Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Siapa Perlu Belanja Masa Date? - Netizen Tuduh Gadis Ini Lebih Emosi

30-8-2017 10:59 AM |Dilihat:3212| Komen: 57
Kalau keluar date dengan pasangan tu, siapa yang perlu keluar duit ya? Persoalan ini sering diutarakan bagi golongan yang berpacaran, malah lebih parah ia boleh mencetuskan pergaduhan antara pasangan.

"Aku cukup emosi bila dengar topik ni."



Seorang pengguna laman sosial, Amira Yusof meluahkan kekesalannya di laman mikro Twitter dengan harapan ia dapat memberi kesedaran kepada semua pembaca.

Jom baca luahan hatinya itu.



"Aku tak tahu kenapa, tapi aku cukup marah kalau perempuan yang sikit sikit lelaki belanja.

"Kesimpulannya, kongsi-kongsi la kalau nak keluar date tu. Kau perempuan, faham la sikit keadaan dan perasaan seorang lelaki," tulisnya.




Foto: Twitter Amira Yusof

Posting itu mencetus pelbagai reaksi daripada netizen.

"Lantak kau la. masing-masing tepuk dada tanya selera. kalau setakat makan nak berkira susahlah.

"Simpan duit buat kahwin rasanya lagi ok. Lepas tu date lah sepuasnya. Kat situ tak ada yng nak berkira dah," antara komen netizen.




Foto: FB

Apa pula pandangan pembaca? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 57
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Yunho 5-9-2017 10:17 AM
stail sy sape ajak kuar dia kuar duit....
tp selalunye sy yg kuar duit sbb sy yg ajak dia kuar....
tp tak terasa sgt sbb dia dh jemput sy depan kakikan...
ape salahnye belanja dia...tak miskin pong.....

Lain-lain Komen

Quote niena90 30-8-2017 11:05 AM
Based on my experience, mmg lelaki belanja dulu. Lps dari tu terpulang la nak gilir2 bayor ke ape. I ok je nak belanja sekali sekala pun
Quote AJ88 30-8-2017 11:17 AM
i okay je skali skala i blnja mkn. sma2 keja kan.

tp ade je llki tak suka. sume die nk byr. die rsa mcm dayus je ppuan byr.

depends pd dri msing2 la kesimpulannya.
Quote haryatie 30-8-2017 11:22 AM
sesekali x salah prempuan yg belanja
Quote jointhecurse 30-8-2017 11:56 AM
xyah date.. so xd klua isu.. xpn p date kat taman.. xyah beli makanan.. setel..ahhahahahaha
Quote Nurul8001 30-8-2017 11:57 AM
Lain orang lain..
Kisah saya..saya masih bergelar pelajar masa jd girlfren.boyfren saya (sekarang suami) dah kerja..pastilah dia yg banyak keluar duit..saya mana ada duit..masa tunang, pun dia banyak keluar duit..sebab saya baru habis belajar dan nak menapak cari kerja..g interview pun parents yg suppport..ini kan nak belanja anak orang..
Bila dah beberapa bulan kerja..ada jugak saya belanja..bila dah kahwin..ikut siapa yg mengajak..maksudnya, kalo saya yang ajak nak makan kat sesuatu tempat, sayalah yg belanja..kalau suami saya yang ajak, dialah yang belanja..simple..
Quote makton 30-8-2017 12:03 PM
gilir2 la bayar.. kalau smua nak laki bayar, alamatnya tak berlaki la ko dekkk

duit hantaran habis masa dating je
Quote noraidil_06 30-8-2017 12:17 PM
Kalau bf berkire sgt part makan.loser sgt.makan je kut.bkn mintak beli hbag.

Tp kalau setakat kwn2 lelaki, x perasaan.outing semata, i dont mind paying.

Belanje makan tu, show that u care
Quote alieyrina 30-8-2017 12:22 PM
Most of the time aku yg kuar duit..ok ja..jrg keluar umah pun..im a homely person u know...heehehee
Quote Elle_mujigae 30-8-2017 12:26 PM
tah la..iols tak pernah pergi date..so tak tahu which way is okay..hoho....
Quote biskutraya 30-8-2017 12:53 PM
pengalaman aku  1st time lelaki belanja dlu.. pastu2 aku pun blanja jgk.  minta mahal2 aku suh beli sendiri. kadang2 segan jugak sebab aku kuat makan .. hehehe

kalau takde duit tak kuar dating. mls aku nak jalan2 je. bek dok umah mkn, tdo, tgk tv pastu ulang balik.
Quote debab76 30-8-2017 01:15 PM
pengalaman meols. first date laki meols totally blanja. 2nd date meols offer utk blanja wayang. heols blanje makan. sepakat membawa berkat gitewh!!
Quote kakuzu 30-8-2017 01:32 PM
bergantung kepada jenis perempuan
kalau perempuan tu cantik... suruh perempuan tu blanja... sebab perempuan yang cantik ni dah biasa lelaki blanja dia
kalau perempuan tu so so... blanja je lah... sebab bukan selalu lelaki ajak dia kluar
Quote Sasakim 30-8-2017 02:25 PM
Pengalaman kua dating lunch smp dinner meolls kena belanja pastu next month dia ajak kua lg.meolls terus ckp meolls bz.xtahu la kalo ade laki lain cmne.sbb meolls kena cmni
Quote Catpaw 30-8-2017 02:35 PM
Sasakim replied at 30-8-2017 02:25 PM
Pengalaman kua dating lunch smp dinner meolls kena belanja pastu next month dia ajak kua lg.meolls t ...

Muka tak malunye jantan tu sampai malam pun u keluar duit nasib u cepat sadar
Quote lee_haru 30-8-2017 02:39 PM
gilir gilir la....aku dulu every two weeks baru jumpa...first outing dia...2nd outing aku plak....sape ada duit lebih belanja dessert...gitu la...
Quote matseh 30-8-2017 02:46 PM
Old skool, lelaki bayar. Tak der duit jgn dok galak nak ber girlfriend, nak berbini. Mak akuu cakap  dulu.
Konon playboy.Ada duit belanja girlfriend makan aiskrim Baskin Robin bagai. sendiri lapar balik rumah makan mak masak.
Quote Sasakim 30-8-2017 02:52 PM
Catpaw replied at 30-8-2017 02:35 PM
Muka tak malunye jantan tu sampai malam pun u keluar duit  nasib u cepat sadar

Nasibaik cpt sedar.takut dah nak kua dating
Quote Craver 30-8-2017 02:59 PM
Pelislah si tukang twit tu.. Konon siap marah kalo pompuan suruh laki blanje.. Ko sape nak marah lak? Diorg gi date mintak duit ko ke? Bg aku benda ni xde isu apa pon. Poyo! Hadap nk dpt pujian dari jantan la tu. Batak sgt!
Quote pearl.silver 30-8-2017 03:14 PM
Pasal sapa byr pun nk emo akak ni..
Lantak diorg la..
Ada kwn i ni mmg jenis support bab2 mkn..kuar ngan dia memang perut kenyang la..tp klu bab kebendaan dia xpernah belanja i..terlalu intimate kot pada dia..
Untung sapa jd gelpren kwn i ni..mesti minta handbag pun dpt

Lihat semua komen(57)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059347s Gzip On
To Top