok kat rumah
asyik pinjam duit.. 6 bulan juga my husband bertahan sebelum give up...

me yea.... happy..

Quote shamsadis 28-9-2017 01:27 PM
usaha tanggan kejayaan, kerajinan membawa kesenangan, keikhlasan membawa keberkatan
Quote tembikai 28-9-2017 02:06 PM
Syukur Alhamdulilah..
Quote chinta89 28-9-2017 02:56 PM
mcm penah baca kes ni tp lupa plk.. anyone?
Quote ninjago 28-9-2017 03:01 PM
Alhamdulillah.. besarnya pahala abang yg tlg dia tu.. semoga kak azizah keje bagus2, rajin2. ramai kt luar sana yg harapkan tuk berada kat tempat kak azizah skarang..
Quote mizruncing 28-9-2017 05:24 PM
alhamdulilah. kesian akk ni. syukur ada yg membantu

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055984s Gzip On
To Top