Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Jangan Salahkan Haziq - Ong Kim Swee

30-8-2017 11:43 AM |Dilihat:2858| Komen: 57


sumber : Berita Harian

"Ia situasi sukar buat Haziq, dan kesilapan itu boleh berlaku ke atas mana-mana pemain. Kita tak boleh menyalahkan dia."

Demikian respon yang diberikan oleh Jurulatih skuad Bawah 22 Tahun (B-22) negara, Datuk Ong Kim Swee apabila ditanya mengenai kesilapan penjaga gol Muhammad Haziq Nadzli yang tertumbuk bola ke gawang sendiri. 

Dilaporkan kesilapan itu berlaku ketika penjaga gol berusia 20 tahun itu cuba mengeluarkan bola sepakan sudut pada minit ke-39. 

Memetik laporan Berita Harian, bekas pengendali kebangsaan itu berkata, beliau bangga dan berpuas hati dengan prestasi yang ditunjukkan oleh pemainnya sepanjang kejohanan ini, cuma kali ini skuad kita tiada rezeki. 

Bagaimanapun, beliau turut secara jujur mengatakan kecewa itu tetap ada kerana gagal memenangi pingat emas yang menjadi impian seluruh rakyat Malaysia. 

Difahamkan, kekalahan malam kelmarin seakan mengulangi tragedi 2001 di mana Malaysia tewas dengan keputusan sama apabila kesilapan penjaga gol Kamaruzaman Hassan menghadiahkan kemenangan buat skuad Gajah Perang di venue yang sama.- CARI

sumber : Berita Harian


Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
5
Terkejut
4
Sedih
4
Lawak
5
Bosan
3
Komen: 57
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote saladin780 31-8-2017 04:36 AM
overrated la pundek segala pingat nih...sama je player ngan peminat..sukan lain rileks2 je bleh bg emas..tu ha  team hoki blasah lawan sampai berbelas2 mata pun senyap2 je xde kecoh pon

Lain-lain Komen

Quote idril 30-8-2017 11:49 AM
cantik gambar ni... mcm jadik suria perkasa itam pulak.....
cakap pasal itam, mana peginya forummer  dulu nama itamrazali?
Quote PEPPERMAN 30-8-2017 11:54 AM
Saya tak lah impikan sangat pingat emas bola sepak.  Sebab banyak acara lain sudah pun cemerlang. Dan ia sudah cukup  untuk memenuhi impian saya.
Likely,  emas bola sepak hanya untuk menambah glamour saja,  dan mungkin hadiah kepada Presiden FAM yang luar biasa dan super marvellous.
Quote white_musk 30-8-2017 11:56 AM
Pondannya football team malaysia sukan sea.  Penonton juga taliban.  Balik rumah meroyan.  
Quote nisako 30-8-2017 12:05 PM
bertabah la.......................
Quote belon_cumil 30-8-2017 12:07 PM
sejujurnya memang memang mengidamkan emas bolasepak ... tpi yang tak menahan tu,  klu menang yang 'kat stage' tu over macam dia yang wira segala-galanya.
Quote highcastle 30-8-2017 12:12 PM
Bagi aku peminat tak rasakan sangat kekalahan malam tadi, cuma jangan kalah dengan Indon........
Quote prizadane 30-8-2017 12:20 PM
pada aku, haziq buat mistake. tu je. tapi aku tak salahkan dia. sebab manusia akan buat salah. plus, dalam keadaam camtu, maybe dia confident boleh tumbuk keluar.

yang aku salahkan n marahkan pada safawi. pada aku, dia punca. kalau sebab bukan back pass dia yang ke lautan hindi tu, thai takkan dapat corner. disebabkan corner tu lah, punca goal. tapi dia pun manusia biasa juga..main bola elok-elok ek dik. jangan kejar glamer n kejar awek. jadikan chopot idola. chopot time tak famous, elok je main. sekarang kau tengok glamor n dapat wife cantik..kekeke
Quote jiwakacau06 30-8-2017 12:22 PM
#janjibukanindon
Quote tengah_bosan 30-8-2017 12:25 PM
tapi performance semalam tatau la...
sedikit kecewa.
Quote kucen_miang 30-8-2017 12:26 PM
main ngan ndon pun syok sendiri nak long shot kejar glemer
Quote alieyrina 30-8-2017 12:27 PM
Mesia byk peluang..tapi penyudah mcm ntahh.. sukan c ja..aku x kesah..kut olimpik aku fokus dalam2..
Quote kucen_miang 30-8-2017 12:30 PM
PEPPERMAN replied at 30-8-2017 11:54 AM
Saya tak lah impikan sangat pingat emas bola sepak.  Sebab banyak acara lain sudah pun cemerlang. Da ...

mabeles ke? dua2 player yg bikin hal dari jdt.
Quote munahjolie 30-8-2017 12:36 PM
highcastle replied at 30-8-2017 12:12 PM
Bagi aku peminat tak rasakan sangat kekalahan malam tadi, cuma jangan kalah dengan Indon........:lol ...

Hahahahah. Ni betul. Kalau kalah dengan Indon mahu ngamuk bakar stadium. Disebabkan kalah dgn thailand so ok la tak bakar stadium.
Quote munahjolie 30-8-2017 12:38 PM
prizadane replied at 30-8-2017 12:20 PM
pada aku, haziq buat mistake. tu je. tapi aku tak salahkan dia. sebab manusia akan buat salah. plus, ...

Betul tu. kes Chopot and Safee Sali dah cukup patutnya dijadikan pengajaran buat player lain agar tak sebok kejar perempuan dan glamour.
Quote haryatie 30-8-2017 12:42 PM
asal x kalah dgn indon sudaaaa...
siapa2 pun x akan terlepas dr kesilapan..
dia pun mesti x nak jd gitu
Quote cmf_conan 30-8-2017 12:42 PM
bola oh bola...
bila menang penjaga gol, defender dilupakan, unless dorg score..
bila kalah, dorg ni jugak yg pertama2 kena maki..
they fail to defend, but striker also fail to score maaa...
this is team sport, bila kalah sama2 tanggung, no finger pointing..

sama jugak macam sekolah..
bila budak cemerlang, katanya budak pandai..lupa terus kat cikgu..
bila budak hauk, cikgu2 yg pertama2 kena maki..
Quote gagakbiru 30-8-2017 12:44 PM
Aku langsung tak kecewa.malaysia dah juara keseluruhan la.aku gelak je tengok orang kutuk haziq dan safawi.bola sepak je kot.taraf mana la sangat bola kita ni sampai nak emosi
Quote moonbug 30-8-2017 12:50 PM
Marilah move on
Quote white_musk 30-8-2017 01:00 PM
Beginilah lelaki melayu sundal.  orang amanahkan jaga gol dia pergi jaringkan pula.  Aurat pun terbuka.  Walaupun farah ann dikecam hebat,  namun beliau mendapat pingat emas.  Tidak seperti pasukan bola sepak pondan ini.  Nama saja gah.  Lebih baik main gimrama saja.

Lihat semua komen(57)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091773s Gzip On
To Top