Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Musuh Kamu Adalah Musuh Kami Juga"- Kata Najib Kepada Trump

pendeta|12-9-2017 05:21 PM |Dilihat:2084| Komen: 73

musuh Trump musuh Malaysia juga - Bijan

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak memberi jaminan bahawa dalam usaha menentang pelampau agama, Malaysia akan menjadi penyokong kuat di belakang Amerika Syarikat.

Dalam rencana di The Hill, America Daily melaporkan politik tempatan dan isu-isu dibincangkan di Kongres. Najib berkata, kini dunia sedang berdepan masalah senjata nuklear, ideologi ekstremis, ideologi keganasan dan banyak lagi ancaman, justeru setiap negara memerlukan rakan sejati dan teguh. 

Tambah beliau, saya akan bertemu Presiden Donald Trump hari ini di Rumah Putih yang menandakan hubungan dua hala yang telah dijalinkan selama 60 tahun di antara dua negara.

Namun, tegas beliau dari aspek sejarah, hubungan baik kedua-dua negara sebenarnya boleh pergi lebih jauh lagi. 

Selain memerangi keganasan, Najib mengulangi komitmennya untuk memperkuatkan lagi hubungan dua hala yang berlangsung lebih 60 tahun.

Pada masa yang sama, beliau juga menceritakan usaha Malaysia untuk menangani ancaman Negara Islam (IS) melalui promosi wasatiyah dan melalui program antiradikalisasi yang merekodkan kadar kejayaan 90 peratus.

"Saya bangga mengatakan bahawa Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah menyelesaikan sekurang-kurangnya 14 serangan pengganas utama sejak 2012."

"Musuh kamu (mereka yang menggunakan agama di kalangan majoriti rakyat Malaysia dengan mendakwa keganasan yang mereka lakukan adalah islamik) adalah musuh kami juga." - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 73
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote should 13-9-2017 04:51 PM
Pandai sangat, pandai temberang

Lain-lain Komen

Quote kecimpret 12-9-2017 10:00 AM
HAMAS dicop terroris & musuh oleh amereka..m'sia sama gak ka??


Quote mizruncing 12-9-2017 10:03 AM
adoiiiii
Quote dcruins 12-9-2017 10:09 AM
Edited by dcruins at 12-9-2017 10:10 AM

Jumpa Potus September, Bulan October pulak terima lawatan Xi Jinping, boleh tahan gak kerja2 belakang tabir diplomat2 Wisma Putra ni.....
Quote taji2906 12-9-2017 10:09 AM
China musuh trump tak?
tapi bijan kawan dgn China.
Quote cheergirlz 12-9-2017 10:11 AM
takkan nak tambah musuh lg...
Quote tagas 12-9-2017 10:14 AM
Pndai bijan bermuka2
Quote dcruins 12-9-2017 10:17 AM
Kiterrr main hedging dengan kuasa besar, jiran yg nak main bandwagoning, main laaaa.....
Quote cheergirlz 12-9-2017 10:19 AM
dcruins replied at 12-9-2017 10:09 AM
Jumpa Potus September, Bulan October pulak terima lawatan Xi Jinping, boleh tahan gak kerja2 belakan ...

mmg terror laa bang....
Quote chacon 12-9-2017 10:52 AM

jangan kawan US.. jahat depa tu
Quote ketekodok 12-9-2017 10:59 AM
bagus kawan dengan negara kuasa besar. kita perlukan kawan bukan lawan......konsepnya jaga diri sendiri.....
Quote boyagombak 12-9-2017 11:01 AM
Pasang kipas besar siap ada aircon le tu. Kalau time Che Det mampuihla xkan keluar statement cmtu mlh akn dibidasnya balik White House jgn hrp nk sukom melulu. But now the ball of our PM has been easily grasp.
Real Terorrist sukomla ttp real fighter mcm  Hamas, Briged AlQassam tkkn kita nk musuhi jgk. Plsla jgn jd macai melulu
Quote boyagombak 12-9-2017 11:01 AM
Pasang kipas besar siap ada aircon le tu. Kalau time Che Det mampuihla xkan keluar statement cmtu mlh akn dibidasnya balik White House jgn hrp nk sukom melulu. But now the ball of our PM has been easily grasp.
Real Terorrist sukomla ttp real fighter mcm  Hamas, Briged AlQassam tkkn kita nk musuhi jgk. Plsla jgn jd macai melulu
Quote dcruins 12-9-2017 11:07 AM
Mahathir pun buat benda sama gak, attack barat melalui media etc, tapi masa sama piii gak menghadap President Reagan & Bush jr., Memang dah tradisi Malaysia pun main hedging dengan kuasa besar....
Quote arman98 12-9-2017 11:16 AM
dcruins replied at 12-9-2017 11:07 AM
Mahathir pun buat benda sama gak, attack barat melalui media etc, tapi masa sama piii gak menghadap  ...

diantara dua ekor gajah, kita pilih both.

Pilih China utk ekonomi dan pilih US utk security....
Quote dcruins 12-9-2017 11:20 AM
arman98 replied at 12-9-2017 11:16 AM
diantara dua ekor gajah, kita pilih both.

Pilih China utk ekonomi dan pilih US utk security.... ...

Tepat.....
Quote MatDeghem 12-9-2017 11:24 AM
Kawan amerika kawan malaysia juga kah?

Quote pembisikmaut 12-9-2017 11:25 AM
Hahaha.... Jilat sana .. Jilat sini ...hingga lupa telur sendiri..

Quote LaksamanaBentan 12-9-2017 11:33 AM
Bijan xnak nego ngan Trump beli Superhornet ke?
Quote MatDeghem 12-9-2017 11:36 AM
arman98 replied at 12-9-2017 11:16 AM
diantara dua ekor gajah, kita pilih both.

Pilih China utk ekonomi dan pilih US utk security.... ...

tapi china mau gunakan malaysia untok geo power. Kalau malaysia gunakan US for security nanti China marah...ape macam?  sekarang proton boss pun sudah PRC punya olang
Forest city buat dekat singapore. Yg untung nanti spore. Business semua bukak di singapore.


Luh orang belum tau macam mana Cina punya otak.




Lihat semua komen(73)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090046s Gzip On
To Top