Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Kenapa Tak Boleh Minum Arak, Orang Jepun Mabuk Pun Maju! -Siti Kasim

25-9-2017 01:13 PM |Dilihat:4432| Komen: 43
Provokasi lagi! Sengaja nak cabar kemarahan orang ramai nampaknya. Sebut sahaja nama Siti Kasim siapa tak kenal kan?

Wanita ini memang lantang menyuarakan isu-isu yang bertentangan dengan agama Islam seperti LGBT dan sebelum ini juga ada mempertikai hukum korban semasa Raya Aidiladha.

Baru-baru ini melalui Facebook, Siti nampaknya ada memuat naik beberapa keping gambar semasa lawatannya ke sebuah kawasan yang menempatkan ratusan tong arak di Jepun.

"Saya tak nampak orang Jepun mabuk dan memberi masalah kepada masyarakat, sebaliknya merekalah bangsa yang paling produktif di dunia," antara maksud dalam tulisannya.

Aduh, sudah pasti apa yang dikatakan Siti memang bertentangan langsung dengan ajaran Islam yang tidak membenarkan umatnya untuk meminum arak. 

Foto: FB Siti Kasim
Adakah status ini merupakan perlian dari Siti gara-gara pesta arak yang dibatalkan penganjurannya baru-baru ini?

Apa pun,pendiriannya ini mendapatkan pelbagai reaksi dari netizen yang kebanyakannya menyifatkan Siti Kasim sebagai 'wanita neraka'.

Bukan sekali dia mengeluarkan kenyataan begini, tunggu sahaja selepas ini apa pula isu atau hukum agama yang mahu dicabarnya lagi. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 43
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Tapayana 13-10-2017 02:23 PM
izzat1987 replied at 13-10-2017 03:22 AM
Menghina islam? Sorry to say la. Walaupun kau x nampak apa Janji bulan bintang Allah kpd umat isla ...

pandai la sangat. ko tgok negara2 maju ada ke beragama islam ? contoh mudah. diorang tak perlukan agama utk guide diorang. lain la bangsa arab sudah la jahil pastu tak berpengetahua. masih ada tak faham kenapa agama islam ni turun kat diorang.

Lain-lain Komen

Quote juanjahaya83 25-9-2017 01:22 PM
Ntah lah makcik nie...ada jer hukum Allah dia nk pertikaikan. Doakan Allah bg hidayah sebelum terlambat
Quote Prickford 25-9-2017 01:57 PM
Jap2.. Dia lawyer kan. Semua benda dia nak ikut undang2 kan. Konon dah tertulis dalam buku law dia. Tapi dah Allah larang minuman keras. Allah larang, dah tertulis dalam Al-Quran, kenapa nak bidas? Kenapa undang2 dunia bagai nak gila dia ikut, sampai sanggup keluar masuk hutan. Tapi undang2 Islam yg dah tertulis 1400 tahun dahulu sibuk dia nak pertikai. Tak nak ikut sudah. Duduk diam2! Kalo apa yg Allah dah maktubkan tentang halal/haram pun susah nak ikut, mmg kuat auta pompuan ni.
Quote SecretLuv 25-9-2017 02:00 PM
Nitizen yang cakap Siti Kassim wanita neraka tu, dah pasti masuk syurga ke?
Quote skinskin 25-9-2017 02:02 PM
alahai kasim.. ni bukan maju ke tidak.. ni halal haram.. da arak tu pada islam haram.. haram jadah btul
Quote samisfar 25-9-2017 02:05 PM
act of insulting or showing contempt or lack of reverence for Allah adalah satu perasaan mental(tidak semesti nya gila).....semoga Allah beri Siti hidayah nanti!
Quote saviour_09 25-9-2017 02:17 PM
i've met her in person..
soft spoken & ok je takde la nak mendiva mcm retis pun..
entah..
berbeza pendapat tak bermakna boleh dimaki hamun..
tapi tu la..
Quote Siput_Sawah 25-9-2017 02:50 PM
juanjahaya83 replied at 25-9-2017 01:22 PM
Ntah lah makcik nie...ada jer hukum Allah dia nk pertikaikan. Doakan Allah bg hidayah sebelum terlam ...

amin...............
Quote MarryPottet 25-9-2017 03:21 PM
satu perkara utama yg siti kasim patut belajar dari orang jepun ialah mereka tidak memperkecil dan mempertikaikan hukum2 agama mereka sendiri maupun agama orang lain
Quote palmolive 25-9-2017 03:23 PM
jepun maju pasal mentaliti dorang bukan pasal minum arak...alahai
Quote cocorex 25-9-2017 03:37 PM
India, Sri lanka, nigeria etc pun xharamkan arak tp apsal xmaju?
Quote vanillaninja 25-9-2017 04:14 PM
Sheols ni memang sejenis yang tak reti nak keep her opinions to herself. Tak habis2 dengan her provocative statements.
Quote boobam 25-9-2017 05:19 PM
mohon mendapat hidayah ct kassim ni
Quote Zasss777 25-9-2017 07:35 PM
Tak tahu nak ckp apa dah pasal nenek ni. She probably just wants all the attention!
Quote ketum 25-9-2017 08:00 PM
Bodoh piang
Quote Innrukia 25-9-2017 08:42 PM
attention seeker
Quote leena1234 25-9-2017 09:30 PM
Dia ni mcm sorg minah yg attention seeker yg murtad tu..nama dia juli jalaludin tuh
Quote rosevelvet 25-9-2017 10:05 PM
Jepun maju sbb xde ct kasim
Quote mommymonster82 26-9-2017 06:43 AM
Maju  ke klu kadar bunuh diri tertinggi di dunia?
Quote Tapayana 26-9-2017 06:46 AM
senang cakap Jepun ni maju sbb diorang takde agama yg jd pghalang diorang. agama apa la yg dok janji kan akhirat yg belum tentu sampai candukan pengikut penganut dia sampai malaa berusaha di dunia.

Lihat semua komen(43)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054604s Gzip On
To Top