CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Otak Mana Otak? Bodoh Lebih Level Dah Perempuan Ni! - Netizen

28-8-2017 10:17 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 9888| Komen: 50|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Amboi, sedapnya dia mengeji orang tua mencacatkan pemandangan. Apa dia ingat dunia ini untuk dilihat mata dia seorang sahajakah?
Amboi, sedapnya dia mengeji orang tua mencacatkan pemandangan. Apa dia ingat dunia ini untuk dilihat mata dia seorang sahajakah?

Di saat insan lain merasa bangga dengan tindakan seorang lelaki membawa ibunya yang uzur keluar makan bersama, seorang wanita mencemuh tindakan lelaki berkenaan.



Foto Hiasan

"Tengah lunch dengan suami semalam, boleh ternampak seorang lelaki ini bawa orang tua, mungkin mak dia. Rupanya mereka pun lunch sekali. 

"Hmm, bukan apa la, macam mencacatkan pemandangan saja. 
Di situ adalah tempat makan orang nak romantik. 

Awak bawa orang tua awak ke situ pula," tulisnya.

Di manakah hati perut wanita itu berkata sedemikian? Adakah dia tidak pernah menerima kasih sayang daripada ibunya sehingga begitu tega mengeji ibu orang lain?

Menerusi postingnya, dapat kita lihat wanita yang dikenali sebagai Darlings Suhana itu sangat materialistik! Sampai hati dia menasihati lelaki berkenaan untuk 'menyorok' ibunya supaya tidak menjatuhkan standard orang 'berada'. 

"Sayang, pakai kereta mewah, baju smart tetapi bawa orang tua uzur ke sana? Apa seyh. Jangan jatuhkan standard orang yang berada boleh tak? 

"Macam tak ada kedai mamak atau warung tepi jalan saja. Kalau ye pun awak kaya, 
awak kena sedar bahawa tindakan awak itu menjatuhkan taraf profil awak sendiri. 
Tolonglah. Dunia, dunia. Apa nak jadilah," tulisnya.



Mungkin dia ingat semua harta dan pangkat di dunia boleh dibawa masuk bersama ke dalam liang lahad.

Status biadab itu mencetuskan kemarahan netizen yang mengecam keras tindakannya sehingga dia menyahaktifkan akaun Facebooknya, dipercayai kerana tak tahan malu.

Bagaimanapun, terdapat pihak yang 'prihatin' telah mencipta satu akaun baru untuk Darlings Suhana dan ia mungkin bertujuan untuk memalukan wanita berkenaan.

"Mak lebih penting dari maruah kerana maruah tak menjamin kita ke syurga.

"Bodoh lebih level dah kau ni...munkin kau ni anak pungut, terjumpa dalam tong sampah, komen netizen.


Foto: FB (Palsu) Darlings Suhana

Apapun, janganlah kita terikut emosi mengecam tindakan insan seumpamanya secara melampau. Tak perlu kita 'merendahkan standard' seperti mereka, sebaliknya jadikan ia sebagai pengajaran untuk masa hadapan, okey? - CARI
18

Bagus
20

Marah
12

Terkejut
11

Sedih
31

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (113 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote miznora 28-8-2017 10:29 AM
alah minah poyo darling suhana ni... saja batak like la tu. nak nama femes
Quote missinpiece 28-8-2017 10:37 AM
Citer Kak Hasanah ke? Cam x caye je ade lg manusia kurang cerdik pada zaman sume canggih camni
Quote vanillaninja 28-8-2017 10:41 AM
Wujud ke si Suhana ni?
Quote CrowneGlory 28-8-2017 11:25 AM
fantasi sgt jah...ada yg nk kenakan dia ke ni
Quote moonbug 28-8-2017 11:28 AM
Motip sgt nak rahsia2 nama hotel. Hotel 5 star kat JB tu pun sendu je, tak payahlah nak rahsia2 mcm batak hotel sgt #donekecam {:thief
Quote gdspls 28-8-2017 11:29 AM
nk jual produk apa pulak dia ni?
Quote CardiGans85 28-8-2017 11:50 AM
Klu btul kt dataran tu,hotel thistle la kot n sederet ngn stadium bola jb tu sume..tp ni just batak like saje..x percaya la aku
Quote penmarker 28-8-2017 11:53 AM
Keluar hutan mana minah ni?
Quote tri-max 28-8-2017 12:37 PM
macam tak caya mentaliti pompuan mcm ni
maybe acc fake kot, saje nak test glemer
Quote nisako 28-8-2017 12:43 PM
bodoh nye.........................
Quote fishcracker 28-8-2017 12:52 PM
Fake acc sape nih
Quote cik_noreen 28-8-2017 12:59 PM
cm jenis fast food resto jah..

apanya yg classy?
Quote Elle_mujigae 28-8-2017 01:08 PM
kita pun tak percaya...tak logik cerita ni...
Quote sekel 28-8-2017 01:10 PM
deperado sgt nk femes
Quote iznanaziz 28-8-2017 01:37 PM
miznora replied at 28-8-2017 10:29 AM
alah minah poyo darling suhana ni... saja batak like la tu. nak nama femes

tempat makan romantik?


lawo sgt ke darling suhana ni?

salute kat bro tu, dia suap mak dia makan.
Quote pearl.silver 28-8-2017 01:41 PM
ala..xde dah fb darling tu
nak gak tgk dia upload dlm fb dia membabukan mak dia ke
Quote salmon-suki 28-8-2017 01:45 PM
Attention seeker plus stupid...syg kan harta dunia smpai darjat seorg ibu pun dipijak2 dan diremeh2kan...kesian kat mak die ada anak cmni...so low iq,eq n sq
Quote Felycya 28-8-2017 01:50 PM
Suhana sewel..

Kesian mak mertua ko dapat menantu perangai hantu bermulut puaka.
Quote devilito2 28-8-2017 02:08 PM
muda sampai bila2 kah?

Lihat semua komen(50)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 02:54 AM GMT+8 , Processed in 0.085733 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top