Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Syasya Solero Up Status Gurauan Kononnya Tengah "Pokai", Sekali Kena Maki

6-9-2017 05:33 PM |Dilihat:7253| Komen: 92


Ingat lagi tak gadis bernama Syasya Solero yang pernah tular di media sosial empat tahun yang lalu? Kalau sudah lupa atau memang tak pernah kenal, saksikan dulu video di bawah ini.


Penangan video ini telah menjadi fenomena suatu masa dahulu hingga banyak terhasilnya video-video parodi dan juga lagu. 


Setelah bertahun menyepi, Syasya Solero atau nama sebenarnya Asyalliee Ahmad kembali menjadi bualan netizen selepas dikatakan memuat naik status gurauan tak bertempat di laman Insta Stories miliknya.

Dalam perkongsiannya, Syasya memberitahu bahawa dia kini mengalami masalah kewangan dan terpaksa menjual barangan kesayangannya kerana ingin mencari duit untuk makan. 


Syasya turut memberitahu bahawa suaminya juga mahu menjual PS4 kesayangan kerana desakan kewangan yang mereka hadapi.


Tidak lama kemudian, Syasya memuat naik sekali lagi status bersama gambar wajahnya. Menurut Syasya, semua itu hanya sekadar gurauan semata-mata.


Namun niatnya yang mahu bergurau akhirnya menjadi medan kecaman di kalangan netizen. Mungkin kerana marah dan kecewa dengan tindakan Syasya yang bergurau seperti itu malah seolah-olah memperbodohkan followernya.


Pengajarannya, fikirlah semasak-masaknya sebelum memuat naik sebarang status di media sosial. Nak bergurau boleh, tapi elakkan tentang perkara-perkara yang sensitif, Ok? - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 92
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote amukgemuk 2-10-2017 06:15 PM
Kenapa orang marah?? Bergurau je kot.....?

Sebab memang ada orang alami masalah macam tu.
Duit tinggal RM50, kena let go segala benda.
So, jangan buat main.

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 6-9-2017 05:42 PM
mendapat la kan..
Quote jerukkedondong 6-9-2017 05:44 PM
Such a batak..
gth...{:question
Quote syidasaleh 6-9-2017 05:47 PM
Sengal la kau ni.bg harapan palsu kat org pastu ckp haters.kepala bana u haters.igt semua org ni asal komen je haters.bukan eh tp org tak suka dgn perangai bodoh u tu.sekali tggl 50 je baru ada akal
Quote jerukkedondong 6-9-2017 05:52 PM
Rasa nk hempok kau solero dgn ps4 tu..{:laugh{:laugh{:laugh{:laugh{:laugh{:laugh
Quote chacon 6-9-2017 06:06 PM

stalk IG dia macam orang kaya..pakai bmw. jadi apa motip ko dik gurau macam ni. birah??

Quote raradhia 6-9-2017 06:13 PM
iols dah lama unfollow dak ni sejak kes plagiat , dah mengandung pun still perangai xsenonoh
Quote Sazida 6-9-2017 06:14 PM
Udah2 la meriak takabbur nye dik. Satu kali Allah nk tarik kesenangan kau jangan masa tu baru kau nk meratib peluk tiang masjid menyesal bagai.. orka bodo
Quote siputsedut 6-9-2017 06:30 PM
chacon: stalk IG dia macam orang kaya..pakai bmw. jadi apa motip ko dik gurau macam ni. birah??



Dia nak rasa kot perasaan ada rm50 je dlm beg duit...so aku harap tuhan makbulkan doa ibu mengandung tu...mentang2 dah kaua tak fikir pon tindakan dia tu ada sentuh perasaan org yg berada di tpt tu ke x..buat main2 plak
Quote addina 6-9-2017 06:34 PM
sori lah ai xsuka dia nie, ai jarang state kn ai xsuka someone.

dari zaman salero ke benda tue smpai la kes tiru design jovian, leeyana rahman n minaz pastu bg statement acah pandai. duhhh .
Quote abangadek 6-9-2017 06:35 PM
dia kan suka bergurau sewel2.. chill la acik2 porem
Quote Cyempaka 6-9-2017 06:38 PM
dia ni dulu kini dan selamanya batak femes, kebulur like,attention seekers. sanggup buat benda bodo2 jatuhkan maruah sendiri janji viral, janji dpt duit. kalo ambik pic manjangnya nak buat muka teran sembelit. harap2 xmenurun la perangai xsemenggah tu kat anak cucu.

yg pakai spek bulat tudung hitam tu dia ke? mcm tu je ke muka sebenar dia..
Quote AbukRokok 6-9-2017 06:40 PM
oohh dah 4 tahun ye
begitu cepat masa berlalu...
mcm rasa tahun lepas je
dan dah xberapa comel lg
Quote trakea 6-9-2017 06:48 PM
Macam sewel jer...macam sasau jer...macam...
Quote alieyrina 6-9-2017 06:54 PM
Chupp..ni asyalie yg mekap2 korean doll tu kah? Ka ada asali lain?
Quote Megikari 6-9-2017 07:06 PM
Muka dia tnpa mekap sgt emmm..... Haihh, x baik la nak cakap
Quote AJ88 6-9-2017 07:11 PM
Gurau pn tak agak2. Wayar short gaknye.
Quote leena1234 6-9-2017 07:28 PM
Jatuh susah betol2 baru padan muka. Gilo punya orang. Cubalah bersyukur dgn rezeki yg ada.
Quote nooriesz 6-9-2017 07:33 PM
aku ni susah gk nk bodohkan org.. tp mmg sesuai la asyallie ni mendpt bodoh!! bebal xsudahh..
Quote miznora 6-9-2017 07:34 PM
ntah apa2

Lihat semua komen(92)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057414s Gzip On
To Top