CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"10 Kali Saya Selamatkan Gol, Orang Takkan Ingat Tapi..." - Luahan Sayu Haziq Nadzli

30-8-2017 06:32 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 7310| Komen: 53|Original author: Oleh : Hafiz BZ

Description: Malam tadi telah berlangsungnya perlawanan akhir bola sepak Sukan SEA KL2017



Malam tadi telah berlangsungnya perlawanan akhir bola sepak Sukan SEA KL2017 antara Malaysia menentang Thailand di Stadium Shah Alam.

Nasib tidak menyebelahi Malaysia apabila Thailand berjaya merangkul emas dengan jaringan 1-0. Namun kemenangan Thailand telah menimbulkan kemarahan penyokong Malaysia kerana jaringan itu terhasil dari penjaga gol negara, Haziq Nadzli.


Loading FB Video...

Kredit video - Sukan Star TV - sstv.my


Penjaga gol negara tersilap langkah apabila bertindak menumbuk bola ketika Thailand membuat sepakan penjuru. Walaupun Haziq mungkin menjangkakan bola yang ditumbuk olehnya itu akan menidakkan jaringan gol lawan, namun jangkaannya ternyata silap apabila bola tersebut laju menerjah gol sendiri.

Kredit foto - Berita Harian Online

Merasa kesal dan bersalah, Haziq tampil memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia. Dia juga memberi penjelasan mengenai kesilapan yang telah dilakukannya itu.

"Bola itu melencong ke dalam, saya nak tumbuk tetapi keadaan hujan menyebabkan saya tersilap ketika menumbuk keluar. Apa boleh buat, itu bukan rezeki saya, bukan saya sengaja. Kalau saya sengaja, tidak perlulah saya bermain".

Tambah Haziq lagi, dia merasa terkilan kerana hanya disebabkan satu kesilapan yang tidak disengajakan, ramai yang mengecam dan menyalahkan beliau.



"10 kali saya selamatkan gol, orang takkan ingat tetapi orang akan ingat sekali sahaja kesilapan saya. Siapa yang memberikan semangat kepada saya, terima kasih diucapkan. Siapa yang cakap macam-macam, itu hak mereka, saya tidak kisah".

Pada pandangan penulis, Haziq tidak harus dipersalahkan seratus peratus dalam hal ini. Memang sudah menjadi adat permainan, ada yang menang dan ada yang kalah. Jadi terimalah kekalahan Malaysia sebagai suatu ketentuan.

Apa pun, tahniah diucapkan kepada pasukan Harimau Muda kerana telah berjuang sebaik mungkin ketika perlawanan malam tadi. Teruskan menyokong pasukan bola sepak kebangsaan kita!

"Jika Tidak Mampu Menyokong Ketika Kalah, Jangan Bersorak Ketika Menang". - CARI



6

Bagus
13

Marah
26

Terkejut
17

Sedih
17

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (94 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote merrissa 30-8-2017 06:53 PM
alololo siannya dia.....takpe la.....byk pahala hang kene cerca....

tapi lawak laaa...kalo dia tak tepis apakah yg akan terjadi? mcm pemain thailand jauhh jah sumer dari bola.......wakakakakkakaa

what past is past....
Quote Jorja 30-8-2017 07:28 PM
"Being a good person is like being a goal keeper; no matter how many goals you save some people will remember only the one that you missed" - anon
Quote moonbug 30-8-2017 07:41 PM
Edited by moonbug at 30-8-2017 07:42 PM

Bertabahlah dik. 10 benda baik ko buat org takkan ingat tp sekali ko buat salah sampai mati kena ungkit. Lumrah hidup {:cryrun
Quote ReginaGeorge 30-8-2017 07:54 PM
Takpa,  takda rezeki.  Yang marah tu sila meninggal.  Gali and masuk liang lahad sendir.  Jangan harap orang lain.  {:cryrun
Quote tembikai 30-8-2017 08:20 PM
takper...biar pun ramai yg marah ..ramaiiii lagi yg memuji....tahniah HM team....
yg penting semangat berjuang dan kesukanan....
Quote RatuDunia94 30-8-2017 08:24 PM
Ala kalo heols berjaya selamatkan gol tu pon apakah malaysia ada peluang utk tidak kalah? {:smile
Quote CiliPadiSedap 30-8-2017 09:09 PM
Jorja: "Being a good person is like being a goal keeper; no matter how many goals you save some people will remember only the one that you missed" - anon ...


tinggi betul bahasa poem adik.. mesti banyak baca literature in english jibby shakespear
Quote kechikchomel 30-8-2017 09:10 PM
ko buat 'mistake' tu masa final dikkk...masa tgh rebut gold medal. dah tu gold medal bola sepak tu ibu segala emas. lagiiii org akan ingat.

sabar je lah ye..n terima kasih atas jasa2 ko.
ohhh...lagi satu. Dunia ni mmg kejam dik!
{:cryrun
Quote CiliPadiSedap 30-8-2017 09:11 PM
Dik dulu main bola jaring lg pulak score gol sendiri. Biasalah tu gol keeper pun nak score juga..


Hand adk nak tumbuk ke luar. Cuma bola tu licin sampai lewat jadi terkena ke dalam..
Quote Elle_mujigae 30-8-2017 09:21 PM
alolo kesian dia..okie dokie iols tak kutuk dah....
Quote LavaMuahhhh 30-8-2017 09:29 PM
OK lahh tu

kami bangga kemenangan Thai tomyam malam itu ko yg masukkan


nak harapkan Thai tomyam satu biji gol pun xmampu score


sngguhpun perbuatan xdisengajakan ko  memberi kemenangan emas buat Thai tomyam tp  kemenangan seperti itu adalah satu  naseeb semata2...


xde salahkan ko

asalkan bukan Indon ..................................xde kisah siapa yg menang .
Quote armin 30-8-2017 09:39 PM
Kesian dia weh.. he did his best dah jgnla salahkn dia
Quote boobam 30-8-2017 09:53 PM
Bertabah la nakk biasa la dorg x tau penat lelah ko
Quote Carcosa 30-8-2017 10:22 PM
Tak pelah dik. Yg penting badan kau sedap
Quote Orix 30-8-2017 10:23 PM
Belanja tumblr dulu bru tak kutuk... eh ?
Quote diss69 30-8-2017 10:45 PM
dh xda rezki kemenangan buat kita....xpe teruskan berjuang adk masih muda,Insyaallah masih ada masa utk tebus rasa bersalah..
Quote pensil82 30-8-2017 10:46 PM
keep it on haziq...
there will be future..
let by gone be by gone..
#bangkitbersama
#kitasamahero
Quote should 31-8-2017 02:41 AM
kuat drama sungguh,ngaku je la memang tak reti jadi keeper
Quote HoneyManjer 31-8-2017 06:50 AM
Hahaha..was thinking the same thing...hes saves few goals tp org x nampak tu...sian awak dik

Lihat semua komen(53)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 03:02 AM GMT+8 , Processed in 0.092150 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top