Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Hak Dia Tak Percaya Al-Quran, Tapi Jangan Buat Orang Lain Sesat"

8-9-2017 11:52 AM |Dilihat:4956| Komen: 134
Biadab! Peguam dan aktivis Siti Kasim sekali lagi buat hal apabila dia dianggap menghina Nabi dan Rasul dengan memberi gambaran Nabi bersifat maksum sebagai pembohong, lapor Harakah Daily.

Tindakannya itu mendapat perhatian ramai termasuk Dewan Muslimat PAS Kedah yang menyelar keceluparan peguam itu.

Menurut Datuk Ustazah Siti Ashah Ghazali, kenyataan Siti Kasim itu secara tak langsung mempamerkan kebodohan serta kejahilan dirinya sendiri. Malah, ia merosakkan aqidahnya sebagai seorang Islam. 


Foto: Harakah Daily

"Sirah Nabi Ibrahim yang diperintahkan menyembelih anaknya Nabi Ismail bukan cerita rekaan, 
malah ia dirakamkan oleh Allah Taala dalam Al-Quran.

"Kalau dia tidak mahu mempercayai Al-Quran, itu dia punya pasal tapi jangan mengeluarkan kenyataan mengheret kesesatan kepada orang lain!" katanya.

Siti Kassim dalam kenyataannya yang ditularkan di media sosial mendakwa mimpi Nabi Ibrahim menyembelih anaknya Nabi Ismail bukan dari Tuhan, sebaliknya bisikan syaitan.



Aktivis itu juga menganggap ibadat korban boleh merosakkan alam sekitar.

Tanggapan bahawa Allah mahukan kita melakukan perkara tidak bermoral adalah berlawanan dengan keadilan Allah, katanya. - CARI


Foto: FB Siti Kasim


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 134
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote marumaru 12-9-2017 10:06 PM
ntahlah... dulu pun pernah terdetik nampak agak kejam tapi bila reason out dah makanan kita lembu kambing ayam ikan segala ni... i dont feel that way anymore... cuma nak betulkan bukan macam berpesta pun korban ni... seperti yg korang buleh baca sebelum ni memang penyembelih2 tu guna cara yg terbaik untuk matikan binatang tu... pisau tajam potong salur darah supaya semua darah dapat mengalir keluar... dan lapah ramai2 supaya dapat siap cepat.. tak nampak pun mana yg salah... cuma mungkin bergambar semasa upacara tu akan buat animal lovers sedih kut... so tak payah la upload gambar... just tengok dan jadikan benda tu pedoman untuk diri sendiri... qurban ni tak jauh beza dgn penyembelihan kat pusat penyembelihan....so tak payah nak over sngt kata kejam bagai... kalau rasa kejam apa kata tak payah makan langsung binatang selepas ni...

Lain-lain Komen

Quote mesmerize 8-9-2017 10:56 AM
Ada la Allah suruh berkorban.. dalam surah Al Kautsar pun ada

Dengan nama Allah, Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.

Sungguh, Kami telah memberimu (Muhammad) nikmat yang banyak.
Maka laksanakanlah solat kerana Tuhanmu, dan berkorbanlah (sebagai ibadah dan mendekatkan diri pada Allah).
Sungguh, orang-orang yang membencimu, dialah yang terputus (dari rahmat Allah).
Quote Equalizer 8-9-2017 11:19 AM
Edited by Equalizer at 8-9-2017 11:21 AM

Maka ketika anaknya itu sampai (ke peringkat umur yang membolehkan dia) berusaha bersama-sama dengannya, Nabi Ibrahim berkata: "Wahai anak kesayanganku! Sesungguhnya aku melihat dalam mimpi bahawa aku akan menyembelihmu; maka fikirkanlah apa pendapatmu?". Anaknya menjawab: "Wahai ayah, jalankanlah apa yang diperintahkan kepadamu; Insya Allah, ayah akan mendapati daku dari orang-orang yang sabar". [As-Saaffaat 37:102]

Setelah keduanya berserah bulat-bulat (menjunjung perintah Allah itu), dan Nabi Ibrahim merebahkan anaknya dengan meletakkan iringan mukanya di atas tompok tanah, (Kami sifatkan Ibrahim - dengan kesungguhan azamnya itu telah menjalankan perintah Kami), [As-Saaffaat 37:103]

Serta Kami menyerunya: "Wahai Ibrahim! [As-Saaffaat 37:104]

"Engkau telah menyempurnakan maksud mimpi yang engkau lihat itu". Demikianlah sebenarnya Kami membalas orang-orang yang berusaha mengerjakan kebaikan. [As-Saaffaat 37:105]

Sesungguhnya perintah ini adalah satu ujian yang nyata; [As-Saaffaat 37:106]

Dan Kami tebus anaknya itu dengan seekor binatang sembelihan yang besar; [As-Saaffaat 37:107]

Quote should 8-9-2017 11:22 AM
so maknanye nabi ibrahim dapat arahan dari saiton ke ??
Quote Equalizer 8-9-2017 11:25 AM
"Siti Kasim berkata, Quran tidak pernah mengatakan bahawa Tuhan menyuruh Ibrahim untuk membunuh (mengorbankan) anak lelakinya. Quran tidak pernah mengatakan bahawa mimpi tersebut adalah dari Tuhan."


Kalau dah jahil tu pi lah mengaji dulu.
Tak pun refer la dulu pada ulamak2 atau ustaz ke, sebelum buat public statement yg membodohkan diri....
Quote Modngengade 8-9-2017 11:30 AM
Equalizer replied at 8-9-2017 03:25 AM
"Siti Kasim berkata, Quran tidak pernah mengatakan bahawa Tuhan menyuruh Ibrahim untuk ...

what do you expect dari burung punggok rambut karat spt siti kassim ini....tgk muka dia pun akak jijik....

Quote Andyscenes 8-9-2017 11:31 AM
should replied at 8-9-2017 11:22 AM
so maknanye nabi ibrahim dapat arahan dari saiton ke ??

Bukan la, siti kassim dpt ilmu dari yindon
Quote should 8-9-2017 11:33 AM
Andyscenes replied at 8-9-2017 11:31 AM
Bukan la, siti kassim dpt ilmu dari yindon

Bukan la, siti kassim dpt ilmu dari malon sebab tu ko jadi gay sekodeng jantan berak
Quote Andyscenes 8-9-2017 11:34 AM
should replied at 8-9-2017 11:33 AM
Bukan la, siti kassim dpt ilmu dari malon sebab tu ko jadi gay sekodeng jantan berak

Haha.. malon mcm kau je yg jadi gay. Anak2 sampah mcm kau je yg potong kontol haha..
Quote should 8-9-2017 11:35 AM
Andyscenes replied at 8-9-2017 11:34 AM
Haha.. malon mcm kau je yg jadi gay. Anak2 sampah mcm kau je yg potong kontol haha..

Haha.. malon mcm kau je yg jadi gay. Anak2 sampah mcm kau je yg potong kontol sekodeng jantan berak haha..
Quote dinopower2 8-9-2017 11:38 AM
Andyscenes replied at 8-9-2017 11:34 AM
Haha.. malon mcm kau je yg jadi gay. Anak2 sampah mcm kau je yg potong kontol haha..

yindon ade kontol ka.... mcm kepala kura2 jah
Quote Andyscenes 8-9-2017 11:39 AM
should replied at 8-9-2017 11:35 AM
Haha.. malon mcm kau je yg jadi gay. Anak2 sampah mcm kau je yg potong kontol sekodeng jantan bera ...

Haha yindon sudah mengaku skodeng lelaki berak gay.. malu yindon malu haha  INDONESIA malonnn.. INDONESIA GAYYYY
Quote should 8-9-2017 11:46 AM
dinopower2 replied at 8-9-2017 11:38 AM
yindon ade kontol ka.... mcm kepala kura2 jah

malon ade kontol ka.... mcm kepala kura2 jah yang sekodeng jantan berak
Quote Simunggu 8-9-2017 11:46 AM
Allahuakhbar....sesat nenek ni...
Quote should 8-9-2017 11:46 AM
Andyscenes replied at 8-9-2017 11:39 AM
Haha yindon sudah mengaku skodeng lelaki berak gay.. malu yindon malu haha  INDONESIA malonnn.. IN ...

Haha malon  sudah mengaku skodeng lelaki berak gay.. malu malon  malu haha  MALEYSIA malonnn..MALEYSIA GAYYYY
Quote ~boolean 8-9-2017 11:50 AM
bodoh ni ingat kita korban lembu suka-suka saja kemudian campak daging lembu masuk gaung?

dia ni faham tak konsep bersedekah dan berkongsi rezeki?

tak perlu ngaji tinggi dan jadi alim ulama pun nak faham konsep korban ini...

bercakap seolahnya kita layan lembu macam bullfighting di spain...hat tu nak meratib sia-sia tak masuk akal lah juga..
Quote OmJualGas 8-9-2017 11:50 AM
Edited by OmJualGas at 8-9-2017 11:52 AM

wow...dapat mimpi ,  terus saja ikut.......
Quote buragazz 8-9-2017 12:06 PM
Aku pun terfikir.. dia ni mabok ker...Korban... sembelih lembu pastu sedekah daging kepada mereka yang layak..

Dan dia makan daging lembu aku assume la.. so lembu di malaysia ni pun disembelih.. so apa beza nya proses kat situ..

Adakah dia tak suka orang bersedekah... busuk nya hati dia...

Ehh konfius lah aku...
Quote chacon 8-9-2017 12:19 PM

aku hairan kenapa sampai sekarang dia masih bebas menghina agama. kenapa x tangkap.. kebal sangat ke dia ni. apa beza kumpulan ajaran sesat dengan dia?



Quote vanillaninja 8-9-2017 12:20 PM
What kind of sorcery is this? Siti ni vegan ke?

Lihat semua komen(134)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083882s Gzip On
To Top