Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pemandu Tulis 'Surat Cinta' Untuk Pencuri

22-8-2017 02:26 PM |Dilihat:1631| Komen: 13
Berang cermin keretanya beberapa kali dipecahkan, seorang pemandu di Birmingham menulis sepucuk 'nota cinta' untuk si pencuri.



Memetik Metro.co.uk, pemandu terbabit menampal nota berkenaan pada setiap tingkap keretanya bagi 'memaklumkan' kepada pencuri bahawa tiada barang berharga di dalam kenderaan berkenaan.

"Awak dah pecahkan cermin kereta saya sebanyak LIMA kali dan buat saya serik untuk meninggalkan sebarang benda berharga di dalam kenderaan ini.

"Terima kasih sebab dah 'mengajar' saya, tapi saya rayu tolong hentikan perbuatan sia-sia ini.

"Saya ulang. Tiada barang berharga di dalam kereta ini," tulisnya.


Foto: Metro/Getty Images

Mungkin pencuri itu berdendam dengan pemandu terbabit menyebabkannya memecahkan cermin kereta tersebut berulang kali. Tak siapa tahu itu. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
6
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
5
Komen: 13
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote fefeeling 23-8-2017 09:59 AM
Kesian.. insurance pun xlarat nak cover dah ganti vermin dia tu kot {:smile

Lain-lain Komen

Quote Ubatdemam 22-8-2017 02:33 PM
Lima kali tu.. adoii yai.. apa yg ko tinggalkan..
Quote kenarikelabu 22-8-2017 02:43 PM
Mungkin lebih kepada dendam kat owner kete tu kot. Agaknya lah...
Quote Artemesiaa 22-8-2017 03:05 PM
Geng mat pit le suka buat cam ni gigh nak cari sen buat beli dadah
Quote aleesyasofia 22-8-2017 03:17 PM
adoi smpai 5x kena pecah cerminnya.. nie msti ada sbb lain..
Quote izzat1987 22-8-2017 04:46 PM
Jgn lupa kalo dlm filem macam2 pencuri tu boleh sebat dari sebiji kereta walau cabuk camne skali pun keta tu. Misalnya dia boleh sebab rim kereta, tayar, radio, etc{:smile{:yameteh
Quote miemiecha 22-8-2017 05:38 PM
hahaha naya bohhh
Quote rainbow259 22-8-2017 06:18 PM
smpai 5x..adoyy kesian nya. hrp pencuri tu brtaubat lerr
Quote rainbow259 22-8-2017 06:19 PM
kenarikelabu replied at 22-8-2017 02:43 PM
Mungkin lebih kepada dendam kat owner kete tu kot. Agaknya lah...

boleh jdi juga...
Quote tembikai 22-8-2017 07:42 PM
kesiannya..5x pecah...blur kejap apa yg pencuri tu nak...
kita tggu jer la kut2 pencuri  reply surat tu..
Quote Jorja 22-8-2017 08:07 PM
Dari tulis surat better dia siasat spy siapa yg buat kereta dia tu
Quote mbhcsf 22-8-2017 08:29 PM
so polite....with the niceties of pleaseee...... courteous sungguh.
Quote JASDYU 23-8-2017 04:52 AM
~Let's joint LUCKYSTAR118

-GAME LIST RECORD
-Game : SCR888
-Game :JOKER
-Game :ROLLEX
-Game UCKY PALACE
-Game LAYBOY
-FREE REBATE BONUS SETIAP ISNIN !!!

MiNIMUM TOP UP 10 ONLY
MINIMUM WITHDRAW 10 $$$
︎100% TRUSTED COMPANY
︎100% MENANG CUCI PENUH 100%
Dapatkan ID dengan kita cuba luck jadi pemenang !!

WHATSAPP : 0143211146

WECHAT : luckystar118b
Quote fefeeling 23-8-2017 09:59 AM
Kesian.. insurance pun xlarat nak cover dah ganti vermin dia tu kot {:smile

Lihat semua komen(13)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.116112s Gzip On
To Top