Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Video Pendek Lakonan Liow Tiong Lai Curi Perhatian

29-8-2017 10:37 AM |Dilihat:1506| Komen: 28
Sempena sambutan hari kemerdekaan negara kita yang ke-60, dua pengarah terkenal iaitu Pete Teo dan Liew Seng Tat buat pertama kali bekerjasama menghasilkan sebuah video pendek yang berjudul 'Citizen'. 

Memetik laporan The Star, video pendek tersebut dibintangi oleh Presiden MCA yang juga Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Liow Tiong Lai bersama isteri.



Dalam video tersebut, Datuk Seri Liow memegang dua watak dalam lakonannya iaitu sebagai rakyat biasa yang tidak berpuas hati dengan keadaan semasa negara dan juga sebagai seorang ahli politik yang menaruh harapan tinggi terhadap masa depan negara. 

Dalam salah satu babak memperlihatkan beliau melakonkan watak sebagai ahli politik yang sedang berdialog dengan rakyat biasa di meja makan. Kedua-dua watak tersebut adalah lakonan Datuk Seri Liow. 

Sebahagian dialog itu menunjukkan ahli politik itu meluahkan rasa sedih kerana masyarakat rata-rata beranggapan apa yang dilakukan olehnya selama ini adalah tidak relevan.

Bagaimanapun, ahli politik itu tetap merayu kepada masyarakat supaya jangan berputus asa terhadap negara ini. 

Sementara itu, Pete Teo turut berkongsi status di dalam Facebook menyatakan bahawa tujuannya menerbitkan video pendek tersebut adalah untuk mencerminkan situasi sebenar yang sedang berlaku di negara kita sekaligus menyatupadukan seluruh rakyat Malaysia.- CARI

sumber : http://www.thestar.com.my/



Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
2
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Simunggu 6-9-2017 07:41 AM
bangcak replied at 5-9-2017 03:35 PM
kalu pemimpin islam berkuasa rasuah dan kleptokrasi dpt kita kurangkan.
proton tak tergadai ke ta ...

singkat betul otak kamu membuat kesimpulan ya...

Lain-lain Komen

Quote tumpanglalu74 29-8-2017 11:02 AM
Abam Jib & Kak Mah pulak!
Quote lkick2113 29-8-2017 11:09 AM
calling2  @spiderman80     
Quote Elle_mujigae 29-8-2017 11:19 AM
Laaa orang yg sama ke berlakon.. watak tak pakai cermin mata tu nampak lain sgt...
Quote helicornia 29-8-2017 11:25 AM
mmg apek sgt dia yg jd normal citizen tu.pandai dato berlakon
Quote Nenasketum 29-8-2017 11:31 AM
Beng ah beng. Soli to say, you and your flens arrr leally illelavant one.{:laugh
Quote Simunggu 29-8-2017 11:36 AM
ini lah manusia tak faham faham....masalah corruption, penyelewanagan itu masalah parti & individu...

tapi yg jadi masalah sekarang kebanyakan kaum selain melayu & bumiputra..mereka kurang semangat patriotisma...

itu masalahnya...

apa lagi yg kamu mahu???
Quote kibodwatriuh 29-8-2017 11:36 AM
Edited by kibodwatriuh at 29-8-2017 11:39 AM

Quote uda 29-8-2017 12:08 PM
Pandai dia berlakon.Natural sekali.
Quote munahjolie 29-8-2017 12:15 PM
Wahhh pandai berlakon. Huhuu
Quote bangcak 29-8-2017 12:23 PM

presiden u, done.


Quote bangcak 29-8-2017 12:26 PM
Simunggu replied at 29-8-2017 11:36 AM
ini lah manusia tak faham faham....masalah corruption, penyelewanagan itu masalah parti & individu.. ...

toksah nak belakon sgt la.

watak rakyat = paham pasal korup, tanahair tergadai.
watak pemimpin = tukang jawab "bersabarlah, mari kita bermimpi negara yg aman"



Quote akik 29-8-2017 12:42 PM
pandai pula dia berlakon jadi rakyat biasa, ke dia memang style apek2  in real life
Quote -electrifying- 29-8-2017 12:45 PM
apa lagi cina mahu?
Quote cendolsantan 29-8-2017 12:59 PM
Helo Akik, hang tau tak apa maksud apek? Mai sekarang saya ajar you sikit, maksud 'Apek' dalam bahasa orang Cina adalah Abang Long, dalam erti kata lain, bagi mereka yang umur lebih tua daripada ayah kita, biasanya orang Cina akan panggil 'Apek'. Contoh terbaik adalah kita panggil Pak Lah, sebutan 'Pak' itu adalah membawa maksud Pek, ada faham?

Jangan suka-suka nak ejek orang Cina dengan panggilan Apek, bukan semua Cina boleh dipanggil apek sekiranya dia lebih muda dari awak. Jadi lah rakyat Malaysia yang bijak dan bersifat harmoni. Panggil nama orang, kan dia ada nama atau panggil pakcik ke, uncle ke? Jangan jadi kurang ajar.
Quote saladin780 29-8-2017 01:35 PM
okla..dia ni kalu muda skit..grooming skit2 bleh je lawan KJ fefeeling dark tall n hensem tuh
Quote putput 29-8-2017 02:19 PM
sindiran untuk pok jib, siapa punca permasalahan party...?
Quote batmana 29-8-2017 02:22 PM
patut smbung jadi drama pkul 7 ptg lagi bgus
ni drama tv balik2 ngurat anak dara, anak lari la

doktor pn ada kes rogol,cabul apa, cuma sstgh org pprt ni tk bca news gini

KOTA TINGGI: Seorang wanita berusia 21 tahun yang baharu memulakan kerja sebagai pembantu klinik selama empat hari, trauma selepas mendakwa dia dicabul oleh majikannya.

Wanita yang telah setahun mendirikan rumah tangga itu berkata, dalam kejadian awal bulan ini, majikannya, seorang doktor sebuah klinik swasta dekat sini, turut mencuba untuk merogolnya.

Ketika kejadian, dia berseorangan di bahagian belakang klinik sebelum secara tiba-tiba didatangi doktor tersebut yang memeluk, mencium, meraba serta cuba membuka seluarnya.

Doktor itu turut memberi amaran kepadanya agar tidak memberitahu kepada sesiapa berkenaan hal itu.

Saya mengadu kepada suami dan kami terus ke balai polis, membuat laporan serta turut mendapatkan rawatan di Hospital Kota Tinggi sebelum diminta rujuk ke Hospital Sultan Ismail, kata beliau kepada pemberita di Taman Kota Jaya, di sini.

Sementara itu, Pengerusi SukaGuam, Datuk Khairul Anwar Rahmat berkata suspek atau pelaku sebegini tidak boleh dibiarkan terlepas kerana akan mengundang bahaya kepada keselamatan awam sama ada pekerjanya sendiri atau pesakitnya.

Sehubungan itu, adalah dicadangkan supaya perbuatan tidak bermoral doktor terbabit dibawa ke pengetahuan Lembaga Disiplin Majlis Perubatan Malaysia untuk diambil tindakan tegas terhadapnya, kata beliau yang turut hadir pada sidang akhbar tersebut.

Turut hadir ialah Ketua dan Naib Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Kota Tinggi, Muhammad Fadzli Hassan dan Johan Yassin.

Difahamkan, doktor terbabit pernah dituduh atas kesalahan serupa pada 2009.

Khairul Anwar mendakwa ramai lagi antara pesakit yang pernah menjadi mangsa doktor terbabit namun masing-masing tidak berani untuk melaporkan kejadian ini atas faktor tidak mahu mendapat aib.

Dalam pada itu, Khairul Anwar juga mendesak pihak berkuasa segera mengambil tindakan sewajarnya memandangkan dua minggu sudah berlalu sejak laporan polis dibuat.

Pada 14 Mei lepas, Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Rahmat Othman ada mengesahkan satu laporan telah dibuat di Balai Polis Kota Tinggi berhubung seorang pekerja wanita sebuah klinik gigi di daerah ini mengalami gangguan seksual oleh majikannya pada 7 Mei lalu. C mStar
Quote Skuau 29-8-2017 04:23 PM
batmana replied at 29-8-2017 02:22 PM
patut smbung jadi drama pkul 7 ptg lagi bgus
ni drama tv balik2 ngurat anak dara, anak lari la


Ai!...cam salah msk gelanggang jer ni???
Quote minahsenget 29-8-2017 04:25 PM

hahaha mmg teringat hok ni dah tadi

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089936s Gzip On
To Top