Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Bront Palarae Jadi Pengulas Final Bola Sepak Sukan SEA?

27-8-2017 01:54 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 4741| Komen: 67

Watak pengulas sukan yang dipegang oleh Bront Palarae dalam filem Ola Bola nampaknya betul-betul meninggalkan kesan pada hati peminat.

Mana tidaknya, sampai warga Twitter mengutarakan pandangan dan cadangan supaya pelakon tersebut diberi peluang menjadi pengulas bola sepak pada perlawanan akhir skuad Malaysia menentang Thailand, Sukan Sea Kuala Lumpur 2017 (KL2017) pada 29 Ogos nanti.

Foto: mStar Online
Segalanya bermula apabila seorang pengguna Twitter iaitu @Alongmuizz  memulakan petisyen dengan meminta Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin supaya menimbangkan perkara itu.

"Kami mahu @Bront_Palarae menjadi pengulas final Sukan SEA. Please make it happen @Khairykj," tulisnya.

Antara komen lain:

"Please Abah @Khairykj nanti boleh sambung sekual Ola Bola dan sekaligus meningkatkan mutu pengulas sukan kita dan gol!"

"Bront, jika anda lakukan ini, ia akan mengingatkan kami kepada filem Ola Bola."

"Skrip atau tidak, saya yakin Bront mampu melakukannya, dia adalah antara artis berbakat besar dan mungkin kita perlu memberinya peluang."

Tapi ramai juga yang membantah kerana tanggungjawab sebagai pengulas sukan sebenar adalah sangat berat dan Bront dirasakan tidak sesuai untuk menggalasnya.

Foto: mStar Online
Sementara itu pelakon ini juga mengakui dirinya tidak layak untuk peranan tersebut kerana masih ramai di luar sana yang berpengalaman dan berkaliber untuk melakukan tugas tersebut.

"Itu pendapat orang ramai sahaja dan saya pun hanyalah seorang pelakon tetapi saya ambil cadangan itu sebagai satu pujian. Ia juga bukti lakonan saya dalam Ola Bola sebenarnya menjadi dan untuk menggalas tanggungjawab itu rasanya ia tidak logik.

"Lagipun ia bukan bidang saya dan pengulas sukan sedia ada pun semuanya dari kalangan terbaik," katanya kepada mStar Online. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
39
Marah
32
Terkejut
0
Sedih
3
Lawak
29
Bosan
0
Komen: 67
Komen

Previous : Tak Kacau Periuk Nasi Langsung, Makin Bertambah Adalah -Afifah Nasir

Next       : Betul Ke Afiq Muiz Dan Ardell Aryana Nak Kahwin?

Komen Terbaru

Quote starcity 28-8-2017 05:36 PM
Bront ni ada full pakej yg jarang ada pada pelakon2 lelaki kt Malaysia ni. Muka pun jenis international boleh masuk mana2 market negara selain Malaysia. Nama 'Bront Palare' tu sendiri ada tarikan

Lain-lain Komen

Quote HoneyManjer 27-8-2017 01:56 PM
I laf u abam bront {:love
Quote tomaz 27-8-2017 01:58 PM
Bront tgh busy dgn AAC2 yach
Quote AvaAdore 27-8-2017 02:01 PM
Hensemnya bront
Quote Themilo 27-8-2017 02:08 PM
kau ingat senang ke nak mengulas secara spontan?
Quote melnanzz 27-8-2017 02:16 PM
"Bront, jika anda lakukan ini, ia akan mengingatkan kami kepada filem Ola Bola."

Bront dalam Ola Bola mmg kerrlasz! Aku paling suka masa scene Bront buat liputan.
Quote pucuk-kelompang 27-8-2017 02:24 PM
hahaha teringat watak bront dlm ola bola
Quote deathacker 27-8-2017 02:34 PM
Acting dia mmg hebat. Tp utk galas cabaran sbg pengulas sukan in real life, I don't think so
Quote Akakstory 27-8-2017 02:34 PM
Susah kalau nak buat spontan. Time ola bola pakai skrip boleh la kan. Tapi kalau nak cuba apa salahnya hehehe
Quote dauswq 27-8-2017 02:43 PM
lakonan nya kena snub out pencalonan best supporting actor FAM

smpi bila2 iols duk igt psl ni

@Rhyno @mat_arof @sepitsiput @qqOfficial

Quote perembes 27-8-2017 03:00 PM
aku pnh try2 jd pngulas... mcm boleh je aku ulas kahkah... yg pntg kna tau nma pmain dan tahu istilah aksi dan teknik yg pmain buat ..  dlu2 aku pminat liga mesia.. thun 90an... ms tu xda main live kat tv.. radio la jd pneman nak tunggu ulasan live... pastu muka pmain tgk kat akbar bh...
Quote nellyberry 27-8-2017 03:12 PM
Conflict nanti sbb Bront pun ada darah Thai jugak rasanya.
Quote babydoll 27-8-2017 03:42 PM
bagusnya abam Bront. tenang je komen & realistik. dia tau kemampuan diri dia cemana dan org yg dlm bidang suka mcm mana. harap retis lain mencontohi abam Bront yg ensem
Quote nozanoor 27-8-2017 03:54 PM
Ada bakat bront ni
Quote matchstick 27-8-2017 04:23 PM
mujur abam bront realistik tau kemampuan diri.kalu di offer ke patah mau disapunya job tu dgn penuh kompiden. rejeki katanya
Quote RatuDunia94 27-8-2017 04:29 PM
Ingat stesen tv ni lepas kan ke?
Nak jd pengulas acara sukan final yg ditonton berjuta org kena ada pengalaman sekurang pernah mengulas sukan sebelum tu...
Ni nk bg heols buat inpromptu rasa boleh ke
Quote kiambang 27-8-2017 04:32 PM
Bagus Bront ni.. dia tau kepakaran dia ... berlakon bukan pengulas sukan .. live tu .. bukan senang ... bagi kat pengulas sukn yang banyak pengalaman .. beres .
Quote ReginaGeorge 27-8-2017 04:41 PM
I love u being
Quote GegarVaganja 27-8-2017 04:42 PM
Antaran geng2 dia yang urban ni, Bront ni je la Ganja rasa betul2 semengah sket.
Bakat ada, rupa pun ok la. Yang geng2 dia yang lain, semua acah2 bagus je

Quote kikiharris 27-8-2017 04:48 PM
perembes replied at 27-8-2017 07:00 AM
aku pnh try2 jd pngulas... mcm boleh je aku ulas kahkah... yg pntg kna tau nma pmain dan t ...

baca komen ko ni teringat zaman2 gigih tgk semi pro!
zaman2 Faridzuan Che Hamid,Hashim Mustapha,Abbas Saad,Ervin Boban..players dulu mmg mantap.
fans pon yg betul2 fans bkn bandwagon

Lihat semua komen(67)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056605s Gzip On
To Top