Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Jijik! Pengasuh Dirakam CCTV Curi Minum Susu Ibu

23-9-2017 03:44 PM |Dilihat:3320| Komen: 34
Menjijikkan! Seorang pengasuh dirakam meminum susu ibu yang sepatutnya diberikan kepada anak majikannya selepas bayi itu tidur.



Memetik Daily Mail, mangsa dikenali sebagai Lin, 27, berasal dari Kaohsiung, Taiwan berkata, dia berasa jijik apabila mendapati pengasuh berusia 58 tahun itu meminum susu berkenaan tanpa izin. Malah, dia sudah melakukannya lebih dari sekali!

Kejadian bermula apabila Lin mengesyaki suspek berbohong kepadanya dan bertindak memeriksa rakaman CCTV di ruang tamu.

Pengasuh terbabit mengaku meminum susu tersebut yang sepatutnya diberikan kepada dua anak majikannya, namun enggan memohon maaf.



Menurut media tempatan, suspek mendakwa dia minum susu berkenaan kerana tidak mahu membazir dan majikannya sebelum ini selalu memberi lebihan susu ibu untuk dia bawa pulang. Malah, dia juga menuduh Lin seorang majikan yang kedekut kerana memarahinya meminum susu tersebut.


Foto: Daily Mail

Sementara itu, Shanghaiist melaporkan agensi yang menggaji pengasuh berkenaan bagaimanapun tidak memecat pengasuh terbabit kerana meminum susu ibu tidak dianggap sebagai satu jenayah. - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 34
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote DARSITA 25-9-2017 07:03 AM
moonbug replied at 24-9-2017 02:29 AM
Siapa makan uri org lepas beranak?

Bukan hanya di China di Singapore pun ada.

Lain-lain Komen

Quote cmf_BeachBoys 23-9-2017 03:47 PM
Kenapa la banyak sangat perangai pelik yang merasuk ummah berak tak basuh ni
Quote batmana 23-9-2017 03:47 PM
dia nk jadi saudara susuan la tu...
Quote Joannalee 23-9-2017 04:07 PM
Geli tekak....
Quote renko 23-9-2017 04:11 PM
kenapa kata jijik
bukan najis
Quote plja2117 23-9-2017 05:04 PM
Hishhh..kembang tekak
Quote jue10 23-9-2017 05:28 PM
Eyewwww susu ibu
Quote ninja boy 23-9-2017 05:28 PM
Mata budak ttp sepet
Quote MyNameIsIris 23-9-2017 05:33 PM
jue10: Eyewwww susu ibu

Kenapa eyeeewww?
Quote L_Z 23-9-2017 05:33 PM
Kompom bibik tu tigin nak jadi cantik mcm majikkan dia..tu sanggup minum susu ...
Quote MyNameIsIris 23-9-2017 05:33 PM
jue10: Eyewwww susu ibu

Kenapa eyeeewww?
Quote shernazz 23-9-2017 05:42 PM
soh majikan tu makan petai
pastu perah
just utk minah tu
sure dia serik
Quote FanTasyCreaTioN 23-9-2017 05:47 PM
kalau dia langsung tak bagi baby tu minum susu .. tu memang salah lah
baby tu dah menyusu .. pastu tidur .. susu tu nanti kompom kena buang sebab bila baby bangun sure dah berjam selepas tu
bila baby bangun .. tentu bagi susu baru lagi

suspek mendakwa dia minum susu berkenaan kerana tidak mahu membazir


Quote Pink_Purple 23-9-2017 06:40 PM
alahai majikan..


pengasuh pun perlu ke minum susu baby,

kalau baby tidur simpan la di tempat sepatutnya supaya boleh digunakan lagi,

Quote cmf_premierleag 23-9-2017 06:44 PM
Apsal x minum je plain water kt dapur tu..buat la ribena ke.. Oren ke..
Gigih sgt ko nak minum susu majikan ko.. Padahal ko dh 58thn kut

Quote krustykrab 23-9-2017 06:56 PM
FanTasyCreaTioN replied at 23-9-2017 05:47 PM
kalau dia langsung tak bagi baby tu minum susu .. tu memang salah lah
baby tu dah menyusu .. pastu  ...

Bagus tindakan acik ni lol
Quote rinarif 23-9-2017 07:03 PM
Lawanya mak dia.
Quote Super-M 23-9-2017 07:08 PM
bukan tak bagi anak tu minum. cuma tak habis, xnak membazir.macam ada org makan makanan bayi nestum tu kalau tak habis, kalau aku serius xleh telan. tp dia boleh telan kenapa tidak?

susu badan pun bukan ada rasa apa pun. sama je mcm susu lain.. kdg2 rasa masin, kdg2 manis.
Quote FanTasyCreaTioN 23-9-2017 07:42 PM
krustykrab replied at 23-9-2017 06:56 PM
Bagus tindakan acik ni lol
susu lebihan tu tak patut di bagi lagi bila baby tu dah bangun
hanya boleh bagi jika baby tu berenti kejap menyusu .. pastu main-main sekejap dan nak menyusu lagi

sblom baca artikel tu pun .. secara logic nya .. tak kan nak bagi lagi setelah 2-3 jam baby tu tidur

http://www.parents.com/advice/babies/breastfeeding/what-should-i-do-with-leftover-breast-milk/

Q: My baby doesn't always finish her bottle of pumped milk. Can I offer it again later?

A: Most lactation consultants encourage women to use common sense here. Think about the sandwich you had for lunch. If you only ate half, you might refrigerate it and have the rest for dinner, but you probably wouldn't want to eat it for lunch the next day. The same goes for breast milk. If after feeding your baby, you're left with half or a quarter of a bottle, put it in the fridge and offer it again at the next feeding, but that's it. "Used" breast milk can become contaminated, since bacteria from the baby's mouth can get into the bottle while your baby sucks. So it's best to either use the milk before bacteria have a chance to grow or toss it. We know it can frustrating to pour hard-pumped breast milk down the drain, but in this case, it's best for your baby's health. If your infant consistently leaves a certain amount of milk behind, start putting a little less in her bottle at the start of each feeding (you can always offer seconds if she seems to want more). This will prevent unnecessary waste and help you conserve your milk for later feedings.


Quote damian_lee 23-9-2017 09:52 PM
Ok la tu .. dr dia minum "susu" hubby dia??
Ewwwww

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086816s Gzip On
To Top