Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Kuat Betul 'Instinct' Gadis Ini, Pakwe Kantoi Tunang Dengan Orang Lain

6-9-2017 01:43 PM |Dilihat:4375| Komen: 64
"Aku tengah bercinta dengan dia, tapi semalam dia bertunang dengan orang lain."

Bagi yang tak kuat semangat, pasti sudah terperosok 'jatuh', gelap pemandangan. Tak kurang juga, pasti ada yang akan mengamuk, kan?

Setiap pasangan pasti mengimpikan hubungan dijalin kekal hingga ke jinjang pelamin. Tak ada orang yang suka perasaan 'dibaling dan dipijak-pijak' apabila putus cinta.

Namun begitu, seorang pengguna Twitter baru-baru ini berkongsi pengalamannya bercinta dengan seorang lelaki yang kantoi bertunang dengan orang lain. 

Jom baca kisahnya.


Foto: Kisah Dunia/Twitter

Banyak pusing cerita pula bila dah kantoi, mamat ni. Mengaku saja kan senang. Apapun, nasib baik tak bercinta dengan suami orang.

Kisah ini mendapat perhatian dan reaksi pelbagai daripada netizen.

"Ala bercinta je, belum halal lagi.

"Sebab tu jangan keterlaluan kalau bercinta ni," komen netizen.


Foto: FB Kisah Dunia

Bersabar sahajalah dik, tak boleh nak paksa kalau dah tak ada jodoh. Lebih baik putus sekarang sebelum semuanya semakin jauh, kan? - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 64
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote amone 19-10-2017 08:19 PM
shazm85 replied at 19-10-2017 05:02 PM
Lebih kurang cerita I tapi I nasib baik sebab tak ditipu lama.. cousin dia sendiri buka rahsia..
t ...

same here.... tapi saya lagi lama... dah lebih 8 thn...

Lain-lain Komen

Quote alieyrina 6-9-2017 02:04 PM
Viral muka jantan tu skali..kut lps ni duk ayat pompuan mana pulak
Quote raradhia 6-9-2017 02:06 PM
sabar ja laa dik, x ada jodoh. .llaki mmg mcm tu, jgn terlalu berharap kalau relationship tu pun sembunyi2 mcm tu
Quote snazzydaisy 6-9-2017 02:15 PM
lelaki penuh auta cenggini... nanti bila perkahwinan tu tak bahagia (or he is not sexually satisfied wt the bini), mula laa cari gf lama ni semula or rekrut gf baru untuk penuhi kekosongan tu... hmmm
Quote taji2906 6-9-2017 02:34 PM
aku masih ada kalau ko memerlukan.. hahahahha
macam2 auta sekarang ni
Quote whadda 6-9-2017 02:35 PM
trus hilang dah twitter budak tu
Quote qis_88 6-9-2017 02:38 PM
nmpk macam happy2 je pmpn nih.. tp dalam hati.. sakiitttt ooiiii... bkecai2 hati..
Quote lasagnaklcc 6-9-2017 02:43 PM
Sebijik plak dgn pengalaman I.

Sedih mmg sedih tapi I percaya dgn kifarah. Jgn expect doa yg baik2 dari kita la. What you give, you'll get back.
Quote manehnya 6-9-2017 02:59 PM
argh yg pempuan tu pun, x kan la x reti beza hubugnan yg dh serius dan yg x serius... tp jantan mmg macm2 la.. ada telor tapi kecik takut nk bgtau pempuan ada gf/tunang lain

tamak, nk semua.. men mmg pigs
Quote Cyempaka 6-9-2017 03:07 PM
lebih kurang cerita aku je..
tapi smp sekarang, fb,ig dia, haram sekeping pun xde pic kawin, xde pic bini. status pun masih single. cuma wife dia je selalu upload pic derang. jadi aku bersyukur, kalo aku jd wife dia, mesti aku makan hati
Quote mieymiey 6-9-2017 03:10 PM
Relationship i pun macam pompuan ni. Tak upload gambar berdua kat mana-mana socmed. Kengkawan i mana yang tau, tau. Yang tak tau, tak tau. Dah besar panjang ni malas la nak tayang kebahagiaan. Kalau ada jodoh, tak kemana. Gitu.
Quote haryatie 6-9-2017 03:22 PM
jntn kaki putar mmg pndai goreng org..
sakit hati, sedih ttp ada..
tp biar la dia pegi jauh2....nak jahanam pun x pe..
elok la Allah jauhkan dr awal2 lagikk..
Quote Sasakim 6-9-2017 03:33 PM
Ade hikmahnya.mungkin allah nk bg yg lebih baik dr ini.
Quote pearl.silver 6-9-2017 03:57 PM
iols pernah alaminya
bercinta senyap2, walaupun makcik, adik dia ada je kat kawasan tu, xpernah dia nk bawa jumpa
dalam fb lagi la..memang xpernah declare..skarang pun dia dah blok i dari ig n fb dia
semua aktiviti dia xbg i tgk
bila kita tanya ada je alasan nya
then how nak i husnuzonnn sepanjang hidup ke?
Quote should 6-9-2017 04:14 PM
Internet masih 3G lagi??
Quote EvieWanKenobi 6-9-2017 04:15 PM
sabarlah sis.. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita..
Quote makita 6-9-2017 04:23 PM
Untung sebenarnya pompuan2 yg kene tinggal dek pakwe curang ni.
Alkisah kwn masa matrix berkwn dgn sorg brother engineer...kalu kwen cuci kaki je.tp mamat tu babai mcm gitu je kt kwn aku dan kwen ngn org kg dia.tak sampao raya tahun ke 2 da cerai.rupanya wife tu mcm ade sakit bila x mkn ubat je meracau n meroyan nk bunuh org.
Mamat ni cari balik kwn aku..then kwn aku terima la dan maka berkahwin lah mereka.
Namun begitu perangai laki dia ni mmg hanat x leh tukar2 da.berapa kali curang sepanjang jd suami.
Quote palmolive 6-9-2017 04:24 PM
bertabahla wahai sisthor2 ku
Quote lee_haru 6-9-2017 04:32 PM
Lelaki ni memang terer tau...bt magik...da kawen tp berlagak bujang , da nak tunang kata single..balik2 kata pilihan keluargaaa..puiiiiiiii...biasa da ni...tp last2 pasti kantoi...takat mana la mampu berlakon..penat...yg perempuan plak...Allah mmg akan bagi kita instinct..lagi2 yg memang berdoa untuk dapatkan hubungan yg membawa ke jinjang pelamin..Allah akan tolong...tp ye la kan...da syg....instinct tu da ada...tp nak sedapkan ati sendiri..buat2 la x percaya...tp jaaaaaaaaaauhhhhh kat sudut hati mmg da agak da tp ye la...hati mengharapkan...


ni la yg jadi kat aku..kahkahkahkah..okbai
Quote chinta89 6-9-2017 04:51 PM
yg komen good good tu, ko x kena mcm pompuan ni kena, boleh la nasihat  semudah ABC.

dh pakwe kite, mmg la kite pcya kan? tipu ko x penah rse pcya 99% kat pasangan sendiri. so, x pyh nk  nasihat lelebih kat budak yg terkena ni.

so, ape reaksi tunang dia yg org Ipoh tu ek? happy dapat balak penipu mcm ni?

Lihat semua komen(64)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057418s Gzip On
To Top