Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tandukan Thanabalan Benam Indonesia 1-0, Malaysia Mara Ke Final

26-8-2017 11:21 PM |Dilihat:4814| Komen: 86
N Thanabalan muncul menjadi wira negara apabila jaringan tunggalnya membawa Malaysia ke final acara bola sepak Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017).

Pasukan Malaysia menewaskan Indonesia 1-0 di Stadium Shah Alam.

Skuad kendalian Datuk Ong Kim Swee ini akan berentap dengan pasukan Thailand yang mengenepikan Myanmar, juga dengan 1-0 pada satu lagi separuh akhir.

Foto: Berita Harian
Menurut laporan Harian Metro, permainan bermula agak perlahan.

Percubaan terbaik Malaysia hadir pada m-29 menerusi sepakan penjuru Safawi Rasid yang melencong ke dalam gol namun berjaya ditepis penjaga gol Indonesia, Satria Tama Hardiyanto.

Satria menjadi penyelamat pintu gol Indonesia seminit selepas itu apabila menyelamatkan percubaan jarak dekat N Thanabalan.

Manakala Indonesia mendapat peluang pada m-33 menerusi sepakan percuma Septian David Maulana tetapi berjaya ditangkap kemas Haziq Nadzli.

Babak kedua menyaksikan rembatan deras kapten Indonesia  Evan Dimas Darmono pada m-64 tapi Malaysia bernasib baik kerana ia tidak menepati sasaran.

Sekali lagi peluang sia-sia untuk Malaysia pada m-65 apabila Jafri Firdaus Chew gagal menanduk tepat bola sepakan penjuru Safawi.

Jaringan yang ditunggu-tungu tiba pada m-87 apabila N Thanabalan menanduk masuk bola sepakan sudut Syazwan Andik Mohd Ishak sekali gus membawa skaud negara ke final yang akan berlangsung pada 29 Ogos nanti. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
4
Komen: 86
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Bedah.Cun 29-8-2017 07:42 AM
Overacting sangat ngkau pak hendon. Dasar negara bencong, sialllloe

Lain-lain Komen

Quote Decaffeinated 26-8-2017 11:15 PM
Indonesia dah upgrade jadi musuh tradisi ka? Singapore?....

Quote umbut 26-8-2017 11:39 PM
Tahniah....
Quote Peterpan17 26-8-2017 11:40 PM
Decaffeinated replied at 26-8-2017 11:15 PM
Indonesia dah upgrade jadi musuh tradisi ka? Singapore?....

Aku pun pelik. Dah jd mcm musuh tradisi pula Indon ni dgn Msia. Ala ala Thailand dgn Myanmar jd musuh tradisi
Quote matseh 26-8-2017 11:50 PM
Sejak sukan sea 2011, depa masih lagi dendam sbb malaysia menang gold di Jakarta. Peluang SEA games 2017 ni depa gagal. Bukan pasai depa nak gold medal tu, tapi mesti beat malaysia di sea games di KL. Itu matlamat yg utama.
Quote idril 26-8-2017 11:53 PM
thanabalan ni player mana? nanti adalah negeri tu mesti beli punya dia ni...... harap dia jadi man of the match nanti
Quote matseh 26-8-2017 11:55 PM
idril replied at 26-8-2017 11:53 PM
thanabalan ni player mana? nanti adalah negeri tu mesti beli punya dia ni...... harap dia jadi man o ...

Felcra Utd. Liga FAM
Quote idril 26-8-2017 11:57 PM

ic...... kita tgk nanti mana dia pegi lepas ni
Quote Penglipurtales 26-8-2017 11:58 PM
Malaysia punya defend kelam kabut arini. Dato Ong mmg suka ajar anak buah buat hantaran jauh ea?? Kena tukar taktik lain. Bagi kemas sikit.
Quote Kittie 27-8-2017 12:00 AM
Jgn risau pasal Thana, mesti negeri ujung dok perati jerrr.
Quote finesse 27-8-2017 12:05 AM
Kittie replied at 27-8-2017 12:00 AM
Jgn risau pasal Thana, mesti negeri ujung dok perati jerrr.

Ewww Kann.. dah mcm Indon Jah..  
Quote SecretLuv 27-8-2017 12:12 AM
Tahniah Malaysia. Tapi permainan Indonesia nampak lebih kemas berbanding Malaysia.
Malaysia bola asyik terlepas je.
Quote intanpurnama 27-8-2017 12:17 AM
Tahniah team Malaysia
Quote munahjolie 27-8-2017 12:19 AM
Tadi memang suspense sangat. Player Indonesia memang defend habis-habisan. Tapi nasib memang menyebelahi Malaysia. Sykur. Tahniah Malaysia
Quote tagas 27-8-2017 12:22 AM
Jgn sekali2 percayer

dgn bomoh siam
Quote sekngucing 27-8-2017 12:25 AM
Peterpan17 replied at 26-8-2017 11:40 PM
Aku pun pelik. Dah jd mcm musuh tradisi pula Indon ni dgn Msia. Ala ala Thailand dgn Myanmar jd mu ...

thai bukan musuh tradisi dia kemboja ke
Quote nazzse 27-8-2017 12:26 AM
bagus budak ni, no wonder hafizal ahmad asyik sebut nama dia je spnjg sea games ni.
Harap team berebut dia lepas ni, tcapai impian dia senangkan famili

http://www.thestar.com.my/sport/football/2017/06/18/thanabalan-aims-to-win-sea-games-gold-and-provide-better-life-for-his-family/
Quote kucen_miang 27-8-2017 12:27 AM
tt lambat bukak la thread ni.patut bukak sblom lwn td..sure dah berpuluh2 pg
Quote nazzse 27-8-2017 12:34 AM
kucen_miang replied at 26-8-2017 04:27 PM
tt lambat bukak la thread ni.patut bukak sblom lwn td..sure dah berpuluh2 pg

dkt benang sea games 2017 poromer bertapa
Quote munahjolie 27-8-2017 12:34 AM
Suka dengan sportmanship pemain Malaysia <3

Lihat semua komen(86)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090103s Gzip On
To Top