Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pemandu Bas RapidKL Digantung Kerja Gara-Gara Memandu Secara Berbahaya

12-9-2017 11:50 AM |Dilihat:2199| Komen: 26



Susulan video tular yang memaparkan sebuah bas RapidKL naik ke pembahagi jalan dalam cubaan melintas ke jalan lain, pemandu bas terbabit telah diambil tindakan akibat memandu secara berbahaya.

Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) dalam kenyataan di Facebook hari ini berkata pemandu bas terbabit sudah dikenalpasti dan digantung sementara siasatan ke atas kemalangan itu sedang berjalan.

Memetik laporan Harian Metro, video yang berdurasi 1 minit 35 saat itu dipercayai dirakam Ahad lalu berhampiran stesen LRT di Puchong.

Paparan video jelas kelihatan kenderaan yang lain terpaksa berhenti semasa bas untuk cuba melintas jalan.

Pada masa yang sama, bas itu juga kelihatan mengambil 2 laluan jalan sebelum terpaksa mengundur kembali ke pembahagi jalan.

Dalam video berlainan, sebuah kereta di belakang bas itu dirakam berhenti secara tiba-tiba sambil menekan hon.

Dua rakaman video itu tersebar luas di beberapa laman Facebook dan ditonton ribuan netizen.-CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 26
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote zorrro_03 13-9-2017 08:03 AM
laknat punya pemandu,  membahayakan nyawa orang lain je.  kalau terajang berjemaah pun ok juga jenis otak mereng mcm ni.

spad ambil tindakan juga terhadap pengurusan rapid berkenaan.  sebab hire staff tanpa tapisan keselamatan dan kesihatan mental yang sepatutnya.  dan ambil tindakan juga sebab bayar murah.

Lain-lain Komen

Quote kentel 12-9-2017 09:48 AM



Quote kecimpret 12-9-2017 09:59 AM
ooo ni kat alam sutera tu..highway bukit jalil
Quote MRX 12-9-2017 09:59 AM
Pemandu rapid stupid
Quote EvieWanKenobi 12-9-2017 10:07 AM
bas tu langgar keta brader tu ke?
Quote kucen_miang 12-9-2017 10:26 AM
EvieWanKenobi replied at 12-9-2017 10:07 AM
bas tu langgar keta brader tu ke?

habis barai bumper dia.
Quote ~boolean 12-9-2017 10:26 AM
fasiliti kelas pertama, mentaliti kelas ketiga.

kemudian buat2 tanya kenapa malaysia masih tak mencapai tahap developed country dan mula lah salahkan kerajaan.

tapi pe'el caprut dari pemandu sampailah ke penumpang masih tak berubah-ubah...
Quote CrowneGlory 12-9-2017 10:31 AM
baran + gila takyah la bawak bas ..g mati lagi bagus
Quote whadda 12-9-2017 11:07 AM
ade orang ke tak dalam bas tu.. mesti ngeri je dook dalam tu.. bodoh punye driver bas
Quote umbut 12-9-2017 11:31 AM
Kena psg cctv kat driver tu mcm kat china.. kena sampuk ke
Quote saladin780 12-9-2017 11:48 AM
ni mesti dulu drebar metrobus ni..
Quote EvieWanKenobi 12-9-2017 12:08 PM

kiranya langgar lari la..

nasib baik syarikat pengurusan dah
ambil tindakan..
Quote Artemesiaa 12-9-2017 12:09 PM
Menyusahkan dan membahayakan orang lain sungguh
Quote AbukRokok 12-9-2017 12:14 PM
xsia sia aku hashtag kan siakap keli..... semoga hidup driver tersebut merana xdpt cari kerja hilang punca pendapatan
Quote MatDeghem 12-9-2017 12:21 PM



Quote krustykrab 12-9-2017 12:22 PM
so bas tu berjaya tak masuk ke opposite lane?

terlebih minum todi ni
Quote cmf_premierleag 12-9-2017 12:32 PM
Ya tuhan.. Apa ke bangsat driver bas ni
Harap ceo prasarana tolonglah humban staff prasarana rapid yg maha celaka makan gaji buta dan x fikir safety org lain
Hoi babi.. Bas tu dah rosak, divider pun dah rosak, x pasal2 perabih duit tax payers jah
Quote cmf_premierleag 12-9-2017 12:32 PM
Tak payah saspen
Dah ada bukti
Buang je la dan publish nama driver ni supaya HR kompeni lain pun x kan hire dia
Quote stillen 12-9-2017 12:37 PM
Minum ketum ka..skrg nak bawa kereta pun susah kat Msia.
Bus & 4wd mcm gila, belum campur batu lg dr lori..pening2x
Quote -electrifying- 12-9-2017 01:07 PM
selamba dia je, igt 4wd ke

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.105342s Gzip On
To Top