Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Nak Gaduh Sangat, Nasib Baik Mama Ada Baju Besar- Video Ibu Hukum Anak Dipuji Netizen

12-9-2017 01:02 PM |Dilihat:4915| Komen: 17



Sebuah video memaparkan seorang ibu menghukum anaknya yang bertengkar mendapat pujian dari netizen.

Haih! Apa agaknya yang buat netizen sampai boleh puji tu? Mari kita tonton video yang dimuat naik oleh seorang wanita yang bernama Nora Aida Zakaria di laman sosial Facebooknya, semalam.

Nah..... Nak gaduh sangat.... Naik pening mama dibuatnya.... Dalam duk pening tetiba teringat method parents dari negara lain didik anak depa macam ni....... 

Green shirt punishment 

Nasib baik la mama ampa ni ada baju beso.... Bole la serlung kepala ampa berdua.....

Semoga menjadi ingatan untuk ank2 mama berkasih sayang sehingga akhir hayat....

Loading FB Video...

Walaupun hukuman yang diberikan oleh wanita itu kepada anak-anaknya dilihat seperti kejam namun rata-rata netizen menganggap tindakan wanita itu wajar dipraktikkan untuk mengajar anak-anak yang suka bertengkar.


Setiap ibu bapa haruslah sentiasa memastikan bahawa hukuman yang diberikan kepada anak-anak tidak mengundang kepada kes penderaan kanak-kanak. Cukuplah sekadar untuk mengajar dan mengingatkan anak-anak agar tidak mengulangi lagi kesilapan yang sama.

Ingat! jangan sesekali abaikan anak-anak yang melakukan kesilapan tanpa teguran atau hukuman. Ini kerana Saidina Umar Bin Khattab sendiri pernah berpesan dengan serius kepada para sahabatnya Didiklah anak-anak kalian, kerana mereka akan hidup pada zaman yang berbeza dengan zamanmu,. - CARI




Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 17
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote nisako 13-9-2017 10:07 AM
hahaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Lain-lain Komen

Quote aleesyasofia 12-9-2017 01:19 PM
iols suka tgk return of superman.. byk cara diajar utk didik anak jd behave..
Quote hunnyluth 12-9-2017 01:41 PM
good practice!
Quote lil_sparky 12-9-2017 01:54 PM
aleesyasofia replied at 12-9-2017 01:19 PM
iols suka tgk return of superman.. byk cara diajar utk didik anak jd behave..

Kn..lil suka masa pelakon laki yg bini dia gimnas kot..bw ank jmpa pakar..nk blaja cara didik ank sbb ms mkn..ank dia xfokus..dok men2 ja..apa ntah nama ..ni couple ms 2nd season tu
Quote WarnaPelangi 12-9-2017 02:00 PM
lil_sparky replied at 12-9-2017 01:54 PM
Kn..lil suka masa pelakon laki yg bini dia gimnas kot..bw ank jmpa pakar..nk blaja cara didik ank  ...

Yg anak dia perempuan tu eh, nama Ji On?
Quote shiedafaizal 12-9-2017 02:16 PM
selalu jugak buat gini kalu anak2 gaaduh...berkesan jugak sekejap tp bila time gaduh serupa tu jugak..hahaha
Quote moonbug 12-9-2017 02:16 PM
Kalau buat byk kali effective ke? Ke first time je lama2 diorang pun dah lali trick si emak, kena cari trick lain
Quote idakamaruddin 12-9-2017 02:19 PM
anak2 iols abang nye suka sikit2 ngadu

adik plak dh tau abg cengeng yg tu jugak dia suka kacau

pening kepala mama..

abg sikit2 mama..tgk adik..mama tgk adik..

adik plak dilarang yg tu la nk buat haha
Quote chacon 12-9-2017 03:03 PM

degil2 sebat je dengan getah paip. baru ada akai

Quote lil_sparky 12-9-2017 03:07 PM
WarnaPelangi replied at 12-9-2017 02:00 PM
Yg anak dia perempuan tu eh, nama Ji On?

Aah..kalo rajin..buka.la thread psl ni..share.video yg dorg educated ank2..
Quote MissMamamia75 12-9-2017 05:10 PM
aleesyasofia: iols suka tgk return of superman.. byk cara diajar utk didik anak jd behave..


Me too..my favourite one is the twin nama Seo-eon & Seo-Jun..sgt2 clever..gila shopping..giler main hp..sgt2 sygkan ayah nya..dan sgt2 cute..

Anak2 footballers tu pun bijak2
Quote krustykrab 12-9-2017 05:26 PM
buatnya anak2 tu jenis yg kasaq, habih koyak baju mama
Quote cik_noreen 12-9-2017 11:32 PM
aleesyasofia replied at 11-9-2017 08:19 PM
iols suka tgk return of superman.. byk cara diajar utk didik anak jd behave..

anak2 drg mostly well behaved n well mannered ya.. kagum iols


Quote mommymonster82 13-9-2017 02:05 AM
Apa yg kejamnya aduhai..
Ok per buat gini..


Ank me ..me suruh peluk 2 org..hah nk sgt gaduh kan...
Quote WarnaPelangi 13-9-2017 07:41 AM
MissMamamia75 replied at 12-9-2017 05:10 PM
Me too..my favourite one is the twin nama Seo-eon & Seo-Jun..sgt2 clever..gila shopping..giler m ...

Footballers Lee Dong Gook kan? 5 siblings tu memang the most favourite lagi lagi anak dia yang lelaki tu, Sian(daebak) Ayah dia sukat menyakat anak-anak dia
Quote MissMamamia75 13-9-2017 09:04 AM
WarnaPelangi replied at 13-9-2017 07:41 AM
Footballers Lee Dong Gook kan? 5 siblings tu memang the most favourite lagi lagi anak dia yang lel ...



yeap..Daebak mmg slalu kena sakat...comel sesangat
Quote GhostWalking 13-9-2017 09:45 AM
Padan muka hang dek
Quote nisako 13-9-2017 10:07 AM
hahaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042888s Gzip On
To Top