CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Perlawanan Akhir Bola Sepak Sukan SEA : Ulat Tiket Dikecam Netizen, Jual Tiket RM150 Sekeping

28-8-2017 05:06 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 5371| Komen: 25|Original author: Oleh : Hafiz BZ

Description: Skuad bawah 22 tahun (B-22) Malaysia berjaya menyingkirkan pasukan bola..


Skuad bawah 22 tahun (B-22) Malaysia berjaya menyingkirkan pasukan bola sepak Indonesia pada perlawanan separuh akhir bola sepak Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017), Sabtu lalu.

Kemenangan itu sekaligus membawa skuad kendalian Datuk Ong Kim Swee melangkah ke perlawanan akhir untuk menentang pasukan Thailand yang dijadualkan berlangsung esok, 29 Ogos pada jam 8.45 malam. 

Kaunter tiket mula dibuka di Stadium Shah Alam bermula jam 11 pagi tadi. Harga sekeping tiket adalah RM21.20 (termasuk GST) dan pembelian tiket terhad sebanyak lima keping bagi setiap individu.

Oleh kerana penjualan tiket untuk perlawanan kali ini tidak dijual secara atas talian, Stadium Shah Alam mula dibanjiri ribuan penyokong seawal jam 6 pagi lagi.



Loading FB Video...
Rakaman video menunjukkan penyokong beratur hingga ke tepi jalan utama untuk mendapatkan tiket.


Disebalik keterujaan peminat bola sepak untuk mendapatkan tiket, terdapat individu yang cuba menangguk di air yang keruh iaitu menawarkan tiket perlawanan akhir dengan harga berlipat ganda.

Seorang lelaki dikecam netizen gara-gara ingin menjual tujuh keping tiket yang telah dibeli dengan harga RM150 sekeping. 



Walaupun bukan mudah untuk mendapatkan tiket tersebut kerana terpaksa beratur seawal pagi namun rata-rata netizen merasakan harga yang ditawarkan oleh lelaki ini agak keterlaluan.




Melampau kan! Bayangkan harga asal tiket tersebut cuma RM21.20, jadi berapa kali ganda keuntungan yang ulat tiket ini akan dapat? 

Apa komen anda sebagai penyokong setia bola sepak negara? - CARI


14

Bagus
20

Marah
22

Terkejut
14

Sedih
27

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (121 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Skuau 28-8-2017 05:13 PM
Ko makan jer tiket tu...x dpt pi stadium...tgk kt tv pon blh....
Quote moonbug 28-8-2017 05:23 PM
Wow. Lps ni bolehla buat service personal shopper utk tiket games. Teringat mcm tudung dUCk dgn fareedah. Yg lelaki pun ramai camping dpn kedai amik order tudung {:run
Quote RatuDunia94 28-8-2017 05:29 PM
Melampau.. Tp well what to do.. Apa yg boleh buat duit sape x nak..
Quote chacon 28-8-2017 05:32 PM


aku pun nak jual jugak la.. murah2 je sekeping rm50. pm tepi siapa nak.. ada 5000 keping lagi ni, xcukup aku potostep lagi




Quote armin 28-8-2017 05:33 PM
Tp memang penatla beratur lama dari pagi. Kalau ada yg nak beli harga sama kirim salam la.
Quote ms.engine 28-8-2017 05:44 PM
Adik beratur dari kul 8pg sampai n
i blm dpt
Quote MyNameIsIris 28-8-2017 05:50 PM
napa tak jual on9? i suruh husband pergi... dia cakap camni nak beli tix memang pening
Quote EncikRhoma 28-8-2017 06:31 PM
MyNameIsIris replied at 28-8-2017 09:50 AM
napa tak jual on9? i suruh husband pergi... dia cakap camni nak beli tix memang pening

kan...jual je online tak boleh ke? Sekarang dah zaman IT kot
Quote ms.engine 28-8-2017 07:01 PM
Kecewa... Da x boleh control tutup kaunter mcm tu je..mana org x mengamuk. Tiket nak jual 80k bukak 2 kaunter. Management teruk
Quote ninnakarinna 28-8-2017 07:16 PM
Kaunter yg bukak 2 je? Lg teruk dr kaunter bank n pejabat pos. Nasib baik urusan bank skrg boleh online.
Quote mujer_in_espejo 28-8-2017 07:52 PM
Dari media, mknan, pengangkutan,  kebajikan, keselamatan SEMUA HAUK. TERUK. Patutlah seluruh asean skg kutuk malaysia, hina malaysia, masing2  buh tag #shameonyoumalaysia #cheaterhost.. bla..bla.. bla.. padan muka pengurusan tiket pun 2x5 hauk. KJ tu asyik kejar emas, emas, emas, sampai lupa nak ada KPI lain iaitu kecekapan sistem pengurusan. Memalukan. Menyusahkan rakyat.
Quote syadq 28-8-2017 08:03 PM
MyNameIsIris replied at 28-8-2017 05:50 PM
napa tak jual on9? i suruh husband pergi... dia cakap camni nak beli tix memang pening

Katanya sbb online banyak kena tipu. Jenis yg tak beli tiket pastu tunggu orang hulur tepi pagar sebelum game.
Quote syadq 28-8-2017 08:19 PM
Owh KJ dah jawab knp tak buat online kat twitter. Sebab takut online payment gateway tak stabil.
Quote boyagombak 28-8-2017 09:10 PM
chacon replied at 28-8-2017 05:32 PM
aku pun nak jual jugak la.. murah2 je sekeping rm50. pm tepi siapa nak.. ada 5000 keping lagi ni ...

Wat mai sekeping Chacon. Lps tu aq nk potostat bnyk2. Mungkin Stad Syah Alam akn dibanjiri ratusan ribu . X muat boleh tgk tepi @ masuk dlm padang. Kita tgk game paling terhebat players lawan penunton
Quote Elle_mujigae 28-8-2017 10:03 PM
suka komen Hafizul dlm screenshot di atas..patutnya tulis harga tiket ikut harga tiket sebenar pastu tulis upah berdiri lama sejak awal pagi sekian sekian..barulah tak nampak mcm org yg mengambil kesempatan..lebih kepada orang yg offer service gitu...
Quote zie_indah 28-8-2017 10:51 PM
X yah beli baik tgk tv..anak buah i balik tnpa tiket ari ni..ulat oh ulat
{:question{:spec{:laugh
Quote tobobon 28-8-2017 11:33 PM
xde counter measure ker untuk pembelian tiket ni?

mcm guna ic ker?


no ic tertera kat nombor tiket so nak masuk kena tunjuk ic

aku rasa ini semua taktik marketing ala2 tudung fareeda jugak... saja buat mcm ni nak nampak kecoh
Quote Atifan 28-8-2017 11:33 PM
Td lg 10 org je lg aku nak dpt beli kt kaunter..sekali ada puak mana ntah baru dtg terus serbu kaunter tiket xnak beratur. Habis ditolak kitorang yg dlm line ni..berdebuk jatuh sorang..line yg elok ja td ada dh holang ke mana..terus hangat hati yg beratur elok2. Bergaduh dgn geng yg buat hal xnak beratur. Terus FRU dtg. Kaunter tiket terus tutup. Celaka btul yg xnak beratur tu
Quote Skyz9183 29-8-2017 08:35 AM
syadq replied at 28-8-2017 08:03 PM
Katanya sbb online banyak kena tipu. Jenis yg tak beli tiket pastu tunggu orang hulur tepi pagar s ...

eh..bukan ke beli online tu nnt kena jgk pegi kaunter khas utk yg bli on9 n tnjuk pmbelian online kite..pstu bru dpt tiket..siap kena tnjuk ic smua..

Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 01:15 PM GMT+8 , Processed in 0.290321 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top