Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

Membimbangkan! Golongan Murtad Makin Berani, Bangga Mengaku Ateis

25-8-2017 12:00 PM |Dilihat:5049| Komen: 180

 Artikel Oleh Myra Rozi | Video Oleh Kelly Choong Ching Mun | Suntingan Visual Oleh Tan Zhen Sheng and Kelly Choong Ching Mun l

Golongan ateis semakin melampau-lampau nampaknya. Bukan sahaja bangga mengisytiharkan diri  murtad dari agama asal, siap ada perhimpunan untuk mengumpulkan mereka yang sama-sama tidak  mempercayai kewujudan Tuhan.

Paling membimbangkan, ahlinya terdiri dari ramai anak-anak Melayu sendiri yang terang-terangan mengaku sebagai bekas Muslim.

Sedih, kecewa dan marah bercampur-baur bila membincangkan isu yang semakin berleluasa ini. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 178
Komen

Komen Terbaru

Quote Defcon2 20-9-2017 12:08 PM
tripleid replied at 13-9-2017 06:27 PM
hadap nak pakai gugel sgt kann??ko taip je 'sweden rape crisis immigrants' kat google. beribu arti ...

Aik tiba-tiba pulak kau terpaksa bergantung pada google. Sebelum ni kau kata maklumat kat google tak reliable. Kena beli buku reliable baru kau percaya. Nampaknya kau dah buat u-turn di situ.

Penafian mengenai kes rogol dilakukan oleh pendatang tu aku quote dari sumber rasmi kerajaan Sweden. Bukan konspirasi, youtube atau andaian. Mungkin kau tak tahu bahawa National Council tu adalah sebuah badan rasmi kerajaan Sweden. Jadi lain kali jangan malu untuk menggoogle dan bergantung harap pada buku yang kononnya reliable saja.

Dan seperti biasa bila ada fakta yang tidak memihak kepada kau, terus kau suruh orang abaikan. (Sama macam kau suruh abaikan kejahatan pengganas Kristian di zaman silam). Tiba-tiba pula kau minta orang hanya tumpukan perhatian pada kes rogol di Malaysia sahaja. Mengapa?

Sama ada kau suka atau tidak, fakta dengan jelas menunjukkan bahawa negara ditadbir oleh pengganas Kristian mempunyai lebih banyak kes rogol dan perogol berbanding negara Islam.

Tugas kau sekarang adalah mengemukakan fakta atau statistik bagi penafikan kenyataan ini. Jika kau gagal, maka sindiran 'bembo' tu wajar dipulangkan semula kepada kau.   

Lain-lain Komen

Quote trakea 25-8-2017 12:11 PM
Mana lu tau ramai melayu ? Muka macam melayu saja terus spesies PPRT macam engkau anggap melayu
Quote OrenTheReturn 25-8-2017 12:12 PM
Pprt nya minda ko wahaiiiii warrawannn cari! Low classss sgttt memtaliii bangsattt ko tu klu tgk dr rencana n video yg ko buatt. Apa yg ko perlu buat adalah bukank minda low class katak bawah tempurong ko tu! Org lain yg jadi etis n berkumpolll sesama sendiri,  org lain pulakk yg rasa tergugatttttt n terancammmm kohkohkohhhhh whattt a farkinggg joke!
Quote edee_91 25-8-2017 12:17 PM
woi dasar cilaka golongan beragama. mana pergi kau punya slogan cogan kata konon2nya tak memaksa apa lanciao tu?????? ini sampai suruh bagi hukuman berat bagai apa kes????
Quote henfon 25-8-2017 12:18 PM
Kite rakyat meleysie kene beringat dengan rukun negare kite sendiri
Quote OrenTheReturn 25-8-2017 12:53 PM
Bangsattttt sgtttt mentalitiiii si Myra ni, tak maluuuu kah bermentalitiiiii pprt low classs thp giniii? Kohkohkohhhh
Quote OrenTheReturn 25-8-2017 12:55 PM
Pegiii tanya boss ko yg penahhhh duk US tu, dia setuju tak dgn article pprt ko tu?
Quote nobito 25-8-2017 12:57 PM
Konon nye Ateis Melayu ni ada citarasa lah......padahal jadi atheis sekadar untuk Cuckold
Quote finesse 25-8-2017 12:58 PM
edee_91 replied at 25-8-2017 12:18 PM
@CARI-MRO babi @CARI-MRO babi @CARI-MRO babi @CARI-MRO babi!!!


Selayaknya dibabikan saja..
Quote OrenTheReturn 25-8-2017 12:58 PM
Kenapa cari hire reporter talibannn mcm ni?
Quote finesse 25-8-2017 12:59 PM
OrenTheReturn replied at 25-8-2017 12:55 PM
Pegiii tanya boss ko yg penahhhh duk US tu, dia setuju tak dgn article pprt ko tu?

Org yg x caya tuhan, dia yg panas.. lolololol
Quote OrenTheReturn 25-8-2017 12:59 PM
Sepatutnya cari malu  menyiarkan article low mentalityyy mcm ni!
Quote pulauturtle 25-8-2017 01:05 PM
kenapa islam nak paksa org yg tak ada faith dgn islam terus ikut islam?

gangster pun mcm ni gak, once join gangster, jangan mimpi nak keluar...u nak tinggal, boleh, satu jln saja==> mati

islam the same
Quote pulauturtle 25-8-2017 01:06 PM
i  proud i am not muslim/kristian etc
Quote cmf_shalom 25-8-2017 01:15 PM
Edited by cmf_shalom at 25-8-2017 01:17 PM

semakin melampau-lampau.....ayat hyperbola sangat...

tu la mslh nya if wartawan tu xde bground kewartawanan.....

stau aku..wartawan ni ada code etika...
cari ni if terus mcm ni....makin jatuh la ranking...sebab utama cari ni femes sebab open n agak fleksi

klu nak tunjuk mentaliti taliban tu...bnyk lagi channel lain mcm carigold tu,....


Quote Buritan 25-8-2017 01:15 PM
edee_91 replied at 25-8-2017 12:17 PM
woi dasar cilaka golongan beragama. mana pergi kau punya slogan cogan kata konon2nya tak memaksa apa ...

Telor kecut sekecut kecutnya.. buang ajelaa tolor tuu kalo dah penakut.. acah acah bran.. skali menikus.. tarak respek sama atest gayah.. rilekslaaa stand with your opinion laa.. jgn jd lalang..
Quote edee_91 25-8-2017 01:40 PM
Ni aku tulis balik ayat2 dalam video tu, tapi aku twist sikit ayat:

Golongan islam semakin melampau-lampau nampaknya. Bukan sahaja bangga mengishtiharkan diri suci-sesuci embun pagi, siap kutuk lagi golongan lain yang tak ikut cara hidup mereka, yang mempercayai kewujudan fairytale. Paling membimbangkan, ahlinya terdiri dari ramai golongan bengap akalnya yang tidak faham bukan semua orang perlukan alam fairytale. Sedih, kecewa dan marah bercampur-baur bila membincangkan isu yang semakin berleluasa ini.

Apa faktor yang menyebabkan seseorang menjadi muslim?

Acik 1: "Yang pertama mesti sebab kurang didikan ateis. Mungkin juga ikutan kawan. Satu... sebab dia mudah dipengaruhi. Ha, kadang diorang ni suka ikut-ikut lobai. lobai hasut semua dia ikut je".

Acik 2: "Kalau dia mengaku muslim, tak ada tindakan juga akan dikenakan dekat dia. Sebab tu diorang makin berani nak mengaku diorang tu islam. Diorang tak nampak apa itu kebaikan diorang sebagai ateis. So jadi diorang fikir kalau ateism tak boleh membantu diorang, apa kegunaan jadi ateis? Mungkin la...".

Abam 1: "Mungkin sebab waktu dia memerlukan, di mana duit? Tapi duit tak bantu dia, mungkin daripada situ mereka akan fikir, "oh, duit tak wujud". Mungkin disebabkan kisah silam mereka... Kita pun tak boleh nak judge mereka hundred percent".

Tahun lepas nama Zakar Naik jadi perhatian apabila terang-terangan mengaku memeluk agama Islam, dan mengishtiharkan dirinya sebagai pendakwah yang acap kali membanding-bandingkan agamanya dengan agama lain. Kalau itu sudah cukup menyedihkan, muslim lebih ekstrim lagi kerana mereka tetap berpegang bahawasanya merekalah ummah pilihan yang bakal dimasukkan ke syurga lalu dapat berasmara dengan 72 jumlah bidadari dan dapat menikmati air kencing syaitan yang mengalir deras. Mereka ini sentiasa mempersoalkan, dan sering meragui segalanya tentang fahaman ateis.

Kesan jika golongan muslim semakin berleluasa di Malaysia?

Abam 2: "Mungkin itu akan efek kepada kita punya remaja. Mungkin dalam jangka masa panjanglah. Mungkin kemakmuran macam sekarang ni mungkin akan terjejas".

Acik 3: "Of course stupid culture and ceremony will be alive lah. Kalau kita dah mengamalkan Islam, maksudnya stupid culture dari Tanah Arab sana akan merebak menjalar masuk sinilah. Semuanya akan start lahap kurma, mengenakan gaun jubah lah. Semuanya akan ber ana ente ana ente lah. itu fasal lah... Sebab dah mula mengamalkan kepercayaan dari sanalah".

Acik 4: "Rasanya rosak akhlak budak-budak zaman sekarang ni ye. Kalau ada kepercayaan karut, maknanya akal sihat tak ada. Boleh jadi macam emm... Sakit jiwa... Jadi, sebab dah diisi... Apa orang kata? Dalam tu dah diisi dengan benda-benda mengarut".

Pertubuhan Islam asalnya diasaskan oleh seorang lelaki dari Arab, iaitu Muhammad bin Abdullah. Sudah menular di negara kita, golongan ini juga mengugut akan menghukum golongan ateis dengan hukuman sekeras-kerasnya supaya mereka akhirnya akan memeluk fahaman Islam, lalu akan menyebarkan dakwah tentang kewujudan fairytale. Kebal dan seolah-olah dilindungi oleh pihak tertentu, provokasi demi provokasi dilakukan untuk mencabar institusi ke-ateisman negara ini.

Apa tindakan yang perlu dilakukan dalam menangani masalah ini?

Abam 3: "Bagi saya, pihak kerajaan, terutamanya pihak ateis perlu lebih keras ar. Saya harap pihak berkuasa dapat mengekang diorang punya kebebasan ni. Bukan sebab kita tak menggalakkan kebebasan, cuma kita ni negara ateis, so diorang kena hormat negara ni".

Abam 4: "Punca diorang sekarang, kebanyakannya remaja yang akan jadi macam tu ar. Bila remaja jadi macam ni, punca dia rosak sebab remaja tu daripada mak bapak jugak an? So mak ayah lah kena luangkan banyak masa dengan anak-anak. Kira jangan ar bagi diorang terpesong ke arah tempat lain awww".

Acik 1: "Kempen tu tak jalan sangat. Saya rasa kita kena BAGI HUKUMAN YANG BERAT sebenarnya. Ha dekat orang tu. Barulah macam jadi pengajaran kepada orang lain".

Kalau ke-tak-wujud-an tuhan pun mereka nafikan, apalah sangat nak ditakutkan dengan kecaman dari orang sekeliling. Memang diakui masalah seumpama ini sangat sukar untuk dibanteras. Apatah lagi jika penguatkuasaan dari kerajaan atau pejabat ateis sendiri masih tidak kuat. Apapun, sesuatu perlu dilakukan segera sebelum segalanya sudah terlewat.

Hah sekarang apa perasaan UMMAH BERAGAMA lepas baca???? Nah rasakan!
Quote edee_91 25-8-2017 01:42 PM
finesse replied at 25-8-2017 12:58 PM
Selayaknya dibabikan saja..

maaf abang tak sepatutnya cakap babi. sepatutnya abang kena cakap khinzir, baharulah syumul dan berbau ereeebbbb....
Quote Mr_Beruk 25-8-2017 01:55 PM
Sedih, kecewa dan marah bercampur-baur bila membincangkan isu yang semakin berleluasa ini

Tsk tsk tsk..

Sampai hati sunggoh taww golongan etis bilamana dongan bangga mengaku tidak sudi dan tidak mahu jadi golongan sa-perti lobai dan lobainita bodo yang tidak sadar diri dan busok hati.

Dah la sa-bagai orang-orang beriman mereka cukop terkonal dongan sifat modah terhina dan tidak suka mencorimin diri sondiri totapi sontiasa tidak tahu malu hendak membimbing dan memaksa orang lain jadi bodo sa-perti mereka joga.

Sa-karang depa dah sodih, kociwa dan marah dahhh. Lain kali diharap puak etis ini tunjokkan-lah sodikit sifat kasihan belas dongan sediakan tisu jamban untok mereka mengesap ayer mata setiap kali mereka merasa torhina. Sa-moga bilamana ia-nya torjadi mereka bisa molihat lobih jelas setelah taik mata mereka di-bersehkan.

Quote edee_91 25-8-2017 02:05 PM
Buritan replied at 25-8-2017 01:15 PM
Telor kecut sekecut kecutnya.. buang ajelaa tolor tuu kalo dah penakut.. acah acah bran.. skali me ...

yang kecut tu golongan macam kau. geng ateis buat perhimpunan sesama diorang je pun kau dah menggelupur macam dah setahun tak berzikir...!

Lihat semua komen(180)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053209s Gzip On
To Top