Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Tersalah Hantar Mesej Whatsapp? Fungsi Delete Ini Pasti Membuatkan Anda Terasa Lega

19-9-2017 02:52 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 5005| Komen: 34

Terlepas atau tersalah hantar mesej Whatsapp kepada seseorang?

Alamak, apa nak buat ini!? Memalukan kalau tersalah hantar mesej cinta kepada ibu ayah sendiri pula. 

Atau pun hantar gambar selfie di group sekolah anak-anak. Siapa nak jawab tu?

Namun, jangan risau anda boleh menarik nafas lega kerana tidak lama lagi Whatsapp bakal hadir dengan fungsi terbaharu iaitu Delete For Everyone!



Seperti yang dipetik dari WABetaInfo, Whatsapp kini sedang menguji fungsi terbaharu iaitu memadam mesej yang telah dihantar. 

Nampaknya mereka sudah berjaya mencipta solusi kepada puluhan ribu mesej yang sering kali tersalah hantar dan bakal dinikmati oleh kedua-dua pengguna Ios dan Android. 

Memetik Daily Mail, fungsi Delete For Everyone itu meliputi pelbagai jenis mesej termasuklah teks, gambar, video, GIF, dokumen dan juga status. 

Foto: Carian internet
Syaratnya, pengguna haruslah memadam mesej tersebut dalam masa lima minit. Sekiranya sudah melepasi 5 minit, mesej tersebut tidak boleh dipadam lagi. 

Wow, memang teruja kan? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 34
Komen

Previous : Segalanya Bukan Mustahil, Ini 10 Cara Miliki 4 Buah Rumah Sebelum 30 Tahun

Next       : Membeli-belah Takkan Bosan Lagi Dengan Adanya Semua Benda Ini!

Komen Terbaru

Quote MH3707 18-11-2017 12:52 PM
dah release ke belum?..den tak cuba try test lagi...

Lain-lain Komen

Quote chinta89 19-9-2017 02:56 PM
la.. dlm msa lima minit je ke?

well, logik jgk tempoh 5 minit je.

kelmarin ak nk send bil letrik ngn budak2 rumah, tersalah send kat group opih..


malu besar aku tak psl2 je org tau brpe bil bulanan ak keh3
Quote salmon-suki 19-9-2017 03:12 PM
Alaaaaa...wechat da lame ade function recall messages ni..tp dlm few seconds je kot kalau xsilap..ws ketinggalan sgt sbb bru nk buat..tp kalau 5mins ni mcm xbest lerr..bt ler 10-20mins ke...
Quote krustykrab 19-9-2017 03:34 PM
elok la, aku selalu salah htr msg
Quote kamil8891 19-9-2017 03:37 PM
whatsapp lembap je...wechat da lama boleh recall mesej yg silap send...tp before 1 minute...klau tlepas pandang then da lepas 1minute ...da tak boleh del...
Quote haryatie 19-9-2017 03:51 PM
bagus gak tu..
kdg2 ada gak terbabas
Quote fishcracker 19-9-2017 04:19 PM
Tapi ade pulak remark message tu kena delete,penerima message tu harusla tertanya2 message ape la yang kita duk padam tu..ke iol salah?
Quote tagas 19-9-2017 04:19 PM
Yg emo2 terlps wasap cerai talak 3

termaki, tercarot, terhamun bagai

sempat fikir lg utk deleted msg
Quote RatuDunia94 19-9-2017 04:58 PM
Means kalo si penerima dpt terus baca xde guna juga kan..
Quote -electrifying- 19-9-2017 05:05 PM
5 mnit ok la... tp berharapla dia xbaca
Quote idakamaruddin 19-9-2017 05:35 PM
kang ada yg sentap jugak bila dh blue tick tak reply bila dah htr delete plak hahah

manusia ngn whatsapp akan terbit 1 emosi yg sensitif yg tak mampu dihurai ngn kata2

kahkahkahkah
Quote mr_cool5885 19-9-2017 05:45 PM
Selalu nk taip "kite" jd "kote"
Quote saliwangi 19-9-2017 07:01 PM
ok la dr xdek..slu je silap send
Quote miznora 19-9-2017 11:05 PM
mr_cool5885 replied at 19-9-2017 05:45 PM
Selalu nk taip "kite" jd "kote"

wekkk.. teruknya typo ko. memberi maksud yg lucah
Quote mieymiey 20-9-2017 10:06 AM
Tapi 5 minit tu takder makna kalau si penerima tu terus bluetickkan mesej yang kita hantar
Quote vanillaninja 20-9-2017 10:31 AM
Berguna kalau hantar dekat orang macam I je la. Jenis yang malas nak immediately check messages.

Tapi kalau messages sent to orang yang tak sampai 5 seconds terus nak baca memang tak guna jugak kan
Quote CrowneGlory 20-9-2017 10:38 AM
5 minit masa utk bertenang dan fikir nak tarik balik tu pun kalau penerima x baca lg ... kalau sejenis siput tu selamat la korg sbb jari pulut binasa
Quote intan_smsb 20-9-2017 10:39 AM
dulu aku penah join 1 group ni
ade sorang minah ni kerap salah hantar message dalam group
kalau da kerap tu boleh masuk kategori attn seeker/bimbo tak?
harap fungsi ni dpt menbantu die lah
Quote missunguviolet 20-9-2017 10:57 AM
lbih sng la utk tak kantoi curang..hehe
Quote chinta89 20-9-2017 11:46 AM
idakamaruddin replied at 19-9-2017 05:35 PM
kang ada yg sentap jugak bila dh blue tick tak reply bila dah htr delete plak hahah

manusia ngn w ...

btl tu. bakalan jd perang dunia ketiga uols!

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.077404s Gzip On
    To Top