Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Hilang 9 Kg Dalam Sebulan, Tips Diet Amylea Azizan Ini Memang Power Habis

13-9-2017 01:16 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 5240| Komen: 40

Terkejut besar tengok perubahan Amylea Azizan, dari seorang yang gemuk menjadi wanita yang cantik dan langsing.

Dari berat badan mencecah 61.5 kg, dia berjaya menurunkannya sehingga 53 kg dalam tempoh masa sebulan sahaja!

Ehem, apa agaknya rahsia penurunan berat badan bekas peserta rancangan realiti Akademi Fantasia ini ya?

Foto: FB Amelya Azizan
Disebabkan ramai dah bertanya, selebriti ini tak lokek dalam berkongsi langkah-langkah yang dilakukannya untuk mendapatkan berat badan yang ideal macam sekarang.

Apa yang paling penting kena bijak dalam mengawal pengambilan makanan dan Amelya mengakui sepanjang berdiet, dia langsung tidak pergi ke gym.

Ikuti perkongsiannya: 

Dari 61 kg turun sehingga 53 kg

Bijak dalam pengambilan makanan seharian

Minum air kosong, elakkan yang bergula

Cheat Day boleh makan lauk sahaja
Wah, tengok sahaja gambar dulu dan kini. Terbukti cara ini memang berkesan. 

Foto: FB Amelya Azizan
Bagi mereka yang selama ini tercari-cari cara nak kuruskan berat badan, boleh tiru tips dari Amylea ini okay? Selamat mencuba dan semoga berjaya! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 40
Komen

Previous : Trend 'Kuku Selfie', Anda Rasa Kreatif Atau Menyeramkan?

Next       : Umur 30 Tapi Nampak 19? Rahsianya Ada Dalam Secawan Susu Kunyit Badam Madu

Komen Terbaru

Quote jazaa100 21-11-2017 08:53 AM
ecstatic replied at 2-10-2017 10:22 AM
duromine tu bole bg energy ye? susahla nak diet ni.. mesti ade rasa nak mkn bende bukan2 everyday. ...

Klu amik diromine, tgok mknan pun nyampah....potong betul....


Memang blh kurus....

Lain-lain Komen

Quote fishcracker 13-9-2017 01:20 PM
Tahniah la sheol mampu turun berat tanpa suplemen
Quote Jorja 13-9-2017 01:28 PM
I selalu tengok tv show from fit to fat channel 736 tu.. bila derang dah kurus terus muka naik bseri2..sama lah macam si amylia ni.
Quote qistiena 13-9-2017 01:44 PM
nak kurus...kene ada disiplin yg tinggi...tak bole mengelat...

OT jap...mcm mn nak tambah berat...saya makan banyak mana pun...still maintain kurus...
Quote umbut 13-9-2017 01:51 PM
Hati kena kental, kuat.. thn dugaan...
Aku x thn, lepas masak utk anak2 aku pun join.. adoiiii
Quote Soorayahas 13-9-2017 02:08 PM
diet utk kesihatan..kena rajin n nekad
Quote amyza 13-9-2017 02:10 PM
Tahniah amylea.bkn senang nak turun berat bdn. I ni org ckp dah slim buat pe nak zumba bagai. Sblm berat bertambah lah kena jaga2 sbb bukan senang nak diet.
Quote mizzmimi 13-9-2017 02:13 PM
Pic baju hijau tu dah macam makcik2 muka sheol. Kalau kurus muka ada curve jadi nampak cantik.
Quote mizruncing 13-9-2017 02:31 PM
good job !
Quote AmandaRollins 13-9-2017 02:40 PM
Tetap hodoh..oppss jgn kecam komen i
Quote manehnya 13-9-2017 04:02 PM
aku bleh considerate mkn oat lg, dr makan telor hari2... owh... kenot

but will try lah mkn apple siang mlm pg ptg...

Quote prettyuglybabe 13-9-2017 06:22 PM
makan telur banyak kentut busuk..
Quote noris75 13-9-2017 06:49 PM
Edited by noris75 at 13-9-2017 06:52 PM

diet jaga makan je memang kurus tp tak de stamina..kita kalau boleh nak kurus dan berstamina. Nak stamina kena lah rajin2 workout, jog, running, hiking,..bila dah kurus kena masuk gym start main besi untuk cantikkan shape..muscle...bg firm....tak de lah kurus flabby......

Satu lagi body fat yang bagus kalau turun...kalau kg turun byk tp body fat tak turun pun no point jugak....

Quote pinkypetal 13-9-2017 07:55 PM
Naper i rasa masa dia 55kg lagi berseri dari 53kg?
Quote farhana008 13-9-2017 07:56 PM
sheols tak jemu ek makan telur hari2. meols tak tahan kalau hari2 makan telur je. kalau oat, iols akan masak dulu nak bagi berselera makan rather than tuang je dgn air panas.
Quote RatuDunia94 13-9-2017 10:05 PM
Ai. Nak masuk AF baru nk kurus??
Tp ok lah x dpt masuk AF tp dpt kurus badan..
Quote devilito2 14-9-2017 08:50 AM
prettyuglybabe replied at 13-9-2017 06:22 PM
makan telur banyak kentut busuk..

hahaha.... tp ada ke kentut wangi
Quote prettyuglybabe 14-9-2017 09:25 AM
devilito2 replied at 14-9-2017 08:50 AM
hahaha.... tp ada ke kentut wangi

tak wangi tapi tak berbau...
Quote EvieWanKenobi 14-9-2017 04:06 PM
telur rebus tu makan sekali ngan telur kuning ke?

saya memang suka telur rebus..
Quote annadonna 15-9-2017 04:15 PM
Diet plan ni untuk orang pemalas aje. Kalau betul nak kurus dan sihat pergilah senaman, work out, gym, jalan kaki pergi ofis, naik tangga, hiking hujung minggu, sesekali pi naik gunung. Barulah cergas dan sihat. Selama mana nak diet plan, esok ko habis energy nak diet ko gemuk lagi mencanak naik. O

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.050243s Gzip On
    To Top