Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Saya Sudah Serik! Kerana Watie, Saya Tak Dapat Berjumpa Dengan Anak - Hana

9-9-2017 01:59 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 25907| Komen: 467

Kecoh sejak semalam bila berita memaparkan pelakon Watie Elite dikatakan gagal membayar ganti rugi sebanyak RM707,351.83 diperintahkan oleh Mahkamah Sesyen Selayang, dua tahun lalu.

"Saya tak mampu membayar jumlah tuntutan RM707,351.83 kerana tidak ada pendapatan tetap dan bukannya orang kaya," katanya, memetik Mstar.

Sebelum ini, Hana memenangi saman terhadap Watie berhubung kegagalan penyanyi itu menyelesaikan bayaran pinjaman bank yang menggunakan namanya bagi membeli sebuah kenderaan jenis Toyota Wish.

Terbaru, Hana tampil membuat kenyataan perkara itu sukar dimaafkan kerana menyebabkan dia tersekat dari keluar negara seterusnya tidak dapat berjumpa dengan anak-anaknya.

"Kejadian itu bukan sahaja menyebabkan saya diisytiharkan muflis tetapi banyak masalah lain terpaksa saya tanggung!

"Banyak benda saya hilang dan paling buat saya sedih, sudah dua tahun saya tidak bertemu anak-anak kerana tidak boleh ke luar negara.

"Bayangkan perasaan saya sebagai seorang ibu yang tak dapat bertemu dengan anak-anak kerana kesalahan orang lain," katanya kepada Mstar. 

Kata Hana lagi, Watie berdegil untuk membayar untuk tidak membayar dan menyebabkan dia (Hana) yang perlu menanggung akibatnya.

Foto: Mstar


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 467
Komen

Previous : Sudah Puas Membeli, Kini Datuk Vida Bakal Hasilkan Beg Tangan LV!

Next       : Erra Fazira Ucap Tahniah Pernikahan Engku Emran, Bella

Komen Terbaru

Quote munchkin 24-9-2017 11:41 PM
pearl.silver replied at 24-9-2017 11:32 PM
Oh okay..
Sebab ada member org kelantan pun cerita ada uncle yg sangat tak lokek dgn anak2 sedara ...


I see. Ada sorang lagi uncle (kawan father) siap support ex wife (kerani gomen) bagi rumah mewah kereta and support head to toe walau dah berpisah. Tak bercakap pun. Tapi mewahkan ex wife. Dua dua tak kawin lain lepas berpisah. Uncle ni pun makin kaya. Orang johor  

Kok ye pun hana tak dapat jumpa at least apaknya bawalah anak tu jumpa ngan maknya. Tapi at least ex husband hana allow anak2 utk communicate

Lain-lain Komen

Quote dserenity9 8-9-2017 03:23 PM
what happen to this acik?
Quote monxys 8-9-2017 03:27 PM
Sebenarnya kena saman sebab xbayar kereta atau sbb personal loan?
Quote spenderterselit 8-9-2017 03:31 PM
Oh acik watie ni dlu nak pkai kete wish tp xmampu so hana baik hati pinjamkn nama utk buat loan bank.so dah dpt kete acik wati guna n hana rasanye migrate n kawen duk obersea.tp watie kt malaysia xbayor.Sampai nama hana blacklist.Susah weh wt baik kat kawan tp kawan macam taik.tak pasal nama kita sangkut ngn bank.tu la org cakap nk tulung jd pnjamin utk adik beradik lagikan boleh gaduh.Apatah lagi kawan2.klo jd masalah tak bayar gini la tak memasal nama kita plk jahanam.Padahal niat kita ikhlas nk tolong.So acil watie ni xmampu bayo agak2 kene tangkap sumbat jel tak.nyampah aku ngn laki katik sheols tu si joey sumpah tak lawak ehhhh
Quote ~boolean 8-9-2017 03:32 PM
duit tak ada berangan nak beli toyota...

Quote cikperiukkera 8-9-2017 03:36 PM
Moral of the story kalo xde duit buat cara xde duit aunty watie oiiii....kan dh kne saman,esok2 merasalah kne sumbat msok penjara kalo still x byr. Kes ni bertahun2 dh kot rupanya lom settle lg. job mcm lebat,muka slalu kluar msok drama tp stillll ckp xde duit. Ko keja utk apa aunty? Bela bewak ke?laki sheols pn mcm sendu jahhhh...nampak mcm x mampu tanggung bini. Ke mmg xde job slain iklan produk nuraisa tu???!!!
Quote Nenasketum 8-9-2017 03:37 PM
Berapa kali punya top up interest sampai saman 700k ek? Kawan pun mengong gak, fah tau kawan tak mampu, ngaper carik bala?
Quote mrsLucky 8-9-2017 03:38 PM


kasihan juga tengok dia menangis...
i hope derang cari solution camner nak bayar secara ansuran....
i think Hana dah try nak settle one to one but she ignore..

rm700k tuh... kalau kena i...kena jual rumah untuk bayar...

Anyway...jangan sekali kali buat tabiat biar papa asal bergaya... seperti wati ni
beli mengikut kemampuan...
kalau yang tak berpendapatan tetap seperti artis tuh...baik simpan duit kemudian bayar cash..
beli kereta produa axia pon tak per....
Quote put3reen 8-9-2017 03:39 PM
Haiyoh.. Watie guna nama hana nak berutang beli keta, so dah diri sendiri blacklisted dah (mmg jenis liat byor hutang) agaknya jd sbgai kawan hana bagi guna nama dia beli keta toyota wish.

Maka terjadilah kisah dimana watie xbyr segala mak nenek montly instlmnt,insurans,roadtax menyebabkan hana kena bakrup oleh mahkamah.

Sapa tak marah?? Dia saman la watie 2 tahun yg lepas. Jadi saman tinggal saman walaupn dia menang..watie ttp xbyr saman. (kat sini nampak sgt tiada budi bicara dari pihak watie)

So jalan terakhir? Jadi mcm ni balik la.. Saman balik sbb saman xbayar..kahkahkah..

Dalam intview td watie ada nyatakan nak byr secara ansuran.

Kesimpulannya ukur baju dibadan sendiri. Dah tahu xmampu jgn berutang. Phuii
Quote L_Z 8-9-2017 03:44 PM
Karma ko watie...dunia berputar....kawin cerai ..hutang..anak mati..mabuk..heavy smoking bla bla bla...rasain la ko...
Quote kodoksilver 8-9-2017 03:45 PM
UKUR BAJU DI BADAN ORANG KISAH NYA NIIIII
Quote Abot 8-9-2017 03:47 PM
kesian hana . aku pun dlm situasi tu jgk.. buat loan utk akk aku sndiri 10k. 1sen x byr..aku byr sorg smpai da hbis. sikit xde rase bersalah.. org mcm ni mmg x gune di tlg. puii
Quote nisako 8-9-2017 03:47 PM
duit x de tp nk pakai kereta mewah ...
Quote kakasotong 8-9-2017 03:48 PM
Kalo tgk hana ni masa iv melodi, dlm 2 tahun lepas mmg nmpk hana ni sedih n frust sgt kawan dia yg jd penyebab dia diisytihar muflis tu. Berhutang pakai nama dia. Masa tu mmg dia xsebut nama sape. Xlama tu bru kecoh yg berhutang sampai menyusahkan dia tu watie ni ha.

Sian tgk. Harap hana dpt keadilan sewajarnya. To watie, ni lah akibat nya bila u aniaya hidup org. Allah pasti akan balas punya, cepat atau lambat je.

Sori yach meols teda simpati buat watie, dengan ucapan, sila bayar hutang org.
Quote balakkampung 8-9-2017 03:54 PM
mau berdarah mata nangis...700k tu...semoga bertemu jalan penyelesaian la...ehh jap nak tanya..kalau kes camni boleh mintak tolong AKPK tak?
Quote umbut 8-9-2017 03:54 PM
Byk tu 700k.. kalau ansuran 2k sebulan, 30 thn baru habis..
Quote botol_tritan 8-9-2017 04:04 PM
Kesian pulak kat watie ni. Dahla jrg nmpk dia kat tv skrang..
Tapi mmg salah dia pun, pi aniaya kwn buat apa..
Quote AbukRokok 8-9-2017 04:05 PM
apabila hidup kamu dikorupkan oleh keadaan sekeliling umpama kera baru keluar hutan
Quote gujiwa 8-9-2017 04:06 PM
ya ampung 700k include saman malu so on and interest la kan..
mmg cari nahas watie oiiii..

nak clearkan nama bagai..
kuar air mata pun kalau hana tu dah rasa dianiaya sangat.. mmg patut tindakan dia tu..

hope watie bincang la ngan hana tu..
Quote putehkundor 8-9-2017 04:07 PM
Joey tu pun sengkek jugak kah chuols?

Lihat semua komen(467)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055978s Gzip On
To Top