Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Epal Hijau, Mentega Kacang Untuk Kurus? Jangan Tak Percaya, Jom Cuba Cara Ini

24-8-2017 12:55 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 3345| Komen: 31

Nak kurus, payahnya rasa! Mungkin itu yang dikatakan oleh ramai.

Lebih-lebih jika pemakanan berkhasiat seperti epal hijau yang sering disarankan. Aduh, bosannya epal hijau! Sudahlah rasa pun masam. 

Sihat tu memang sihat, tapi bagaimana nak pujuk diri supaya makan epal hijau dan juga merah dengan konsisten setiap hari?

Seorang netizen, Wan Haslinda berkongsi tips dengan memberikan resipi epal untuk kurus. Bagaimana agaknya? Jom lihat di bawah:


Bahan - bahan

Epal hijau sebiji
Epal merah sebiji
Peanut butter kosong
Susu low fat

Cara-cara

1. Epal hijau/merah hiris seperti dalam gambar.

2. Kemudian susu dikisar sekali dengan peanut butter.

3. Sudah siap, curah atas epal yang dihiris itu tadi.

4. Nak lebih yummy lagi, tabur kismis.

5. Elok dimakan setiap hari, waktu pagi dan petang. 

Selamat mencuba! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 30
Komen

Previous : Siapa An Najwa, Tonggak Kejayaan Sukan Bola Jaring Negara?

Next       : Sis Malu Kulit Leher Kering, Kusam? Boleh Cuba Cara Ini!

Komen Terbaru

Quote pearl.silver 21-11-2017 11:21 PM
Maksudnya mkn epal berkuah?

Lain-lain Komen

Quote damian_lee 24-8-2017 01:12 PM
Adib Za dah cuba ke .... ke gambar untuk cari tu gambar lama ...... {:run{:run{:run{:run{:run
Quote JeepersCreepers 24-8-2017 01:17 PM
Tp klu lps tu mkn nasi lemak pun xjalan jugak tips ni {:smile
Quote nisako 24-8-2017 01:37 PM
kenyang tak............. huhu...........
Quote Elle_mujigae 24-8-2017 02:06 PM
macam susah nak percaya je..ada peanut butter tuuuuu....
Quote haryatie 24-8-2017 02:26 PM
kalau hari2 mkn benda alah ni jerk..maybe kurus kut

Quote rainbow259 24-8-2017 02:51 PM
wahhh sedap nyaaaa...
Quote rainbow259 24-8-2017 02:52 PM
haryatie replied at 24-8-2017 02:26 PM
kalau hari2 mkn benda alah ni jerk..maybe kurus kut

haha btul.. mybe mkn ni jek jgn mkn mknn lain
Quote barfi 24-8-2017 03:32 PM
Elle_mujigae: macam susah nak percaya je..ada peanut butter tuuuuu....

Peanut butter 1sudu baru berapa puluh kalori sis. Kalori tak banyak. Ambil yg free sugar.
Quote EvieWanKenobi 24-8-2017 07:16 PM
berkesan ke?
Quote AvaAdore 24-8-2017 08:24 PM
Alternatif utk snek bole la. Dari mkn pringles tu
Quote pinkypetal 24-8-2017 08:57 PM
Peanut butter sumber protein yang bagus sebenarnya. Ambik yang no sugar tu. Ada few brand yang jual.I pon belajar dari ig fitness coach. Macam nana al haleq dia guna brand Pic's.
Quote Blueberri 24-8-2017 10:34 PM
kalau tak kurus ko jage
Quote weeween 25-8-2017 12:25 AM
ni buat menu snacking ok la... drp mkn cikedis...
Quote ItisDD 25-8-2017 09:00 AM
Kalo iols tmbhkan oats kmdian blender jadikan smootie... (betul ke eja??)
Quote jlo 25-8-2017 09:44 AM
menarik nak cuba gak la
Quote putput 25-8-2017 11:18 AM
maknanya korang gemuk la ye?
Quote devilito2 25-8-2017 11:37 AM
hurm... xminat susu
Quote Yuyu8934 25-8-2017 11:39 AM
JeepersCreepers replied at 24-8-2017 01:17 PM
Tp klu lps tu mkn nasi lemak pun xjalan jugak tips ni {:smile

hahaaa. iolsss dh la hari2 mkn nasi lemak. nk follow tips ni jadi ke idok
Quote JeepersCreepers 25-8-2017 11:51 AM
Yuyu8934 replied at 25-8-2017 11:39 AM
hahaaa. iolsss dh la hari2 mkn nasi lemak. nk follow tips ni jadi ke idok

Haa cuba2..nnt gtau ek

Lihat semua komen(31)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.046487s Gzip On
    To Top