CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Nak Mengorat Jiran Tapi Malu, Lelaki Guna Kucing Untuk "Minta" Nombor Telefon Awek

25-8-2017 05:03 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 11392| Komen: 48|Original author: Oleh : Hafiz BZ

Description: Bukan semua lelaki "gentle" dan ada keyakinan yang tinggi untuk mengorat..


Bukan semua lelaki "gentle" dan mempunyai keyakinan yang tinggi untuk meluahkan rasa cinta terhadap gadis yang disukai.

Jika di zaman teknologi ini, ramai yang memilih untuk menggunakan media sosial seperti Facebook atau Instagram untuk mencari kenalan, lain pula caranya dengan "lelaki misteri" ini.

Melalui satu perkongsian oleh seorang gadis bernama Cik Awie di laman Facebooknya, dia menceritakan satu kisah lucu apabila menerima sekeping nota daripada jirannya yang menyatakan hasrat untuk berkenalan.

Lucunya, nota itu diikat pada leher kucing miliknya, mungkin ketika kucingnya itu sedang berkeliaran di kawasan rumah jiran. Nota yang berada dileher kucingnya itu mula disedari gadis tersebut ketika memberikan kucingnya makanan.




Bijak dan kelakar idea lelaki ini tapi bahaya juga kalau kucing tu salah masuk rumah jiran lelaki atau isteri orang. 

Agaknya hajat lelaki ini nak berkenalan dengan Cik Awie tercapai atau tidak? Susah-susah sangat, buka Wechat je lah bro lepas tu "Look Around", mana tahu jumpa Cik Awie kan. 

Selamat mencuba bro. Untung sabut timbul, untung batu tenggelam. - CARI


25

Bagus
23

Marah
23

Terkejut
27

Sedih
30

Lawak
38

Bosan

Friends Rank (166 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote matchstick 25-8-2017 05:23 PM
Comel je..mcm mana nk reply
No fon x bg. Kucing jgk ke jadi mangsanya. Kang kucing tu salah gi umah jiran lain pulok. Naya je dpt kt org lain
Quote Skyz9183 25-8-2017 05:24 PM
comel nye.. kreatif plak idea
Quote matchstick 25-8-2017 05:24 PM
Bro tu kena umpan ikan sedap2 supaya mok x salah umah
Quote samisfar 25-8-2017 05:29 PM
{:love dulu i dapat roket kat class tapi sayang sampai ke cikgu{:laugh
Quote EvieWanKenobi 25-8-2017 05:31 PM
pandainya meow..
jangan salah rumah sudah..
Quote samisfar 25-8-2017 05:31 PM
dulu i dapat roket kat class tapi sayang sampai ke cikgu
Quote gigahertz 25-8-2017 06:04 PM
matchstick: Comel je..mcm mana nk reply No fon x bg. Kucing jgk ke jadi mangsanya. Kang kucing tu salah gi umah jiran lain pulok. Naya je dpt kt org lain

Nick wechat aku cari kucing aku ada add sorang awek ni dia maki aku balik cakap "kucing kau tiada kat sini"
Quote moonbug 25-8-2017 06:12 PM
Comelnya si Mok bwk balik surat cinta {:childlike nasib baik Mok tak singgah rumah org lain before balik rumah
Quote prettyuglybabe 25-8-2017 06:20 PM
nasib baik tak cicir surat tu {:laugh
Quote missDollie 25-8-2017 06:47 PM
Ape jadi lepas ni? Ish debor lak aku..
Quote Jeniechan 25-8-2017 07:26 PM
Sweet.teringat zaman monyet dulu pernah dapat surat cinta dalam kasut time p library
Quote beta_carotene 25-8-2017 07:43 PM
Mesti wajah pecah rumah ni..
Quote rainbow259 25-8-2017 07:55 PM
comell je... untung laa
Quote rainbow259 25-8-2017 07:56 PM
EvieWanKenobi replied at 25-8-2017 05:31 PM
pandainya meow..
jangan salah rumah sudah..

hahaa nasib baik target yg betul baca..
Quote Felycya 25-8-2017 08:57 PM
rainbow259 replied at 25-8-2017 06:56 PM
hahaa nasib baik target yg betul baca..

Kalau bapak dia baca ?.
Quote Blueberri 25-8-2017 09:56 PM
ssooo suwitttt
Quote tupaiterbang 25-8-2017 11:30 PM
bahasa pun cam budak wicet..harap minah tu abaikan
Quote rainbow259 26-8-2017 12:41 AM
Felycya replied at 25-8-2017 08:57 PM
Kalau bapak dia baca ?.

hahaha hbes la kena terajang
Quote WajibulGhunah 26-8-2017 01:31 AM
SWeetnya!!!

Lihat semua komen(48)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 01:49 PM GMT+8 , Processed in 0.077630 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top