Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Dihentam Hasil Solekan Hodoh, Ini Rupanya MUA Di Sebalik Pernikahan Bella

12-9-2017 02:10 PM |Dilihat:12067| Komen: 81
Perkahwinan antara Engku Emran dengan selebriti terkenal Indonesia, Laudya Cynthia Bella yang berlangsung 8 September lepas benar-benar menjadi bualan ramai.

Bukan sahaja tentang penyatuan dua jiwa dari dua negara yang berbeza tapi kebanyakannya mengutuk solekan Bella yang dikatakan sangat teruk dan buruk.

Keningnya tebal dan diibaratkan seperti seekor lintah, manakala gincu dan mukanya yang kelihatan agak gelap menjadikan wajahnya yang comel berubah macam orang tua!

Foto: Facebook
Disebabkan itu ramailah yang tertanya-tanya siapakah jurusolek (MUA) yang bertanggungjawab di sebalik semua ini.


Persoalan terjawab dan sebenarnya MUA tersebut dikenali sebagai Bumiauw di Instagram.

Foto: IG Bumiauw
Difahamkan sebelum ini MUA tersebut berpengalaman dalam menyolek artis dan selebriti seperti Bunga Citra Lestari, malah Bella sendiri pernah menggunakan khidmatnya sebelum ini.

Lebih sadis apabila netizen Indonesia sendiri melontarkan kata-kata negatif di ruangan komen Bumiaw kerana tidak puas hati dengan hasil kerja Bumiauw.

Namun ada juga yang memuji hasil solekan tersebut dan mengatakan kata-kata orang lain tidak penting, asalkan Bella dan suami sendiri menyukainya.

Kesian juga tengok Bumiauw, mungkin eksperimen solekan dia pada hari itu tidak menjadi. Apa pun, gunakan kritikan ini sebagai sesuatu yang membina. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 79
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote miemiecha 18-9-2017 02:25 PM
ni kalau mua mesia, mau hendon berguling2, hencap

Lain-lain Komen

Quote moonbug 12-9-2017 02:14 PM
Dlm album gambar kawin nnt cantik kot
Quote Megikari 12-9-2017 02:14 PM
Yup i agree... Memang bella nampak tua
Quote chinta89 12-9-2017 02:15 PM
mmg sgt2 x cantik, x kira la u tu MUA retis tersohor penah guna pun, x kira Bella penah guna khidmat MUA ni pun tapiiii yg iols tahu ialah solekan u sgt2 menenggelamkan kecantikan Bella pada hari pernikahannya.
Quote mawarpuri 12-9-2017 02:19 PM
sangat tua muka bella bile makeup macam ni..
Quote lolita737 12-9-2017 02:20 PM
Lipstik dia menampakkan bella tu pompuan garang..pakai lah warna lembut..

barulah kena dgn wajah dia yg nampak cantik dan lembut tu.
Quote ShrekFiona20 12-9-2017 02:24 PM
nasib bukan MUA dari Malaysia..
Quote Hedwig77 12-9-2017 02:25 PM
Lol. Kazen iols baru recommend make up mcm tu. Lawa je make up dia klau tgk dekat2.
Quote debab76 12-9-2017 02:40 PM
biasa yg mmg naturally cantik tanpa mekap. klu kawin mekap mesti haus yach!! patut yg da cantik tu tayah la tebal2 khenz
Quote raradhia 12-9-2017 02:50 PM
xlawa, kening dah mcm kotak. .kesian, huhu
Quote tudungpurple 12-9-2017 02:53 PM
Tgk ig MUA ni rasanya bella ni dah wat test make up (ok je)

Even yg close up masa nikah kat ig MUA ni pun still nampak ok. Cuma bila pics lain nampak tak berapa cun

Ig bella pun xde gambar nikah...surely dia pun agaknya xgemar
Quote idakamaruddin 12-9-2017 02:56 PM
bila datang msia hbs sume mekap tebal mcm acik2 kepam kt sini

haha

padahal bila kt sana dorang jarang mekap berkati2 unless mmg stage mekap mcm nk perform dangdut

mgkn MUA bella mengkaji trend mekap rakyat meleis kot

sekali tersalah acuan

iols prefer muka bela mulus polos mcm budak sekolah

Quote Cyempaka 12-9-2017 02:57 PM
memang tak cantik pun. berubah terus muka bella. hilang muka lembut dia. mungkin dia mmg sengaja mekap nak kasik nampak muka lain kot
Quote mommymonster82 12-9-2017 02:58 PM
Warna liptik tu teruk sgt..pipi pon pucat lesu..
Quote harrypoter 12-9-2017 03:00 PM
Quote alieyrina 12-9-2017 03:04 PM
Sebelum ni aku xamik tau sgt..tgk kt post ni baru nampak ketara ewww memg buruk laa..amik mua2 biasa pun cantik lagi..berat n tebal nampak solekan dia..mcm pengantin gotik pun iya
Quote Skuau 12-9-2017 03:04 PM
ShrekFiona20 replied at 12-9-2017 02:24 PM
nasib bukan MUA dari Malaysia..

Kang terbakor lg Jalur Gemilang...ha2...
Quote harrypoter 12-9-2017 03:06 PM
Quote chacon 12-9-2017 03:07 PM
xkesah la make up.. yg penting ujong2 Malaysia 2-0 Indon
Quote ShrekFiona20 12-9-2017 03:07 PM
Skuau replied at 12-9-2017 03:04 PM
Kang terbakor lg Jalur Gemilang...ha2...

itulah... kang terbakooooo Jalur Gemilang negara Malaysia..
tak pasal2 bergadoh pulak...

Lihat semua komen(81)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056100s Gzip On
To Top