Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Kereta Jiran Selalu Halang Pagar Rumah Anda? Jangan Mengamuk, Tiru Cara Genius Lelaki Ini

13-9-2017 02:22 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 6099| Komen: 65

Realiti hidup berjiran, tak semuanya indah. Kadang-kadang sakit hati bila dapat jiran yang tidak bertimbang rasa.

Contohnya, sesuka hati sahaja parkir kenderaan mereka betul-betul depan rumah kita. Akhirnya menyusahkan tuan rumah nak keluar masuk.

Bagai curah air atas daun keladi, dah tegur tapi masih berulang juga buat yang sama. Nak cakap lebih-lebih nanti jadi gaduh pula kan?

Foto: Carian Internet
Tapi lelaki yang dikenali sebagai Pepper Lim ini ada cara nak menyelesaikannya. Lain daripada yang lain!

Memang genius, tapi kelakar pun ada juga! Jom baca.

Tak makan saman, dah tegur banyak kali tetap parkir depan rumah.

Pegawai MBPJ datang saman kereta.

Padan muka kena denda RM1000, dah tak berani buat lagi.
Siapa rasanya pernah ada pengalaman begini juga? Okay, dah boleh tiru cara ini sekarang. Puas hati boleh ajar jiran yang degil dan pentingkan diri sendiri. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 65
Komen

Previous : Lupakan Yang Leceh, Tiru Cara Buang Biji Cili Kering Paling Berkesan Ini

Next       : Masalah Bulu Kucing Gugur Satu Rumah? Berilah Kucing Makan Kuning Telur!

Komen Terbaru

Quote Kak-Leen 26-9-2017 07:37 AM
miznora replied at 20-9-2017 09:17 AM
tulaa... ramai yg kata bole report majlis bandaran. boleh rupanya yeee.. tp kang jiran aku tau la  ...

Time tu buat dek aje.. Hahahaha

Lain-lain Komen

Quote umbut 13-9-2017 02:31 PM
Memang biadap jiran mcm ni.. pdn muka kena saman..
Quote helicornia 13-9-2017 02:34 PM
bagusnya bertindak lps 10 bulan! aku 10 hari pn dh ilang sabar
Quote mizruncing 13-9-2017 02:38 PM
padan muka ! selayaknyalahhh
Quote Aenaja 13-9-2017 02:41 PM
Aku pernah je buat aduan kat MPAJ tapi takde tindakkan sebab lahanat tu dah alihkan kereta die. padahal aku bagi bukti bergambar. mungkin kene report banyak kali kot. malas nak bergaduh je dah la sume pempuan jiran plak ramai anak jantan. hmm
Quote prettyuglybabe 13-9-2017 02:44 PM
so next time kita call polis direct je ke cam mana?
Quote harrypoter 13-9-2017 02:44 PM
hmm kesian dpt jiran camni
Quote Megikari 13-9-2017 02:59 PM
Penyabarnya lahaii... Kalau aku le, cukup seminggu mmg aku pecahkn je cermin kereta dia
Quote nadihazza 13-9-2017 03:00 PM
biadap sgt dpt jiran mcm ni..sekala dua bole tahan..klu lelama  tu je makan nya!
Quote amyza 13-9-2017 03:02 PM
Padan muka!! Sila byr saman tu. Hihi
Quote taji2906 13-9-2017 03:03 PM
mungkin tindakan membocorkan tayar boleh diambil pada si bangang yg tegar ni.
Quote alieyrina 13-9-2017 03:09 PM
Beli kon oren tu letak boleh x..
Quote suka.suki 13-9-2017 03:34 PM
Serve him right, kena saman 1k.
Quote whadda 13-9-2017 03:42 PM
padan muka... suka2 je letak depan umah orang.. ingat takde orang ke kat umah tu
Quote krustykrab 13-9-2017 04:12 PM
jiran aku pun mcm ni, tapi bukan everyday lah...
w/pun bukan everyday tp annoying kut, bila ko nak kuarkan kete, nak kena elakkan kete die...laman rumah letak mcm2 sampai kete kena letak luar, pastu sibuk park kat kwsn org...
Quote insulin 13-9-2017 04:32 PM
prettyuglybabe replied at 13-9-2017 02:44 PM
so next time kita call polis direct je ke cam mana?

Mengikut encik pepper Lim dia atas, dia contact Majlis Perbandaran. Tak jalan juga barulah dia buat report polis.
Quote prettyuglybabe 13-9-2017 04:52 PM
insulin replied at 13-9-2017 04:32 PM
Mengikut encik pepper Lim dia atas, dia contact Majlis Perbandaran. Tak jalan juga barulah dia bua ...

amboi siggy uolssss
Quote insulin 13-9-2017 05:06 PM

Hihi. X mahu forum members panggil kita "Sis".
Quote tembikai 13-9-2017 06:39 PM
sabarnya dia...10bln kut....
Quote AvaAdore 13-9-2017 06:46 PM
Dulu jiran iols slalu parking depan rumah iols. Dah la keta byk. Da tau keta byk pegi la beli rumah besa    

Lihat semua komen(65)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.045750s Gzip On
    To Top