Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Nak Ambil Lesen Pistol Pula, Tindakan Aliff Syukri Dikecam Ramai

5-9-2017 10:48 AM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 3760| Komen: 85

Dari dulu sampai sekarang, Datuk Aliff Syukri memang tak pernah gagal mencuri perhatian umum.

Semua aktiviti hariannya dimuat naik di Instagram dan tujuannya hanya sebagai perkongsian dengan peminat.

Tapi tak semua benda boleh diberitahu dan tindakan jutawan kosmetik ini memuat naik fotonya ke balai polis bagi memohon pemilikan pistol mengundang kritikan dari netizen.

Kapsyennya, “Demi keselamatan. Doakan permohonan pistol saya diluluskan...Supaya saya lebih selamat, no more bodyguards I’m stronger.”

Ramai yang mengecam dan mempertikaikan tindakan tersebut kerana ianya dilihat sebagai satu rahsia sulit yang boleh membahayakan keselamatannya.

Foto: IG Aliff Syukri 
Antara komen netizen:
Walau bagaimanapun, Datuk Aliff menjelaskan tindakannya itu cuma sebagai memberikan maklumat terkini tentang dirinya dan tiada niat lain.

Apa pendapat orang di luar sana, bahaya ke tak sebenarnya kalau Datuk Aliff Syukri berkongsi cerita begini? -CARI

Foto: IG Aliff Syukri 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 85
Komen

Previous : Tampil Seksi Belayar Dengan Suami, Nora Danish Dikecam

Next       : "Saya Pelik Tiada Tawaran Lakonan,"- Sharnaaz Ahmad

Komen Terbaru

Quote Si_diam 7-9-2017 03:00 PM
Anything 4 u la dato

Lain-lain Komen

Quote ashcroft86 5-9-2017 10:54 AM
Bapok sial ni memang semulajadi benak ke apa eh? Bende cmni pon nak kne ckp kt socmed ke? Kene rompak bebetul bru ada akal bapok anjing ni. Show off x bertempat betul.
Quote raradhia 5-9-2017 11:01 AM
kalau kena rompak pun pengajaran utk dia, supaya semua benda xperlu nak show off. .perompak skrg ni berani, bank pun dorg letupkan. .
Quote mamapea 5-9-2017 11:06 AM
adoi la dato....x perlu kot nak citer kt semua org...
bahaya btlla...
Quote kelibat 5-9-2017 11:07 AM
menyampah and meluat dggn dtl ni..
saje jek nak create isu..
attention seeker nyer die..
Quote bobok_berhabok 5-9-2017 11:14 AM
dia ni tak paham perbezaan berkongsi cerita dan show off / attention seeker .

tolong sekolah kan dia plz
Quote brown_pupil 5-9-2017 11:19 AM
Jgn time ko melatah2 tu, ko tertembak diri ko sendiri sudah..
Quote mixed 5-9-2017 11:21 AM
geng dtl sume attention seeker
dvs,fsj,sajat mg geng ni

btw bini heols preggy kan dah ada ig tuk baby nya
#babyterlajaklaris
Quote saladin780 5-9-2017 11:23 AM
tak payah la beli produk pprt laknat attention seeker ni..biar mereput jatuh miskin
Quote WeAiNe 5-9-2017 11:43 AM
bodoh pianglah yg suka up dalam soc med ni, lagi2 bila pergi bercuti letak gambar, pencuri perompak tahulah ko tak ada rumah, setakat cctv pejam mata je pakar perompak tepis haahaa
Quote pucuk-kelompang 5-9-2017 11:48 AM
woahhhhh bwk pistol....
Quote shailyvelera 5-9-2017 11:48 AM
jangan ko melatah tertembak anak bini udahhhh.......
Quote Izumieza 5-9-2017 11:51 AM
Hadoii.. die attention seeker sangat.
Quote putehkundor 5-9-2017 11:52 AM
Boleh Tak letak thread bapok ni Kat bod yg satu lagi
Quote minahsenget 5-9-2017 01:48 PM
wife dia pregnant? mungkin pistol ituuu yg dia maksudkan..uwekkkkkk
Quote pngky 5-9-2017 02:01 PM
minahsenget replied at 5-9-2017 01:48 PM
wife dia pregnant? mungkin pistol ituuu yg dia maksudkan..uwekkkkkk

statement tak menahan kekekeke pistol peluru air
Quote mieymiey 5-9-2017 02:02 PM
Bodoh tu sembunyikan sikit tok. Jangan ditunjukkan sangat.
Quote coco 5-9-2017 02:02 PM
simpati ya amatsss pada bini dan anak anak dia.....
Quote Delfina 5-9-2017 02:20 PM
Dari dia apply permit pistol, baik dia hire personal bodyguard yang memang dah ada lesen pistol. Ni bukan main2, kalau risaukan keselamatan diri dan family, dia bukan takat amik lesen ja, kena la practice sekali. Jangan nak tembak perompak, tertembak orang lain pulak, nayaaa la datokk
Quote Cekgushilla 5-9-2017 03:27 PM
Tebayang dia kelam kabut tekepak2 dgn pistol dia tu suara je lebih pek pek pek
Jgn sebarang guna pistol tu kalo diancam baru boleh guna sebagai pertahanan diri.. kalo penjenayah takde senjata mmg dia yg masuk lokap bukan si penjenayah..

Lihat semua komen(85)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061700s Gzip On
To Top