Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Isteri Hidang Makanan Dah Hangit, Reaksi Suami Ini Memang Mengejutkan!

24-8-2017 05:50 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 2620| Komen: 38

Setiap hari tak dinafikan isterilah yang menggalas tugas memasak dan menyediakan makanan untuk seisi keluarga.

Tak terkecuali juga ada hari tertentu masakannya tidaklah terlalu menjadi atau pun perfect. Sesekali ada juga masakan terlebih masin, tawar atau pun hangus!

Namun, janganlah segera mencari kesalahan si dia. Ya, ini merupakan nasihat buat lelaki bergelar suami.

Foto: Carian internet
Santunilah dan hargailah segala apa yang telah mereka lakukan, masak dan sediakan itu. Alah, sekali sekala tergigit lauk yang masin atau kuih yang hangit, telankan sahaja. 

Jom dengarkan perkongsian seorang netizen ini, bagaimana bapanya tetap memuji si isteri walaupun kuih yang dihidangkan hangit! Banyak yang tersirat dalam kisah ini...

Dihidangkan dengan kuih hangus...apa nak jadi ni??


Tak sekali pun ayah mengutuk atau menyalahkan mak...sebaliknya puji adalah! Mengejutkan...


Kesimpulannya, kurangkan memberi fokus dalam mencari kesalahan dan juga kesilapan pasangan. 

Sebaliknya raikan kelebihan, pengorbanan dan juga pelbagai usaha yang telah ditunjukkan isteri untuk menjaga sebuah keluarga yang bahagia. 

Moga perkongsian sedikit ini memberi manfaat ya! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 38
Komen

Previous : Balik Rumah Isteri Muncung, Muka Masam? Janganlah Salahkan Wanita. Suami Semak 4 Nasihat Ini!

Next       : 'Pikachu Tua' Jalan-jalan Cari Duit Sara Keluarga Malang

Komen Terbaru

Quote alien88 27-8-2017 08:23 AM
dauswq replied at 25-8-2017 02:09 AM
ceh nak bgth alien88 pndi masak ler tu

choyyy.. haha
bkn iolls yg pandai masak, nenek iolls la

Lain-lain Komen

Quote rainbow259 24-8-2017 05:56 PM
trbaikk ayah nya...
Quote rainbow259 24-8-2017 05:57 PM
aku slalu jgk masak hangus
Quote Elle_mujigae 24-8-2017 06:04 PM
touching story ni..love it..



ya..kita pun selalu over cooked..over bake =hangus...  dan latest nak buat half boiled egg selalu tak jadi...terlebih rebus..huhu..
Quote Elle_mujigae 24-8-2017 06:04 PM
tapi logically kalau dah hangus rentung mana ada orang nak hidang atas meja kan..
Quote fizafaizal 24-8-2017 06:11 PM
Penat siap2 bahan, masak segala tetiba terover masak plak..hangit..bertambahhhhh penat

Kene komen kata terlebih masin, rasa hangit mmg nak naik hantu rasanya {:yameteh
Quote helicornia 24-8-2017 06:14 PM
touching touching la jugak..tp makanan hangus ni bahaya makan sbb dh jadi karbon bole jd kanser
Quote raradhia 24-8-2017 06:15 PM
a'ah betul jgak tu, kalau mkn ayam panggang pun bhgn hangus tu d buang. .hehe
Quote moonbug 24-8-2017 06:21 PM
Bestnya kisah ni {:childlike
Quote moonbug 24-8-2017 06:22 PM
Elle_mujigae: tapi logically kalau dah hangus rentung mana ada orang nak hidang atas meja kan..


Yelah, sbb tak sampai hati nak hidang pun {:cryrun
Quote Deidra 24-8-2017 06:25 PM
Satu contoh seorang ketua yg penuh hikmah
Quote Yuyu8934 24-8-2017 06:26 PM
dont judge book by its cover. meols penah je buat hokkaido cheese tart hangit2 sikit. sedapppp wehhh. tp nk buat tu leceh yaamat. meols respek org yg terrer buat pastri n kek  
Quote alien88 24-8-2017 07:02 PM
mcm kisah abg iolls.. kak ipar iolls msk biasa2 ja
tp xpernah iolls tgk abg complain masakkan kak ipar iolls..
tp bila dtg mkn kt rmh, mmg bertambah2 la nasi
Quote DeeHanania 24-8-2017 07:25 PM
Tersentuh hati...
Quote CardiGans85 24-8-2017 07:49 PM
Ni dpt psgn yg memahami, klu dpt lelaki bperangai tuuuttttt...mmg tbalik dunia.
Quote disasterPiece 24-8-2017 08:35 PM
Nasib dpt suami kuat mkn, sedap x sedap licin jgk dia makan
Quote matchstick 24-8-2017 09:01 PM
Mcm ayah aku pnya perangai. Sume dimakannya kalu mak aku masak. Tp xde lah puji bersayang2 bila mknn x cukup rasa or hangit. Cuma dia x komplen.
Quote Blueberri 24-8-2017 09:07 PM
Iols pernah masak ikan sampai hangit

iols sendiri jer yg makan
Quote leena1234 24-8-2017 09:18 PM
Wahhh..so touching.. sobss
Quote aleesyasofia 24-8-2017 09:22 PM
teringat video org jepun yg prank suami dgn msakan istri yg xsdap.. sbbnya si suami nie tak pnh komplain mskkn istri.. wlaupon xsdap suami ttap jgk mkn.. wlaupon ada pluang utk buang mkanan tue mse istrinya kluar jmur kain kot rsenya ttap jgk si suami tue mkn dan xbuang pon.. mmg salute suami yg mcm nie..

Lihat semua komen(38)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.047073s Gzip On
    To Top