Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Khianat, Lima Kereta Mewah Habis Disimbah Asid

10-9-2017 09:18 PM |Dilihat:1185| Komen: 10
Mengejutkan apabila lima kereta mewah yang diparkir di sebuah pusat beli belah di Alos Setar habis disimbah asid.

Utusan Malaysia melaporkan kereta jenis BMW, Honda Accord, Toyota Vellfire dan Mercedez itu dirosakkan dari 6 hingga 7 September lalu akibat perbuatan khianat.

Pihak polis hanya menerima satu laporan daripada seorang wanita berusia 42 tahun awal pagi tadi, menurut Superintendan Yazri Ismail, Timbalan Ketua Polis daerah Kota Setar.

Dalam laporannya, dia menyebut bahawa dia meletakkan kereta di tempat letak kereta pusat berkenaan dan ketika dia kembali ke kereta kira-kira pukul 10 malam, dia mendapati bahawa keretanya disimbah oleh asid," kata Yazri Ismail.

Oleh itu, polis akan meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di pusat beli belah itu untuk menjalankan siasatan.

Kes disiasat mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan kerana melakukan kerosakan. - CARI 

Foto: Projek MMO

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 10
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote mdhelmi 11-9-2017 12:57 PM
konflik MLM upline dan downline?

Lain-lain Komen

Quote Carcosa 10-9-2017 10:22 PM
Dasar banjingan rempit tak mampu pakai kereta memahal, disimbahnya acid. Lepas ni nmpk motor parking, aku tolak satu yg parking hujung. Biar semua jatuh berderet2 {:run
Quote LostStar 10-9-2017 10:40 PM
Eiii sakit mental agaknya
Quote cik_noreen 10-9-2017 10:47 PM
apa salah kreta2 tu?
Quote harrypoter 11-9-2017 09:16 AM
Carcosa replied at 10-9-2017 10:22 PM
Dasar banjingan rempit tak mampu pakai kereta memahal, disimbahnya acid. Lepas ni nmpk motor parking ...

mana ko tau budak moto punya keje
Quote Gadis_sarawak 11-9-2017 09:18 AM
Ke air menitik atas kereta tu..Kereta aku pernah jadi jugak ade air menitik dari atas siling parking tak tau air ape..sekali tengok habis cat  kereta aku jadi cam lam gambar tu..pegi hantar car wash polish wax smua tak jalan..cat baru jawabnye..
Quote Simunggu 11-9-2017 09:29 AM
manusia mental penyokong pakatan...inilah spesis yg selalu tak puas hati dgn apa yg kerajaan buat...
Quote FOTHER-MUCKER 11-9-2017 09:35 AM
Gadis_sarawak replied at 11-9-2017 01:18 AM
Ke air menitik atas kereta tu..Kereta aku pernah jadi jugak ade air menitik dari atas siling parking ...

Yang tu kena limescale ataupun hard water dari lantai atas yang bocor, mungkin di bahagian atas parkinh tu toilet.

Sebenarnya tak perlu hantar polish ataupun cat..cuma beli limescale remover aja di diy ataupun di supermarket.
Quote Gadis_sarawak 11-9-2017 09:37 AM
FOTHER-MUCKER replied at 11-9-2017 09:35 AM
Yang tu kena limescale ataupun hard water dari lantai atas yang bocor, mungkin di bahagian atas pa ...

Baru tau ni..terima kasih atas perkongsian..Agaknye kereta mewah yang kena tu pun macam tu la kot kan...
Quote batman_2007 11-9-2017 09:57 AM
Jahat jahat jahat
Quote mdhelmi 11-9-2017 12:57 PM
konflik MLM upline dan downline?

Lihat semua komen(10)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082653s Gzip On
To Top