Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Anggota Bomba Wanita Ini Curi Perhatian Netizen

12-9-2017 05:59 PM |Dilihat:3559| Komen: 40

sumber : Facebook Lawak Siyot

Hanya kerana minat yang mendalam terhadap aktiviti lasak dan mencabar, gadis berusia 27 tahun sanggup berhenti kerja sebagai jururawat di sebuah hospital swasta dan menyertai pasukan bomba.

Memetik laporan Harian Metro, tindakan Nor Maisarah Ibrahim menarik perhatian apabila fotonya mengangkat hos air ketika memadam kebakaran pasar besar Seremban Sabtu lalu menjadi tular di media sosial.

Menurut Nor Maisarah, selama ini dia mengikuti latihan sebagai anggota bomba di Wakaf Tapai, Terengganu dan kemudian dipindahkan ke Seremban sejak Mei lalu.

Dalam tugasan kami, tidak ada diskriminasi jantina, kami perlu menjalankan tugas tanpa melihat sama ada wanita atau lelaki.

Aksi rakan setugasnya Siti Norhaliza Zakaria, 19, turut dirakam bertungkus lumus memadam kebakaran.

Mereka turut mengangkat hos air dan mengendali peralatan berat ketika operasi pemadaman pada Sabtu lalu.- CARI




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 40
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote freezyout 14-9-2017 02:19 PM
berita apakah ini...

Lain-lain Komen

Quote Vokuro 12-9-2017 06:05 PM
Who are yusss?
Quote chazey 12-9-2017 06:12 PM
Senah kimk.
Quote dubuk 12-9-2017 06:19 PM
are you whooos
Quote dizzzek 12-9-2017 06:20 PM
jantan gila seks mengeras lagi
Quote sekngucing 12-9-2017 06:23 PM
di malaysia... pompuan kena duduk dapur... heran sangat kalau pompuan jd bomba...
Quote diss69 12-9-2017 06:36 PM
respek kt adik2 bomba perempuan ni..
Quote jerukkedondong 12-9-2017 06:37 PM
Geram pulak tgk abam bomba cekak pinggang kat blkg tu....tolong la oii{:run
Quote JDT 12-9-2017 06:38 PM
Comel....semuga berjaya dalam bidang pembombaan ya, nak..
Quote Skuau 12-9-2017 06:40 PM
Awat tajuknya bkn 'siti norhaliza(kwn dia) padam kebakaran pasar besar seromban'...lg gempak!
Quote SallyFa 12-9-2017 06:43 PM
Skuau: Awat tajuknya bkn 'siti norhaliza(kwn dia) padam kebakaran pasar besar seromban'...lg gempak!


Sbb kwn dia xberenti keje nurse, so xde cerita kat situ.
Tpi betullah tu, nama kwn dia lgi boleh buat gempak berita hew hewww {:hooray
Quote EvieWanKenobi 12-9-2017 06:44 PM
selamat menjalankan tugas..
Quote lasagnaklcc 12-9-2017 06:49 PM
Ai suspect minah ni stress jadi nurse. Jadi bomba best sket, bkn hari2 buat benda sama.
Quote ninja boy 12-9-2017 07:07 PM
Edited by ninja boy at 12-9-2017 07:12 PM

ada ja yg sanggup jadi askar pompuan, bomba, tentera etc janji kerja goverment gitu,
ketika dulu pernah kerja di kawsasn pekan kecil sendu ada menyusar balai bomba ada 2-3 org ada 2 kereta bomba orgnya macam ada macam xde pergi kursus ka untung la pekan kecil jarang kebakaran, balai polis juga 2-3 org ja jarang ada jenayah, masa lunch selalu tersempak diorg, mesti bosan gila duk pekan kecil ramai org2 tua aja, janji kerja gov
Quote Nenasketum 12-9-2017 07:08 PM
Yang pompuan nak gigih jadi jantan, tak heran ke?
Quote alieyrina 12-9-2017 08:25 PM
Tak best ka wey..dikelilingi kumbang2 jingga..haahahaa
Quote ChildrenOfBodom 12-9-2017 08:29 PM
netizen bodoh jakun laknatulloh bbnu baru kuaq gua
Quote seng1981 12-9-2017 09:30 PM
wow, respect!!!
Quote akakmasihvogue 12-9-2017 09:39 PM
tengok pass ni dia  berani tak tangkap ular...
Quote caprut 12-9-2017 10:08 PM
ninja boy replied at 12-9-2017 07:07 PM
ada ja yg sanggup jadi askar pompuan, bomba, tentera etc janji kerja goverment gitu,
ketika dulu p ...

sbb apa nk kjer gomen. sbb trjamin dan gaji lg mahal. asyik swasta kepam je dok ggih ckp gaji dorg lg mahal dri gomen. klo kjer gomen dok pekan kecil tu da lama dlm 2 3 tahun da boleh try mnta tukar tmpt. kjer swasta nk tukar tmpt sng. mmg xla dorg nk tukar gaji plak x nek2. idop thun 2017 gaji rm1100 kjer 6 hati smggu. itu pon ggih lg sruh kjer 12 jam shri xde OT. dasar company kdekot

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083486s Gzip On
To Top