Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Bapa Borek Anak Rintik, Penerus Legasi 'Crocodile Hunter' Steve Irwin!

18-9-2017 02:19 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 3389| Komen: 42

Siapa masih ingat dengan 'Crocodile Hunter' Steve Irwin? 


Foto: ABC

Biarpun pemergian selebriti haiwan Australia itu disebabkan disengat ikan pari pada dadanya pada 2006, ia sedikitpun tidak mematahkan semangat anaknya, Robert Irwin untuk mengikut jejak langkah bapanya.


Foto: BoredPanda

Bapa borek anak rintik. Itu ungkapan sesuai menggambarkan Robert, 13, yang meneruskan 'misi' membuka mata dunia untuk lebih dekat dan menghargai alam semula jadi.

Sejak kecil lagi Robert sudah mula menunjukkan minatnya terhadap hidupan liar semula jadi, lapor BoredPanda.



Kini, dia menjelajah ke setiap pelosok dunia bersama keluarganya dan merakamkan keindahan alam haiwan menerusi lensa kamera.






Walaupun baru berusia belasan tahun, bakatnya memang superb! Jika Steve masih hidup, mesti dia berbangga dengan anaknya itu.





Foto: IG/Website Robert Irwin

Anda boleh lihat sendiri bakat daripada penerus legasi pemburu buaya itu di laman Instagram dan websitenya di Robert Irwin Photography. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 42
Komen

Previous : Ramai Parent Yang Masih Tak Tahu Bahaya Jajan!

Next       : Dari Buah-Buahan Hingga Ke Ayam Goreng, Ini Dia 5 Jambangan Cinta Untuk Si Dia

Komen Terbaru

Quote kechikchomel 6-11-2017 10:30 PM
akusukaq replied at 6-11-2017 09:28 PM
teringat jumpa balu steve ni kat shoping complex apa entah kat perth nov 2007.tengah bagi tanda ta ...

dah tu sis tak mintak autograph dia skali ke?

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 18-9-2017 02:48 PM
Comelnya pic heols masa kecik tgok bapanya pegang biawak tu... Alahai..
Quote zulka 18-9-2017 02:53 PM
ish2...tak serik2 ke
Quote beloomberk 18-9-2017 03:04 PM
robert ni sgt sgt pndai ckp, great in explaination and very polite and friendly.
very good boy
Quote raradhia 18-9-2017 03:04 PM
wahhh, dah besar anak2 steve ni. .
Quote chazey 18-9-2017 03:07 PM
Ingatkan Bindi yang mendonia masa tengok tajuk thread tadi.
Quote ovina 18-9-2017 03:11 PM
gerun je nampak time amik gambar ular tuhhh
Quote zaziot 18-9-2017 03:20 PM
cantek2 nye gmbr dia...talented boy
Quote akakdendeng 18-9-2017 03:22 PM
minat sgt kat steve irwin tu...masa dia mati terkejut n sedih lah jugak...
Quote Nenasketum 18-9-2017 03:25 PM
Dah besar dah boy ni. Yang girl tu pear shaped sangat tapi cuteness dia addictive
Quote alieyrina 18-9-2017 03:25 PM
Dulu masa skolah mlm2 memg duk lyn rcgn pak dia ja lahh..tgkap boya..
Memg duk nampak bini dia bwk anak2 masa tu kann..ohh sedih plak
Quote zafira 18-9-2017 03:37 PM
ensem sket dari late apaknya... oklah tu... ramai peminat ni nanti....
Quote vanillaninja 18-9-2017 03:47 PM
Makin lawa si Bindi.
Quote Artemesiaa 18-9-2017 03:56 PM
Cantik juga hasil gambarnya,  Nampak berani macam bapanya
Quote shernazz 18-9-2017 03:58 PM
penyu tu bengang je.
hahaha

"ish kau neh..pegi..sebok je"
Quote mizruncing 18-9-2017 04:05 PM
pergh beraninyaaaaaaaaa
Quote -electrifying- 18-9-2017 04:24 PM
terbaik...
mke mak nya xberubah
Quote chinta89 18-9-2017 04:35 PM
wowww minat yg sama!
Quote leylapple 18-9-2017 04:38 PM
chazey replied at 18-9-2017 03:07 PM
Ingatkan Bindi yang mendonia masa tengok tajuk thread tadi.

iols pun expect bindi...sbb bindi nie masa awal2 bapak dia meninggal, dia dah buat video dgn mak dia... tapi tak berapa best sangat sbb mak dia mcm agak kaku depan video...

bindi nie ada jugak berlakon dalam dinosaur island kalo tak silap tajuk la
Quote WhiskeyScotch 18-9-2017 04:38 PM
Comelnya ular atas kamera tu.

Lihat semua komen(42)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.045566s Gzip On
    To Top