Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Isu Ikan Salmon Atas Tong Sampah: Cawangan Restoran Sushi Terbabit Diarah Tutup

3-9-2017 04:24 PM |Dilihat:5351| Komen: 60

sumber : internet

Sebelum ini, terdapat netizen mendedahkan kakitangan sebuah restoran sushi yang berstatus kebersihan gerd 'A' bertempat di Mahkota Cheras, Cheras dimana cara penyediaan bahan makanan yang amat menjijikkan iaitu dengan meletakkan ikan salmon di atas tong sampah. 

Susulan itu, Syarikat pengendali restoran sushi tersebut segera memohon maaf menerusi laman facebook cawangan kedai tersebut dan memaklumkan tindakan berkaitan yang diambil. 




Catatan status menyebut, syarikatnya memantau ketat semua cawangan dan tindakan segera akan diambil bagi mana-mana cawangan restoran yang tidak memenuhi syarat kebersihan yang ditetapkan. 

Sehubungan itu, bermula 2 September cawangan restoran sushi yang terbabit akan ditutup sehingga ianya diberitahu kelak. 

Dalam tempoh masa penutupan itu, syarikatnya akan menjalankan latihan semula terhadap kakaitangan cawangan tersebut, bagi memastikan mereka memenuhi semua piawaian kebersihan, cara pengurusan bahan makanan dan cara pelaksanaan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0
Komen: 60
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote paz 6-9-2017 11:34 AM
dizzzek replied at 6-9-2017 10:28 AM
area mana?
deep beach ke?

Kekekek deep beach mende nyer. sebut ajalah pantai dalam.

Memang tak lah kawasan banyak kenderaan tak ikut peraturan.

Lain-lain Komen

Quote myoujin 3-9-2017 04:47 PM
Pekerja yang buat onar... Tak ikut sop... Kat mana2 pun banyak berlaku dlm semua bidang..
Quote nurul_akmar 3-9-2017 04:56 PM
Mati2 igt sushi kin
Quote CiliPadiSedap 3-9-2017 05:48 PM
sushi xsedap ikan 3 rasa lg sedap kenyang
Quote jazaa100 3-9-2017 06:24 PM
Kuasa viral
Quote Knowlee 3-9-2017 06:34 PM
Kita ni nak control pekerja one by one ni memang jenuh. Mesti ada sorang dua orang yg buat perangai. Buatlah SOP, Work Instructions bagai, tetap jualah ada sorang dua yg sesuka hati diorg je nak buat entah apa2. Kasilah awareness ke, retraining ke, kursus bagai, tetap ada yg buat hal. Sorg punya pasal, semua org kena. Rasa nak katok je.
Quote wanitajelita 3-9-2017 06:41 PM
Hmm simpathy utk owner...kebetulan pulak ada customer ternampak and snap
Quote merrissa 3-9-2017 06:49 PM
euwww boikottttt
Quote caprut 3-9-2017 06:57 PM
Knowlee replied at 3-9-2017 06:34 PM
Kita ni nak control pekerja one by one ni memang jenuh. Mesti ada sorang dua orang yg buat perangai. ...

smua slah prkrja. pastu org atas smua nk cpt tu ko x slahkn dorg. dlm krtas mmg la nmpk cntik tp nk implent bnda tu ko ingt sng lbih2 lg staff bru
Quote Knowlee 3-9-2017 06:58 PM
caprut replied at 3-9-2017 06:57 PM
smua slah prkrja. pastu org atas smua nk cpt tu ko x slahkn dorg. dlm krtas mmg la nmpk cntik tp n ...

Aku cakap ni sbb aku sendiri terkena dgn staff sendiri. Dah ajar segala bagai, sediakan segala PPE, SOP, WI, tetap taknak ikut jugak. In the end bila jadi masalah, bukan dia yg kena. Aku jugak.
Quote caprut 3-9-2017 06:59 PM
mne2 f&b sma je.cash kpd owner klo byk sgt rule mrepek kpd pkrja pastu ggih dok  push pkrjaf kbajikan pkrja xpnh amek tau.
Quote Pink_Purple 3-9-2017 07:04 PM
dah viral              
Quote sayawifenikmie 3-9-2017 07:09 PM
apa ke sedapnya sushi ni?

tekak kampung sungguh saya ni

tapi my anak dara mmg sangat2 suka sushi
Quote cauliflower 3-9-2017 07:58 PM
Bukan senang nak uruskan pekerja kan? Sbb tu owner kena selalu turun padang, dan ambil berat hal ehwal pekerja..baru lah pekerja tu ambil berat pasal kau jugak.
Quote moonbug 3-9-2017 08:08 PM
Ohh Sushi Mental namanya. Ramai ingat Sushi King aritu
Quote ShiningStars 3-9-2017 08:24 PM
Kesian sushi king yg turut terpalit sama
Quote armin 3-9-2017 09:00 PM
MASalahnya fikir logik pun blh tau kotor letak kat tong sampah. Tak pyh sop pun.
Quote caprut 3-9-2017 09:06 PM
Edited by caprut at 3-9-2017 09:17 PM
Knowlee replied at 3-9-2017 06:58 PM
Aku cakap ni sbb aku sendiri terkena dgn staff sendiri. Dah ajar segala bagai, sediakan segala PPE ...

sbb ko ckp bnda tu mcm sng. sbb ko tgok dri sudut ko je. ko cuba jdi pkrja bwahan yg trpksa ikot ckp ko, aku rsa ko ni qc, cube ko jdi pkrja bwahan trpksa dgr ckp qc trkpksa cgr ckp org atas. mcm tmpt aku kjer sbulan bru ksi kasut krja smntra xde tu pkai je shoe cover je. shoe cover tu lak mudah trtggl plus koyak sbb jnis plastik. tp yg nmpk slah still pkrja bwhan. org dok ofis sng je put the blame dkt org2 bwah2 ni. korg dok ofis dok gelak2, mkn , ngumpat
Quote Jagendas 3-9-2017 09:11 PM
camne customer leh masuk sampai dapur ..
ni mesti org dalam..
kitchen biasa la mcm ni
kalau restoran2 pon lagi teruk dari ni kot
SOP ada sekali pon.. human mistake dimana mana je
Quote caprut 3-9-2017 09:19 PM
Jagendas replied at 3-9-2017 09:11 PM
camne customer leh masuk sampai dapur ..
ni mesti org dalam..
kitchen biasa la mcm ni

kan , tmpt kjer aku kdg2 letak je bnda atas tong smpah. bkn tong sampah kotor bcmpur ngn mkanan lain pon. hritu lg la dorg da malas sgt nk msak nasi bru sbb da nak balik kjer amek je nasi dkt sisa sampah makanan. da la trpksa kjer lbih 12 jam tbe2 nk sruh masak nasi lg. yg org atas sng je amek order byk2 pkrja x ckup. sial btol

Lihat semua komen(60)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090170s Gzip On
To Top