Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Datuk Fazley Dedah Pernah Cuci Tandas Untuk Cari Duit Poket

26-9-2017 12:42 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 2738| Komen: 57

Siapa sangka penyanyi dan juga cef selebriti terkenal, Datuk Fazley Yaakob pernah bekerja sebagai pencuci tandas dan pencuci pinggan! 

Hal itu didedahkannya apabila berkata dia pernah bekerja di sebuah restoran India ketika belajar di New Zealand. Tujuannya bagi mendapatkan pendapatan sampingan dan juga duit poket bagi membayar pengajian di sana. 

"Mungkin ramai yang tidak tahu, sebenarnya ketika berusia 18 tahun, saya pernah bekerja separuh masa sebagai pencuci tandas di sebuah restoran India.

"Perkara itu dilakukan untuk mendapatkan pendapatan sampingan sebelum saya dinaikkan pangkat menjadi pencuci pinggan, gaji ketika itu 10 dolar sejam dan sehari saya bekerja selama lapan jam.

"Dari situ saya belajar memasak dan mengenali rempah-rempah. Kadang-kadang kalau cef tiada saya yang kena masak makanan kepada pelanggan.


"Bermula dari situ minat memasak saya datang sebelum saya bertekad ingin fokus terhadap bidang ini dan mencari pelbagai rujukan yang boleh dijadikan panduan untuk bergelar seorang cef," ceritanya kepada Astro Gempak.

Wow, memang tak disangka Fazley begitu merendah diri dan sanggup bermula dari bawah serta bersusah-payah untuk berjaya. - CARI 

Foto: Carian internet

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 57
Komen

Previous : Afifah Nasir Tak Kisah Disamakan Dengan Guni Bawang

Next       : Beribu Tahniah, Afdlin Shauki Kini Sudah Bergelar Datuk

Komen Terbaru

Quote samasam90 29-9-2017 11:47 PM
pergi ke mana Dr heshe?

Lain-lain Komen

Quote eLiaD 26-9-2017 01:00 PM
Vibe chef tu kureng..hehe
Quote ALDRIN 26-9-2017 01:05 PM
Somehow iols rasa heols ni kdg mcm propah jer...anak Dato yg kaya raya kowt...camne nk citer cuci tandas bagai. Iols ni dari dulu sampai sekarang cuci tandas...
Quote fadzyjemi 26-9-2017 01:10 PM
Byk je jumpa ank orka yg ddk oversea kje ntah Pape sbb nak cr Xtra duit.tp ada gak yg ank orka yg mmg kaki enjoy bkn g blaja.so xpelik if Dr fazley ni pun nak je kje part-time.adik pompuan helps pun humble je.. ni yg iols knl la since zmn skola
Quote jemahjacjon 26-9-2017 01:11 PM
Anak org kaya kan? Xyah la nak buat citer sedih merapu mcm ni
Quote NonaNaga 26-9-2017 01:11 PM
citer 10 -15 tahun lepas nie....nape up lagi
Quote putehkundor 26-9-2017 01:12 PM
Ok. Yawn. Next!!!!!
Quote Mleeen82 26-9-2017 02:05 PM
jemahjacjon replied at 26-9-2017 01:11 PM
Anak org kaya kan? Xyah la nak buat citer sedih merapu mcm ni

dah wartawan tanya... dia jawablah
xjawab... kekwat pulak katanya..
Quote de_ikea 26-9-2017 02:05 PM
dok oversea kerja cleaner. standard la tok fazley. iols pun merasa.
lain la kalau dok oversea, umur 18 tahun, pergi study ttba kerja tokey restoren ke, kerja tauke club ke. baru rare
Quote Mleeen82 26-9-2017 02:06 PM
fadzyjemi replied at 26-9-2017 01:10 PM
Byk je jumpa ank orka yg ddk oversea kje ntah Pape sbb nak cr Xtra duit.tp ada gak yg ank orka yg mm ...

bukan adik perempuan dia je...
keturunan dia semua humble...

Quote jlo 26-9-2017 02:39 PM
me percaya coz dorang mmg humble
Quote RatuDunia94 26-9-2017 02:50 PM
dah buang ke title Dr tu?
Quote ALDRIN 26-9-2017 02:57 PM
de_ikea replied at 26-9-2017 02:05 PM
dok oversea kerja cleaner. standard la tok fazley. iols pun merasa.
lain la kalau dok oversea, umur ...

Iols dedulu zaman degree n master semua buat. Jadi prebet sapu pon ada..jadi cuci pinggan, nanny, babysitter..sbb duit in pound sterling cukup duit iols bershopping n tour Europe...siap kirim duit kat kampung lagik.
Quote cmf_premierleag 26-9-2017 03:03 PM
family dia ni mmg humble
sblm femes dulu mmg fazley penah jual sayur2 kat pasar tani cheras yg dekat dgn area kampung cheras baru sana tuh..yg dekat dgn mrr2 tu
Quote de_ikea 26-9-2017 03:05 PM
ALDRIN replied at 26-9-2017 02:57 PM
Iols dedulu zaman degree n master semua buat. Jadi prebet sapu pon ada..jadi cuci pinggan, nanny,  ...

kan. kerja2 begitu mmg sinonim dgn student obersea. ihihiih
takde yg pelik.
Quote Zasss777 26-9-2017 03:25 PM
Ramai je anak anak orka yg humble buat kerja part time kat overseas zaman tgh study. And at the same time ramai jugak anak anak orka berlagak yg kerja habiskan duit mak bapak and show off lavish lifestyle. Takde yg pelik pun.
Quote -electrifying- 26-9-2017 04:31 PM
sejam 10 dollar?
wow masyukk
Quote cruisekeanu 26-9-2017 04:37 PM
Propa lebih dia ni
Pernah Tak Cuci Tandas = Betul
Quote Girl-N-Roses 26-9-2017 04:38 PM
bukan dia ni mmg anak orka ke
teringat masa mula jd artis keluar majalah tunjuk rumah dia
bukan main besar bagai
Quote JerukBuaya 26-9-2017 04:47 PM
bukan sebab ko anak miskin tp lebih kpd today ko akan story balik moment cuci tandas tersebut itupun jika ko berkata benar.



mak ko tu aku benci sungguh.

Lihat semua komen(57)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058110s Gzip On
To Top