Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Gurau Je, Saya Bukan Betul-Betul Nak Bogel Pun" - Lala

23-8-2017 01:13 PM |Dilihat:5321| Komen: 95


Padah memuat naik status kontroversi di Twitter, seorang wanita dikenali sebagai Lala menjadi bualan ramai di media sosial.

"Aku rasa team Polo Malaysia menang, sebab diorang memang terer. Malaysia menang aku bogel!, tulis wanita itu di laman Twitter miliknya.


Nak dijadikan cerita, keputusan acara polo ekuestrian Sukan SEA ke-29 Kuala Lumpur (KL2017) berpihak kepada pasukan Malaysia apabila berjaya menewaskan Brunei 12-4.

Bagaimanapun, kenyataan yang dibuat oleh gadis yang berusia 23 tahun itu dipadam selepas beberapa jam mungkin akibat desakan ramai yang menuntut agar dia mengotakan kata-katanya itu.

Lala atau nama sebenar Nurul Adilla Abd Rahim. Kredit foto - mStar Online 


Bercakap kepada mStar Online, Lala atau nama sebenarnya Nurul Adilla Abd Rahim menjelaskan bahawa apa yang ditulisnya di laman sosial itu hanyalah sekadar gurauan mesra tanpa berniat untuk melakukannya.

"Saya tak sedar gurauan saya ini dianggap sesuatu yang serius. Perkataan bogel itu bukan bermakna saya akan betul-betul nak bogel pun.

"Ia juga bukan satu taruhan kalau pasukan Malaysia menang atau kalah. Ia bukan sesuatu yang disengajakan, katanya kepada mStar Online.

"Saya akui perkataan bogel itu agak sensitif dan saya mohon maaf sekiranya ada yang salah faham di atas kenyataan itu, kata anak sulung daripada tiga beradik ini.

Bahaya kan! Hanya kerana status, tak pasal-pasal "popular" dan satu Malaysia tuntut agar adik ini berbogel. Semoga kisah ini membuatkan kita semua lebih berhati-hati ketika membuat sesuatu kenyataan di media sosial. - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 94
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kentel 26-10-2017 11:54 AM

ala...bila jela free nya

Lain-lain Komen

Quote raradhia 23-8-2017 01:16 PM
spesis joy repah. .
Quote bawalputih 23-8-2017 01:23 PM
Attention seeker
Quote EvieWanKenobi 23-8-2017 01:24 PM
.."Ia bukan sesuatu yang disengajakan,

what a crap!
Quote Skuau 23-8-2017 01:35 PM
Ala..kalo betul pon awk akn dpt bnyk 'like'...paling penting 'mendunia'...
Quote vanillaninja 23-8-2017 01:37 PM
Nak sangat orang retweet kan. Rasakan.
Quote NekNgah 23-8-2017 01:37 PM
ini namanya tak pikir panjang...
Quote AbukRokok 23-8-2017 01:38 PM
lala brahim manusia jenis mungkir janji
manusia dipegang pada kata katanya
harimau mati meninggalkan belang
manusia mati meninggalkan janji
Quote AbukRokok 23-8-2017 01:40 PM
tapi kalau ko buat janji secara private mgkin dgn bf ko ke...aku rasa dah terbogel dah ko smlm Lala
Quote nisako 23-8-2017 01:42 PM
ape le ..............................
Quote angah1hr 23-8-2017 01:45 PM
1 je aku nk ckp..bodoh!
Quote Minami2013 23-8-2017 01:47 PM
Rendah nye maruah u lala...
Quote mieymiey 23-8-2017 01:50 PM
Tau takut
Quote ms.engine 23-8-2017 01:55 PM
Bangga ke glamour dgn cara ni
Quote EncikRhoma 23-8-2017 01:57 PM
hadap like mendunia la ni. Bukannya tak pernah ada macam ni sebelum ni
Quote moonbug 23-8-2017 01:58 PM
Percubaan nak viral ke?
Quote Zasss777 23-8-2017 01:58 PM
Makin terserlah sisi sisi merenyam pompuan Msia ni sejak Sea Games start!
Quote kivio 23-8-2017 02:00 PM
Kalau ko bogel pun aku xselera nak nengok.
Level minah bohsia rempit je pun.
Quote lonso 23-8-2017 02:08 PM
suka buka aib sendiri..
Quote Sagoo 23-8-2017 02:22 PM
bogel bogel bogel!!!

Lihat semua komen(95)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068540s Gzip On
To Top