Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Penganjuran Festival Arak Sekali Lagi Terima Bantahan PAS

11-9-2017 05:19 PM |Dilihat:949| Komen: 32

sumber : http://www.star2.com

'Better Beer Festival' anjuran pengedar bir MyBeer (M) Sdn BHD yang dijadualkan berlangsung pada 6 Oktober depan di ibu negara dilaporkan sekali lagi menerima bantahan daripada pihak tertentu khususnya PAS.

Memetik laporan Malaysiakini, anggota jawatankuasa PAS, Dr Riduan Mohd Nor bukan sahaja berang dengan penganjuran festival itu, malah kesal apabila Malaysia dipilih sebagai lokasi pesta walaupun atas nama pelancongan dan untuk bukan Islam.

Walaupun umat Islam bukan menjadi sasaran penyertaannya, tetapi tiada had atau halangan jika ada orang Islam yang menyertainya, sekali gus menggamit sesiapa sahaja untuk hadir termasuk orang Islam.

Tambah beliau, Malaysia telah menjadi destinasi strategik untuk anjuran aktiviti tidak sihat dan bebas kepada masyarakat luar seperti tidak ada sekatan undang-undang dan peraturan

Difahamkan festival tersebut adalah acara untuk merasai produk pengeluar bir bebas dan penganjurannya telah masuk tahun keenam pada tahun ini.- CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 31
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote cmf_BeachBoys 18-9-2017 05:30 AM
Nak minum air kencing setan,g la minum kat negara kapir setan nun...

Lain-lain Komen

Quote cmf_BeachBoys 11-9-2017 08:45 PM
Edited by cmf_BeachBoys at 11-9-2017 08:49 PM

Punya la banyak negara kafir,negara Islam gak yang dipilihnya.lahanat betul puak2 syaitan ni

Quote dess402 11-9-2017 08:49 PM
cmf_BeachBoys replied at 11-9-2017 08:45 PM
Punya la banyak negara kafir,negara Islam gak yang dipilihnya.lahanat betul puak2 syaitan ni{:nose


dol ..  negara Islam ko celah tang mana  ??




Quote cmf_BeachBoys 11-9-2017 08:50 PM
G la minum arak kat negara kafir syaitan tu...minum la sampai mampos xde orang nak marah
Quote cmf_BeachBoys 11-9-2017 08:52 PM
Dah la minum arak,bau mulut macam bau babi..kencing pun bau babi gak...g jadi babi la senang skit.cukup umur,terus sembelh bagi makan kat pemakan babi
Quote dess402 11-9-2017 08:55 PM
cmf_BeachBoys replied at 11-9-2017 08:50 PM
G la minum arak kat negara kafir syaitan tu...minum la sampai mampos xde orang nak marah


dol ..  ko tak sedar tokey judi tokey arak tu

bangsa ko jugak  ??

- awatt nampak bodo sgt  ??





Quote sekngucing 11-9-2017 09:00 PM
ni aku yg org bukan islam marah ni... nak. minum takleh... nak makan babi kena sorok sorok... gila... hak bukan islam tak dipenuhi sebab org melayu islam sensitif... org bukan islam minum arak... org islam yg gelisah..
Quote cmf_BeachBoys 11-9-2017 09:01 PM
Ada plak barua yang bela aktiviti tak bermoral ni ....kah3
Quote cmf_BeachBoys 11-9-2017 09:02 PM
Nak minum arak,minum kat rumah la...kalau mabuk n buat kacau kat KL,siaplah sekor2...tak cukup kena penerajang la hari tu
Quote cmf_BeachBoys 11-9-2017 09:03 PM
Kalau ada kes kemalangan sebab puak2 babi ni punya hal,siaplah kau
Quote FOTHER-MUCKER 11-9-2017 09:08 PM
Orang lain yanh nak mengarak lobai pula yanh mengelupur!

Kata agama aku agama aku agama mu agama mu..cakap tak serupa bikin..lobai pembohong besar untuk memuaskan nafsu sendiri je!
Quote memeque10 11-9-2017 09:15 PM
Negara islam Malaysia gak dipilih oleh kafir lahnat ni...
Quote M5 11-9-2017 09:29 PM
FOTHER-MUCKER replied at 11-9-2017 09:08 PM
Orang lain yanh nak mengarak lobai pula yanh mengelupur!

Kata agama aku agama aku agama mu agama  ...

cepat betul lobai mengelupur bila orang minum dulu tak mau tunggu lobai minum sungai arak kat syorga
Quote Decaffeinated 11-9-2017 09:38 PM
Lobai yang cemburu sebenarnya bila Malaysia ni jadi macam syurga dambaan mereka..... tapi untuk orang kaper la.....

mana aci kan...

Quote dcruins 11-9-2017 09:40 PM
Species2 pemabuk yg nak "last supper" jerrr hari2 memang macam tu laaaa, nak October Fest macam negara cucu2 Nazi laaa, nak ber yamsenggg feeling2 St Patrick Day ber shamrock-shamrock laaaa bla bla bla.....Asian pun nak ikut2 konon nyerrr, ewwwww....yuckish ish ish.

Quote taikor 11-9-2017 10:02 PM
lobai paranoid sangat. orang minum, die gelisah ade yg join beryamseng
Quote 123456 11-9-2017 10:49 PM
Banyak lagi festival lain yg saya nampak anak2 muda melayu pakai seksi meksi...lobai tak bising pulak? Nak jugak pilih festival yg glamor utk bising....takut org cakap dia tak buat kerja lettew
Quote M5 11-9-2017 10:58 PM
dcruins replied at 11-9-2017 09:40 PM
Species2 pemabuk yg nak "last supper" jerrr hari2 memang macam tu laaaa, nak October Fest macam nega ...

betul tu, sepatutnya ummah melayu kena la gigih ikut cakap pak ereb lebih kan minum air kencing unta   
ni pi berpesta teguk beer, wine yg disebut didlm q16:67 sebagai wa rizkan hasana yakni rezeki yg baik

Quote kecimpret 12-9-2017 12:05 AM
cmf_BeachBoys replied at 11-9-2017 09:02 PM
Nak minum arak,minum kat rumah la...kalau mabuk n buat kacau kat KL,siaplah sekor2...tak cukup kena  ...

Majoriti penduduk KL bukan Islam la lobai
Quote dcruins 12-9-2017 07:11 AM
Cucu2 Nazi nak ber-October fest, ah Beng & ah neh pun konon2 nak ikut2 feeling2 Nazi....lawak Asian.

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.109814s Gzip On
To Top