Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Rasa Nak Menangis Bila Ditanya Soal Anak -Noh Salleh

14-9-2017 10:15 AM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 8518| Komen: 231

Sudah hampir enam tahun mendirikan rumah tangga, Noh Salleh mengakui yang hatinya terusik bila sering ditanya soal zuriat.

Lebih-lebih lagi bila melihat kawan-kawan di sekelilingnya bahagia bermain dengan anak-anak.

Foto: IG Mizz Nina
"Tak mahulah ditanya soalan ini lagi, rasa macam nak menangis, pinta saya doakan semoga kami dimurahkan rezeki ya," katanya kepada mStar Online.

Noh dan isterinya, Mizz Nina telah berkahwin pada 1 Julai 2011.

Sementara itu, penyanyi ini juga baru sahaja melancarkan album baharunya yang diberi nama EP.

Foto: IG Mizz Nina
Ia merupakan lanjutan daripada albumnya yang pernah dilancarkan pada tahun 2014 dulu.

"Saya tak marah kalau ada orang tak suka album ini dan saya akui ia memang album syok sendiri.

"Kalau ikutkan perancangan album ini hanya mahu diedarkan di Indonesia kerana di sana orang masih mencari album fizikal," tambahnya.

Foto: IG Mizz Nina
Apa pun kami doakan agar Noh dan isteri sentiasa berjaya dalam karier masing-masing. Soal anak, serahkan sahaja kepada Tuhan, pasti ada rezekinya nanti. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 231
Komen

Previous : Wak Doyok Patutnya Dah Nikah, Eh Apa Cerita Pula Ni?

Next       : Datuk Vida Terkejut, Anaknya Cik B Dah Pandai Hisap Vape?

Komen Terbaru

Quote maitang 18-9-2017 03:00 PM
Memang stress tu datang bila orang tanya sebenarnya. Sorg tanya ok lagi, kalau patploh orang tanya feelingnya hmmmm....

Lain-lain Komen

Quote chacon 13-9-2017 11:06 AM

tipikal sungguh..yg bertanya tu sangat bangang. dah tau dorang ni belum ada anak lagi dok tanya bila nak ada buat ape..  


Quote rolypoly 13-9-2017 11:08 AM
i doakan pasangan ni dikurniakan zuriat. Amin
Quote zaziot 13-9-2017 11:11 AM
xde menda lain ke org nk tanya
Quote yussya 13-9-2017 11:12 AM
Semoga ada rezeki untuk diorang ni..aminn.. memang tu la tekanannya..saya ada anak tapi baru 1 je..tp pandangan masyarakat yg xsensitif ni, saya bakal dihumban ke neraka kerana cuma boleh ada 1 anak..stresss..lgla diorang ni yg belum ada anak.. lagi kuat tekanan nya
Quote jerukkedondong 13-9-2017 11:19 AM
I pun sedih bg pihak mizz n noh..I doakan pasangan ni dpt jg mnimang ank sendiri..one fine day...kalau lah ank tu boleh mizz n noh beli dari Allah dah beranak pinak dorang ...mesti dorang beli every year...
The prob is anak tu rezeki dr Dia..terpulang lh pd Allah pd siapa..bila dn berapa Dia nk bagi...
Harap kedua2 nya tabah n kuatkn hati...
Quote alieyrina 13-9-2017 11:23 AM
bukan peknen kah ritu..aku duk tertanya2 bila dia nak salin..so bukan peknen la dulu tu..
Quote shailyvelera 13-9-2017 11:33 AM
dah stresss...sudahnya langsung ssh nk lekat...cer la pakcik2 makcik2 bawang sume jgn sibuk tnye2 pasal anak...yg lg berbulu..klu makcik2 tanye siap pgg perot...jadahnyaaa??? hurmmm
Quote Duta lover 13-9-2017 11:41 AM
Semoga dikurniakan rezeki anak buat nohnina. Sesungguh Allah lebih mengetahui. Rahsia Allah.
Quote mrsLucky 13-9-2017 11:46 AM
I tak akan tanya benda2 gini...
1. Bila nak kawin...terutama yang dah berumur..
2. Bila nak ada anak... pada pasangan yang baru or lama kawin..
3. Orentasi sexual
4. Kalau anak derang ada autisma
Dan apa2 yang i rasa buat orang tak selesa..

I tak nak mereka terasa...
Bila derang luahkan perasaan baru i cakap...
Quote tosei 13-9-2017 11:47 AM
Edited by tosei at 13-9-2017 11:48 AM

mcm aku la..dah 13thn tp belum ada anak lagi...yg dok bertanya tu mcm la aku tau bila aku nk ada anak...sebab tu skang aku anti sosial skit..malas nk join apa2 majlis tambah2 family event... alhamdulillah family aku ngan family in law x penah nk persoalkan benda ni.... bukannya x berusaha,tp belum masa dia lagi... as long as kitorang happy laki bini sudahh.....
Quote Megikari 13-9-2017 11:47 AM
I yg dah anak 3 ni pun masih ramai yg tanya bila nak tambah. Ramai sgt yg suka bizibodi hal beranak org lain. Bila cakap dah taknak anak lagi diorang punya pandangan kat i tu macam la i ada  rogol anak teruna orang
Quote kembarsiti 13-9-2017 11:50 AM
yussya replied at 13-9-2017 11:12 AM
Semoga ada rezeki untuk diorang ni..aminn.. memang tu la tekanannya..saya ada anak tapi baru 1 je..t ...

Ya Allah...ade 1 anak pun org sekeliling kate gitu kan. I yg masih belum ade rzeki anak ni,,,lagilah stress...
Nak lagi bila ade officemate bujang pmpuan yg kepoci asyik dok kate kesian2 kat couple yg msih blum ade anak....xtau same ade die brniat nk perli jgk @ mmg x sensitif...huhu. Dah la die mcm konfiden x smpai setahun dia akn pregnant. Sbb mak dia & nenek dia cpt dpt anak ( keturunan subur ) katenya....I is stress ngn org camni...Allah...mohon Allah tabahkan hati I.. Mohon DOA dari semua. Moga ade rezeki anak utk I selepas ni...Amin...
Quote Rainrein 13-9-2017 11:51 AM
Xde anak,  sibuk tanya bila nak beranak.  
Dah ada anak sorang,  sibuk tanya bila nak tambah lagi.
Dah beranak ramai,  tanya lagi kenapa x plan.

Kesimpulannye,  mulut mulut macam ni memang xkan puas ati. Ade je yang x kena kat mata dorang. So lantakkan je la sebab yang nanggung stress melayan kita jugak.
Quote chazey 13-9-2017 11:55 AM
Aiol pun sedehhhh baca deyol sedih. Semoga diberi kebahgiaan, kesabaran dan dimurahkan rezeki dalam hal lain walau belum ada rezeki nak ber anak. Semoga diberkati dengan rezeki anak juga di masa yang tepat dariNya.
Quote chazey 13-9-2017 11:56 AM
yussya replied at 13-9-2017 11:12 AM
Semoga ada rezeki untuk diorang ni..aminn.. memang tu la tekanannya..saya ada anak tapi baru 1 je..t ...

Ya Tuhan... Kebodohan ummah ini...Takda anak dikeji, satu anak dikutuk, tiap tahun beranak pun dicerca. Bodoh!
Quote munchkin 13-9-2017 11:56 AM
Sabarlah. Nanti sampai satu phase akan lali. Yg penting suami kena faham and support. Kalau suami jenis nak nak nak tapi isteri tak mampu, tu yg jadi problem.
Quote doubleA 13-9-2017 11:57 AM
because you are 'above' them, that is why they attack your 'weakness'. takda anak bukan kekurangan, sebab semua ada hikmah. to those pasangan yang belum ada anak, percayalah tu bukan dosa atau penghukum dari Tuhan sebab yang menciptakan cuma Dia.

enjoy your life to the fullest and ignore mulut busuk ni.
nina & noh aktif berdakwah, semoga murah rezeki dari segala segi
Quote fatinz 13-9-2017 12:00 PM
Edited by fatinz at 13-9-2017 12:02 PM

Yang bertanya tu bila kita balas balik tau pulak sentap. Play victim plak. Aku pernah ditanya soalan mcm ni depan ramai org. Aku trus angkat bontot blah. Tau pulak malu. Sape suh tanya2, bukan sekali dua, malah setiap kali jumpa nak tanya bende sama. Sekarang dah tak tanya2 lagi. Legaaaaaa
Quote Cekla 13-9-2017 12:01 PM
orang yang suka tanya bila nak ada anak ni..cer tanya dia pulak..bila dia nak mati??ada jawapan tak?

Lihat semua komen(231)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053072s Gzip On
To Top