Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Raja Salman Belanja Lebih RM400 Juta Semasa Bercuti Di Morocco

24-8-2017 04:16 PM |Dilihat:2812| Komen: 53


Tahun ini, Raja Arab Saudi iaitu Raja Salman dilaporkan telah membelanjakan 100 juta dollar Amerika atau lebih RM400 juta ketika bercuti selama sebulan di Morocco, Utara Afrika. 

Memetik laporan Business Insider, tempat tinggal Raja Salman dikenali sebagai Summer Palace iaitu sebuah istana yang telah berusia 81 tahun di Tangier dengan berkeluasan 74 ekar dan terdapat banyak restoran mewah serta pusat perubatan swasta. 

Istana tersebut kini menjalani pembaharuan termasuk menambah bina bangunan yang baru, tempat helikopter mendarat dan khemah besar untuk tetamu. 

sumber : internet

Dilaporkan, ketika bercuti di Morocco pada musim bunga tahun lepas, Raja Salman turut menyewa sebanyak 100 buah kereta Benz berwarna hitam dan Range Rover sebagai kenderaan baginda bersama kira-kira seribu anggota rombongannya. 

Dilaporkan juga, keseluruhan perbelanjaan Raja Salman semasa percutian itu adalah sebanyak 1.5 % daripada pendapatan tahunan Morocco untuk sektor pelancongan.- CARI

sumber : internet




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 52
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote mizruncing 25-8-2017 03:06 PM
perghhhhhh kaya giler

Lain-lain Komen

Quote tayam 24-8-2017 04:21 PM
byknya duit
Quote miauw 24-8-2017 04:27 PM
kaya giler...
Quote CardiGans85 24-8-2017 04:32 PM
400 juta utk 1000 org..mama mia
Quote batmana 24-8-2017 04:33 PM
40 juta tu cm rm40 ringgit bagi dia
abis dh kaya , nk wat cmne.
Quote zaziot 24-8-2017 04:35 PM
mak aiiii...sape la yg dia bwk smpai 1000 org tu
Quote insulin 24-8-2017 04:38 PM
Errrrrr.......... Membazir adalah amalan syaitan.
Quote kentel 24-8-2017 04:39 PM
hehe....islam kan moderate...bkn dia kot ni..pelesu
Quote nisako 24-8-2017 04:54 PM
membazir je..................................
Quote grouper 24-8-2017 04:55 PM
Dia suka2 p bercuti sambil mengebom yaman. Bagus sgt le tu.
Quote alieyrina 24-8-2017 05:05 PM
Bawak kerabat sanak sedara semua kut..
Quote fox. 24-8-2017 05:07 PM
untung laaa
Quote boyagombak 24-8-2017 05:22 PM
Tuhan bg Arab Saudi dgn kekayaan Minyak dgn tujuan spy dpt menjaga & memakmurkan Baitullah Masjidil Haram Kaabah. Jd kerabat raja ni dptla tempias limpahan rezki kurniaan Allah. Kalau mereka x jaga betul2 Kaabah niscaya Allah akn tarik balik nikmatnya
Quote finesse 24-8-2017 05:26 PM
Lol korg x baca ke berita model Amerika yg belanja setgh bilion ringgit ringgit kat Itali semata2 sambut hari jadi dia dgn kawan2...
Quote M5 24-8-2017 05:28 PM
boyagombak replied at 24-8-2017 05:22 PM
Tuhan bg Arab Saudi dgn kekayaan Minyak dgn tujuan spy dpt menjaga & memakmurkan Baitullah Masjidil  ...

itu pak ereb punya claim kata tuhan suruh depa jaga. persoalannya ada betul ka tuhan  bagitau benda ni?
Quote EJALTI 24-8-2017 05:29 PM
Bapak kayo....
Quote prizadane 24-8-2017 05:36 PM
bukan raja paling kaya adalah rajakat malaysia ke??

mampu bina macam-macam kemudahan untuk bangsanya
Quote ultra78 24-8-2017 05:40 PM
Baguslah dia berbelanja. Sebenarnya kita kena galakkan org yg banyak duit ni berbelanja. Barulah org lain dapat merasa duit itu.
Quote izzat1987 24-8-2017 05:41 PM
boyagombak replied at 24-8-2017 05:22 PM
Tuhan bg Arab Saudi dgn kekayaan Minyak dgn tujuan spy dpt menjaga & memakmurkan Baitullah Masjidil  ...

Diaorang dh jaga betul2 la kaabah tu. Kau tak tengok ke kat astro macam penambahbaikan ada kat mekah untuk keselesaan manusia yg pergi haji dan umrah. Kau jangan main komen je kalau kau belun jejak kaki di mekah. Fitnah namanya tu..aku pernah pergi mekah tapi memang masa aku pergi dengan sekrang banyak juga la penambaikan yg tak ada masa aku pergi tu berbanding sekarang.
Quote izzat1987 24-8-2017 05:43 PM
M5 replied at 24-8-2017 05:28 PM
itu pak ereb punya claim kata tuhan suruh depa jaga. persoalannya ada betul ka tuhan  bagitau bend ...

Yg hang dok sibuk depa claim pa sebab apa? Hang jeles ke? Sekurangnya depa dh jalankan tanggungjawab sebagai khalifah islam jaga dan makmurkan mekah. Hang ada apa? Telor dok goyang depan pc komen bukan2 kt pak arab

Lihat semua komen(53)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088622s Gzip On
To Top