Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

PM Akan Bawa Isu Rohingya Ketika Bertemu Trump Minggu Depan

9-9-2017 02:59 PM |Dilihat:527| Komen: 9
"Ya, saya mungkin akan bawa perkara ini kepada beliau (Trump)."

Itulah yang dijawab oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bila ditanya jika beliau akan memaklumkan Trump isu berhubung Rohingya.

Awani melaporkan Perdana Menteri bakal bertemu dengan Presiden Amerika Syarikat itu yang dijadualkan pada minggu hadapan.

Datuk Seri Najib pada masa sama mengulangi pendirian kerajaan bahawa hak etnik Rohingya perlu diperjuangkan dan kerajaan terus komited dalam hal tersebut.

"Ini merupakan antara perkara yang diputuskan dalam Mesyuarat Majlis Tertinggi Barisan Nasional pada hari ini," kata beliau selepas mempengerusikan mesyuarat tersebut pada petang Jumaat.

Datuk Seri Najib akan mengadakan lawatan kerja ke Washington atas jemputan Presiden Amerika Syarikat (AS), Donald Trump pada 12 September depan. - CARI 

Foto: Awani


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 9
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote dcruins 10-9-2017 11:21 AM
Ni satu peluang political mileage untuk melebarkan influence team Trump di rantau Asean.....


----------------------

http://www.politico.com/story/2017/09/07/myanmar-rohingya-refugees-trump-response-242442

Trump urged to speak up over potential Myanmar genocide

Top senators and activists say quiet response to massacres, refugees shows U.S. drift from human rights focus in nation Obama cultivated.

By NAHAL TOOSI

09/07/2017 12:54 PM EDT

Updated 09/07/2017 05:49 PM EDT

Lain-lain Komen

Quote pyropura 9-9-2017 03:33 PM
Duit derma syiar islam 2.6billion tu bila nak salurkan  pada puak Rowhingya, jibby??? @rashiman @memeque10 @whitemagic
Quote manjalara_01 10-9-2017 10:28 AM
yes! trump will save the day!
Quote dcruins 10-9-2017 10:32 AM
Boleh laaa Trump piiii suruh British tekan sikit badut peliharaan dia Aung San Suu Kyi tuuuu tentang isu ni.....
Quote MatDeghem 10-9-2017 10:35 AM


Quote v(T.T)v 10-9-2017 10:45 AM
Edited by v(T.T)v at 10-9-2017 10:49 AM

Bila isis menzalimi kaum Yadizi,  ummah suchee buat tak nampak tak dengar.
Rohingya memulakan pembunuhan keatas orang myanmar di Rokhine, dan dibalas dendam orang myanmar dan tentera, pulak mereka play victim , kononnya buddisht aniayai moslem.

Tengok perangai ummah suchee sbg pelarian kat Eropah yg tolong mereka, melakukan keganasan terhadap negara yg simpan mereka. Tengok rohingya kat Selayang, membunuh orang tempatan dan buat gengster.

perangai bangst tersebut dah terkenal dunia, cuma puak hipokrit tolong makeup muka mereka.

libtard negara barat pun hipokrit nak mampos, dahlah negara sendiri diserang ummah suchee, mau lagi kutuk myanmar tanpa mengkaji lebih mendalam lagi.

Nak tolong rohingya sedara seagama sila simpan dlm rumah sendiri, bukannya mulut tolong, tapi guna duit taxpayer dan simpan kat tepi rumah orang.
Quote dcruins 10-9-2017 10:49 AM
Isis celaka berani dengan Muslim &Kristian jerrrr, dengan yahudi mabuk kena cepat2 minta maaf kalau tertembak...


Quote v(T.T)v 10-9-2017 11:10 AM
Edited by v(T.T)v at 10-9-2017 11:24 AM

rohingya   moslem melakukan genocide kat  buddhist  Myanmmar dahulu,
kenapa masa tu tak ingat balasan?
balasan skrg kira cashlah.  


lari masok kat Rakhine, lari ke Mesia, sempat membiak macam anak barbee lagi.

mmg nampak ciri ciri tidak tamadun, ciri ciri keganasan dari muke mereka.
Stok2 macam ini mmg membawa masalah dimana mereka berada.
samalah macam sedara mereka di mana2 negara, bila sikit tunjuk muke kesian we are peace
bila dah banyak tunjuk taringlah mereka.
Quote dcruins 10-9-2017 11:14 AM
Apa lagi Badut British Suu Kyi nak, teladan British ganyang aborigines pun dia dah praktik kan, satu kejayaan produk Oxford ni.....
Quote dcruins 10-9-2017 11:21 AM
Ni satu peluang political mileage untuk melebarkan influence team Trump di rantau Asean.....


----------------------

http://www.politico.com/story/2017/09/07/myanmar-rohingya-refugees-trump-response-242442

Trump urged to speak up over potential Myanmar genocide

Top senators and activists say quiet response to massacres, refugees shows U.S. drift from human rights focus in nation Obama cultivated.

By NAHAL TOOSI

09/07/2017 12:54 PM EDT

Updated 09/07/2017 05:49 PM EDT

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093397s Gzip On
To Top