Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Naib Juara AF2014 Ini Tampil Dengan Imej Bersolek, Tapi Nafi Mahu Jadi Wanita

7-9-2017 02:50 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 7068| Komen: 81

Biasanya bila lelaki mula mengenakan mekap atau pun solekan, maka mula ada yang memberi tanggapan negatif: mahu menjadi perempuan atau pondan!

Namun, bagi penyanyi Aman Aziz yang merupakan Naib Juara Akademi Fantasia 2014 (AF2014) berharap penampilannya mengenakan solekan untuk single terbaharunya tidak jadi pertikaian. 

Memetik Mstar Online, solekan berkonsepkan pop art itu tiada kena mengena dengan keinginan menjadi wanita pun sebaliknya satu sisi kreatif yang ingin ditonjolkan. 

"Jangan salah faham dengan solekan yang saya ketengahkan ini sebab ia sekadar satu eksperimen untuk orang mengingati karya ketiga saya dan bukannya cenderung untuk tampil seperti wanita.

"Pada saya kalau ada vokal yang baik belum dapat dikenali dan sebab itu saya perlu berani dengan tampil unik sudah mudah diingati," ujarnya. 

Lagu berjudul Sulit itu sengaja ditampilkan dengan imej inspirasi Lady Gaga agar peminat mudah mengingatinya. 

"Saya bukannya ikut sepenuhnya imej Lady Gaga tetapi ambil inspirasi bagi mengetengahkan imej saya.


"Soal kritikan saya dah sedia malah saya pernah kena lebih teruk lagi sebelum ini ketika Datuk Ramli MS bertindak sebagai juri.

"Kritikan saya anggap sebagai satu pemangkin semangat untuk menjadikan saya lebih baik berbanding sebelumnya," katanya lagi. - CARI 



Foto: IG Aman

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 81
Komen

Previous : Dari Gaji RM600 Kini Jadi RM50 Ribu, Perkongsian Nabil Ahmad Ini Menjadi Viral

Next       : Sindir Menyindir Di Twitter, Nabil Dengki Dengan Fattah Amin?

Komen Terbaru

Quote mizruncing 12-9-2017 09:37 AM
lupe da dia ni

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 7-9-2017 03:02 PM
Cc @sepitsiput..
Apa jd dgn anak ikan cuolssssss....

Tp gambar dgn kuda tu quite tasty...
Quote Themilo 7-9-2017 03:05 PM
inspirasi lady gaga gitteww.. for sure lady gaga tu aktivis LGBT..
Quote mieymiey 7-9-2017 03:05 PM
Semoga Amanina berjaya bangkit dari kuburan setelah membuat comeback dengan imej bersolek.
Quote mizruncing 7-9-2017 03:15 PM
Quote coyote_ugly0911 7-9-2017 03:19 PM
Perlukah i rase sedey sbb i x knai lgsung mamat nih?? Adakah meolls ibarat seekor katak d bwh tempurung??
Quote syidasaleh 7-9-2017 03:35 PM
Elehhh iyolah.koner baring nampak??? {:nose
Quote shailyvelera 7-9-2017 03:42 PM
coyote_ugly0911 replied at 7-9-2017 03:19 PM
Perlukah i rase sedey sbb i x knai lgsung mamat nih?? Adakah meolls ibarat seekor katak d bwh tempur ...

meols pun x kenal dak amanina ni....tp meols x duk bwh tempurung taw.....ong..ong...
Quote irwansuhadi 7-9-2017 03:44 PM
wujud lagi mamat ni dalam dunia seni?
Quote sepitsiput 7-9-2017 03:47 PM
who are yusss?
Quote Sazida 7-9-2017 03:56 PM
Last aku tgk Af yg mase hafiz menang. Itu pn tgk final je. Lps tu aku tak tgk. Sampai lah skrg  dgr psl megastar pulak. Aduhhh suh la juara2 tu mengaji pulak
Quote mamapea 7-9-2017 04:02 PM
ingat mekap mcm prmpn btl...rupanya kaler2 kan muka jer pun...
pic dgn kuda tu nk mcm hisyam hamid pulak..
Quote Modngengade 7-9-2017 04:29 PM
RatuDunia94 replied at 7-9-2017 07:02 AM
Cc @sepitsiput..
Apa jd dgn anak ikan cuolssssss....

rogayah dalam lemarikah heshe ini, sister???

Quote putehkundor 7-9-2017 04:35 PM
sepitsiput replied at 7-9-2017 03:47 PM
who are yusss?

Sheols ni lah yg digelar David Bowie Malaysia
Quote supernaturalee 7-9-2017 04:37 PM
xcukup kegagaannya di situ

anyway sedap ke idok single tu

asal ko xmsk af megastars?
nk tgk showmanship gak
gagah ke gugup

Quote yokoono 7-9-2017 04:39 PM

i knal heols pun sbb tok pit rajin meratib nama heols... kalau x, senduuuu
Quote myakayina 7-9-2017 04:40 PM
budak ni ke yg pernah berlakon dgn elfira loy dulu..ada satu single lagu not bad jgk la..rupa pun ada.. tapi dah kenapa solekan tu mcm tu gayanya..
Quote GigaMom 7-9-2017 04:41 PM
mamapea replied at 7-9-2017 04:02 PM
ingat mekap mcm prmpn btl...rupanya kaler2 kan muka jer pun...
pic dgn kuda tu nk mcm hisyam hamid  ...

Iolss tgh fkir cam muka siapaa...
Ye lh iras bang hisyam
Quote Aduradura 7-9-2017 04:43 PM
Yuckssss bapak sendu...

Quote mamapea 7-9-2017 04:59 PM
GigaMom replied at 7-9-2017 04:41 PM
Iolss tgh fkir cam muka siapaa...
Ye lh iras bang hisyam

muka depan xde pulak seiras...
pic kuda tu jer la yg seiras pun..

Lihat semua komen(81)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056588s Gzip On
To Top